Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Magia-Descantece-Vrajitoria

       Magia a existat pot spune odata cu aparitia binelui si raului in sufletul omului, a existat in om cred o data cu aparitia lui, ea a capatat contur in momentul constientizarii acesteia care s-a dezvoltat la om mai tirziu, ca o forta la inceput a raului absolut, mai tirziu ca un simbol al vindecarii sufletului, a bolilor, a mintii pina cand s-a vorbit despre magia alba si magia neagra , cele doua fiind surori de altfel, care se au alaturi una pe cealalta, doar ca cel care din neam primeste si harul , este “adevaratul vrajitor”, omul a stiut din totdeauna de ce trebuie sa mearga la vrajitor ca si atunci cand a stiut ca trebe sa mearga la medic sau la biserica.


Ce este magia?

       Probabil ca nimeni nu poate da un raspuns, dar ea exista in noi. Noi am creat magia incercand sa ajungem mai puternici decit cel ,cei care ne-au creat, incercand sa facem rau celui de linga noi doar pentu a ne fi noua mai bine.La inceput a fost intuneric si haos spune biblia, dupa care Dumnezeu a facut lumina si a pus lucrurile in ordine pentru un timp.

      Insa de hos si intuneric tot nu am scapat. Din pacate aceste doua lucruri, fie ca ne plac sau nu merg mana in mina cu lumina si ordinea.Ele nu pot fi separate oricit de mult am vrea.Putem face ceva prin care sa facem diferenta intre ele pentru a putea duce o viata asa cum ne dorim fiecare? Aici… intervine credinta !!! Dar in ce crezi ? in lumina sau in intuneric, in bine sau in rau?…liberul arbitru al fiecaruia. Aceasta ete dilema pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, Alah, Buda, Iehova sau cum vrei sa ai spui.
Exista diavolul?

      Religia spune ca Da, stiinta tace, filozofia habar nu are. “diavolul in magia neagra este marele agent magic intrebuintat de o vointa perversa pentru a face rau” , iata una din definitiile magiei negre data de Elphias Levi intr-una din cartile sale. De unde provine magia neagra ? Daca ne intoarcem cu mult timp in urma vom gasi la tot pasul urme ale acestei practici. Se spune.. nu bagam mina in foc, ca primi care au invocat zeii in ritualuri bine organizate au fost celtii sau mai bine zis preotii lor numiti druizi. Conform istoriei scrise dupa ce romanii au cucerit Galia au gasit in practicile populatiei indigene ritualuri prin care se venera Dumnezeu tatal (Dis Pater).

      Am putea sa continuam aceasta idee pentru a intelege mai bine rolul raului si a binelui pe pamint poate inca citeva mii de pagini, dar esenta tuturor este partea pozitiva sau negativa a lucrurilor, in cazul nostru magia alba si magia neagra care va exista printe noi pina la sfirsitul acestui pamant, si pe care draga cititorule te vom lasa sa te gindesti de partea cui esti si care este mai benefica sau nu. Si pentru a nu lasa nici o urma de suspiciune convinge-te ca intotdeauna orice ar fi binele va invinge raul.

Ritualuri Farmece Magie

Dorim sa va expunem in continuare mai multe ritualuri care au fost experimentate si care au dat rezultate surprinzatoare. Cele mai importante elemente pentru realizarea dorintelor sunt urmatoarele:
1- Credinta nelimitata ca Dumnezeu va va ajuta sa duceti la bun sfarsit ceea ce incepeti acum.
2- Un rol deosebit de important il joaca autosugestia.
3- Concentrarea si respectarea riguroasa a ritualului.
4- Gandul este cea mai puternica forta existenta pe aceasta planeta, el este impulsul care pune totul in miscare, creeaza si anihileaza. Se spune ca “esti ceea ce gandesti”; deci ATENTIE! la gandurile pe care le emiteti.

Daca v-ati inarmat cu credinta, curaj si aveti sufletul curat este timpul sa vizualizati elementul dorintei dumneavoastra si sa va apucati de lucru. Succes! Trebuie sa stiti ca aceste ritualuri cu lumanari au o insemnatate deosebita si este foarte important sa cunoasteti semnificatia culorilor pentru fiecare lumanare.

Lumanarea albastra - se utilizeaza pentru a cere protectie in domeniul legii sau al afacerilor in care sunt in joc foarte multi bani.Lumanarea galbena - poate fi folosita pentru toate domeniile sau sectoarele profesionale si stimuleaza creativitatea.

- se utilizeaza pentru a cere protectie in domeniul legii sau al afacerilor in care sunt in joc foarte multi bani. - poate fi folosita pentru toate domeniile sau sectoarele profesionale si stimuleaza creativitatea.Lumanarea aurie - este ideala pentru cei care folosesc energia pozitiva si doresc influente benefice in viata lor.- este ideala pentru cei care folosesc energia pozitiva si doresc influente benefice in viata lor.Lumanarea purpurie - functioneaza ca un stimulator si este bine sa o folositi atunci cand ati dori sa stiti mai multe despre o activitate sau actiune.

- este ideala pentru cei care folosesc energia pozitiva si doresc influente benefice in viata lor.- functioneaza ca un stimulator si este bine sa o folositi atunci cand ati dori sa stiti mai multe despre o activitate sau actiune.Lumanarea verde - este foarte utila in ritualurile legate de bani este culoarea vietii si este recomandata pentru toate problemele legate de sanatate si bani.- este foarte utila in ritualurile legate de bani este culoarea vietii si este recomandata pentru toate problemele legate de sanatate si bani. Lumanarea argintie - se utilizeaza in ritualurile de protectie deoarece indeparteaza energiile negative.

- este foarte utila in ritualurile legate de bani este culoarea vietii si este recomandata pentru toate problemele legate de sanatate si bani. - se utilizeaza in ritualurile de protectie deoarece indeparteaza energiile negative.Lumanarea roza - are o mare putere spirituala si se utilizeaza in problemele legate de inima, pasiune si dragoste.- are o mare putere spirituala si se utilizeaza in problemele legate de inima, pasiune si dragoste.Lumanarea alba - este simbolul pacii si o puteti utiliza atunci cand v-ati certat cu o persoana si doriti sa va impacati.

- are o mare putere spirituala si se utilizeaza in problemele legate de inima, pasiune si dragoste.- este simbolul pacii si o puteti utiliza atunci cand v-ati certat cu o persoana si doriti sa va impacati.Lumanarea rosie - se foloseste in cazuri urgente in care trebuie luata o decizie imediata de care va este teama. - se foloseste in cazuri urgente in care trebuie luata o decizie imediata de care va este teama.Lumanarea neagra - se utilizeaza pentru ritualuri de razbunare si ura.- se utilizeaza pentru ritualuri de razbunare si ura.Pentru a fi siguri ca energiile negative sau alte neajunsuri nu vor impiedica succesul ritualului pe care vreti sa-l incepeti, faceti mai intai o baie reconfortanta, abia apoi asezati-va comod.
Etapa urmatoare consta in aceea ca trebuie sa va concentrati asupra propriei energii, a vointei si a dorintei dumneavoastra; asta este esential pentru a obtine ceea ce va doriti imediat.

- se utilizeaza pentru ritualuri de razbunare si ura.Pentru a fi siguri ca energiile negative sau alte neajunsuri nu vor impiedica succesul ritualului pe care vreti sa-l incepeti, faceti mai intai o baie reconfortanta, abia apoi asezati-va comod.Etapa urmatoare consta in aceea ca trebuie sa va concentrati asupra propriei energii, a vointei si a dorintei dumneavoastra; asta este esential pentru a obtine ceea ce va doriti imediat.Aprindeti apoi lumanarea care trebuie sa aiba o culoare apropiata dorintei dumneavoastra (vedeti culorile de mai sus) si invocati-l pe Dumnezeu, pe ingerul dumneavoastra pazitor, precum si fortele naturii.

Ce sunt farmecele!!!

Ce sunt farmecele? Cum se dezleaga?

Foarte multi oameni duc dupa ei blesteme, vraji, farmece…
Oamenii fac rau din gelozie, invidie, ura, din orice motiv, intemeiat sau nu.

Va blesteama, platesc slujbe la biserica pentru distrugerea dumneavoastra, apeleaza la vrajitori aparuti din senin ca ciupercile dupa ploaie si care tot ce stiu este ca au nevoie de bani - de banii dumneavoastra evident sau de ai dusmanului dumneavoastra - nu conteaza.

Simptomele unei persoane care are farmece, vraji, deochi sau blesteme, sunt:
- o stare de nervozitate si profunde dureri de cap
- somn agitat, plin de cosmaruri
- stare de confuzie si deprimare
- caderea parului
- banii vin dar nu stau la dumneavoastra
- sunteti o persoana deosebita dar de mult timp fara partener de viata
- nimic nu va iese si aveti senzatia ca sunteti urmariti de ghinioane

Daca aveti cel putin doua simptome din cele descrise mai sus atunci puteti fi siguri ca aveti niste farmece pe care le-ati contactat pe parcursul vietii, intrand in conflict cu cineva sau le-ati mostenit de la parintii dumneavoastra sau de la ai partenerului de viata, deoarece se transmit pana la al saptelea neam, din generatie in generatie.

Foarte multi din oameni sunt de parere ca: “Eu nu am facut rau la nimeni”. Nimic mai fals! O persoana care s-a razbunat astfel s-a simtit ofensata si a platit pe cineva sa faca rau.

Foarte multi spun: “Am fost la Biserici si Manastiri, dar fara rezultate…”. Este normal: o paine nu se face doar cu faina, mai trebuie apa, drojdie, sare, cartofi pentru a iesi painea. Asa stau lucrurile si cu dezlegarile, trebuie sa mergeti intai la preot si la Biserica. Daca farmecele sunt minore se vor dezlega, daca insa nu se intampla nimic dupa slujbe, aveti nevoie de mai mult, adica “cu o mana de femeie s-au facut farmecele si tot asa vor fi dezlegate” - mai trebuie ca si dumneavoastra sa faceti un ritual la o anumita ora, intr-o anumita zi.

O alta intrebare pusa frecvent este: “Cine mi-a facut rau?”. De obicei, cine va asteptati mai putin, insa nu are mare importanta cine v-a facut rau… Important este sa constientizati ce vi se intampla si sa va eliberati pentru totdeauna de aceste lucruri malefice care va blocheaza viata, fericirea, prosperitatea, linistea etc.

Totul despre farmec , farmece , ce sunt farmecele , farmec

Dupa dezlegari va veti simti din nou cu adevarat puternici, plini de energie, va va reveni increderea in dumneavoastra si in oameni, va va disparea frica si teama de orice si oricine.

Rupeti cercul negativ din jurul dumneavoastra si efectele nu vor intarzia sa apara… Curaj!

Totul despre farmec , farmece , ce sunt farmecele , farmec

Dictionar vise Z

ZAHAR: vezi dulce.

ZARURI: vizeaza capacitatea individului de a lua decizii, modul in care se implica intr-o actiune, se cere fermitate, hotarare, curaj, asumarea riscurilor, arata ca te bazezi pe hazard, forta intamplarii e mai mare decat forta proprie, a te lasa in mainile destinului, descrie probleme cu mai multe fatete de abordare, din care toate sunt nesigure sau riscante, sentimentul ca nu mai e nimic de facut, ca lucrurile sunt deja hotarate.

ZANA: nevoie de protectie, sperante, iluzii, fuga de realitate intr-o lume a fanteziei, utopii, idealism ajuns la extrema, asteptarea unui miracol in viata personala, incapacitatea de a actiona, asteptand un sprijin influent din afara, imaturitate, infantilism, incredere in alte forte decat cele proprii, superstitii, incredere oarba in „ce ti-e scris”.

ZAPADA: emotii reprimate sau neexprimate, nevoia de a gandi obiectiv si rational, fara implicare emotionala, auto-cenzura, reprimari, frustrari, teama de a-ti recunoaste propriile emotii, racirea sentimentelor, distantare, indiferenta, detasare, capacitatea de a intelegere ceva la rece; (care acopera totul) ascunderea propriei emotivitati in spatele unei masti de indiferenta si fermitate, slabiciuni nerecunoscute, teama de a-ti deschide sufletul, teama de a fi jignit sau ranit, auto-aparare, detasare; (curata) nevinovatie, inocenta, puritate, liniste, pace, adevar, relaxare, emotii pozitive, dar tinute sub control; (zapada nou asternuta si necalcata) noi inceputuri, o noua cale de a vedea lucrurile, corectitudine, capacitatea de a juca cinstit; (murdara) vinovatie, incorectitudine, emotii negative, sentimente extreme; (topita) slabiciune, incapacitatea de a-ti mentine pozitia, capricii, mila, caracter slab, buna-vointa, a trece cu vederea; (urme in zapada) amintiri negative, capacitatea de invata din lectiile trecutului, a invata din greseli, efecte neplacute ale trecutului, inchidere la nivel emotional din cauza unor suferinte din trecut, suspiciune, prudenta in plan sentimental (sentimentul celui care s-a mai fript o data).

ZBOR: nevoie de libertate de actiune, de expresie, de gandire, orice alt tip de independenta, in functie de atmosfera generala a visului, dorinta de a depasi orice limita, curaj, indrazneala, initiativa, asumarea riscurilor, dorinta de a rupe regulile si restrictiile, dorinta de suprematie si dominare, complex de superiortate, incredere in fortele proprii, supra-estimare, ambitii personale; (senzatie neplacuta de zbor, cu teama de cadere) avertisment cu privire la inaltimea mult prea mare a telurilor tale, idealism periculos, neincredere in propria persoana, sub-estimarea fortelor, risc de dezamagiri, lipsa oricarei perspective, stress, teama de viitor, deznadejde, pesimism, sentimentul ca faci un lucru doar pentru placul altuia, te simti obligat sa faci ceva; (zbor placut, fara griji si fara teama) multumire, perioada buna a vietii, optimism, capacitatea de a te lasa in voia sortii, cu incredere absoluta in viitor.

ZDRENTE: vezi haine rupte.

ZDROBI: (zdrobind ceva) tensiune greu de suportat, fiind obligat sa iei o decizie ferma imediat, presiunea timpului, constrangeri, frustrari, piedici, sentimentul ca esti obligat sa faci ceva, privare de libertate, disciplina si limite impuse, respectarea unui regulament.

ZEAMA: (mancare cu multa zeama) sentimentul de tragere de timp, pierdere de vreme, prelungirea inutila a unei situatii, asteptare, pasivitate.

ZEBRA: (trecere de pietoni) obligativitatea respectarii unor reguli impuse, limitarea libertatii, formalism in comunicare, limbaj tinut sub control, atentie sporita la formalre, incapacitatea de a te exprima liber, cenzura, frustrari, sentimentul ca esti controlat; (animal) opusul celor de mai sus.

ZERO: (zero continut intr-un numar; 10, 20 etc) posibilitatea de a atinge perfectiunea prin ambitie si asociere cu persoane potrivite, atata vreme cat de unul singur te simti blocat, nevoie de colaborare, incapacitatea de a actiona singur, sub-estimare, lipsa de incredere in tine insuti, in functie de cifra ce insoteste zero, trebuie sa cauti parteneriat cu o persoana care are calitatile descrise de cifra respectiva. (cerc) vezi cerc; (cifra zero) vezi numere – zero; (mai multi de zero) neincredere in valoarea personala, sentiment de inutilitate, de supapreciere totala, complex de inferioritate, retragere, izolare, timiditate.

ZEU: nevoie de protectie, mare putere de creatie, ambitii marete, auto-afirmare, auto-depasire, incredere in destin dar si in fortele proprii, cautarea adevarului, energie creatoare, teama de pedeapsa, sentiment de culpabilitate pentru posibile greseli comise, dar tinute ascunse, sentimentul ca cineva vede ce ai facut.

ZGARIA/ZGARIETURA: invidie, dorinte puternice, sentimente extreme, nevoie de auto-aparare, ambitii imense.

ZGOMOT: neplaceri, piedici marunte, incapacitate de concentrare, neatentie, pierderea controlului, risc de esec.

ZIAR / ZIARIST: nevoie de informare, de acumulare de experienta, atentie mai mare la ce se intampla in jur, implicare, renuntarea la pasivitate si superficialitate, studiu, analiza, curiozitate, comunicativitate, sociabilitate, implicare mai mare in viata sociala.

ZID: (esti in fata unui zid, il intalnesti in cale, te opreste sa ajungi la ceva) obstacol, frustrari, lipsa de perspectiva (esti inchis intre niste ziduri, in spatele unui zid) cenzura, reprimarea personalitatii, frustrari, incapacitatea de a actiona, lipsa de orizont, neincredere, mari piedici, inchistare, rigiditate, timiditate, izolare, restrictii; (escaladezi un zid) capacitatea de a actiona, curaj, initiativa, infruntarea pericolului, inconstienta, asumarea riscurilor, trecere peste orice obstacol.

ZIMBRU: putere, forta, spirit masculin, integritate, personalitate puternica, greu de infrant, fermitate.

ZIUA: (actiunea are loc ziua) elemente vizibile, adevar, incredere, directie clara, capacitatea de a lua decizii, obiectivitate, perspective; (zilele saptamanii) vezi luni, marti etc; (actiunea se petrece de ziua ta) vizeaza un eveniment important pentru destinul tau, actiune rara, semnificativa pentru intreaga ta existenta, cere atentie sporita si seriozitate maxima.

ZMEU: (personaj de poveste) anticipare a unor evenimente urmatoare, avertismente primite, perspective infricosatoare, greutati, teama, panica; (de hartie, pe cer) placere, usurinta, superficialitate, aparente inselatoare, perioada buna, lipsita de griji, seninatate, imaturitate, dorinta de a te pastra copil in anumite privinte, nevoie de libertate, dar si de ghidare in acelasi timp, ai impresia ca faci ce vrei, dar esti condus din umbra.

ZORI: semn al unui nou inceput; putere de intelegere, speranta in vremuri mai bune, renastere; trezire la viata, vezi si rasarit.

ZUGRAV / ZUGRAVI: dorinta de a face schimbari radicale in viata, nevoie de reinnoire, de schimbare de decor, de mentalitate; capacitatea de a-ti infrumuseta singur viata sau mediul in care traiesti, dorinta de a lasa o impresie buna.

Dictionar vise W X Y

WC: element de context ce vizeaza aspecte personale, ce trebuie sa ramana intime, secrete, rezolvarea unor probleme apasatoare, sentiment de usurare, de eliberare, singuratate, individualism, egoism, munca pe cont propriu, nevoie de intimitate, discretie, planul personal, frustrari.

X: imaginatie, talent, intuitie, inteligenta, adaptare, fragilitate, neliniste, iluzii; (punct marcat cu un X mare) ambitii, teluri clare, perseverenta, dorinta de a-ti atinge idealurile propuse, directii clare; (punct marcat cu un x mai mic) trebuie sa iti dai seama imediat unde gresesti pentru a preintampina o mare pierdere;

XEROX: nevoia de a te asigura de faptele tale, pentru a nu pierde tot, actiuni repetate, similare, monotonie, rutina, plictiseala, activitati fara nici o schimbare.

YOGA: cautarea unor noi cai de actiune, chiar si neobisnuite, nevoie de concentrare si autocontrol, ambitii mari, idealism, teluri inalte, dorinta de auto-depasire.

Dictionar vise V

VACA: blandete, naivitate, docilitate, trebuie sa fii atent sa nu fii dus de nas, jignire, evenimente in care te poti simti umilit

VACANTA: oboseala, nevoia de a micsora ritmul, dorinte de eliberare; (pleci in vacanta) eliberare de stari conflictuale, de sarcini, de stress, nevoia de a te detasa de griji; (vii din vacanta) program incarcat, reluarea unor sarcini dificile, oboseala; (esti in vacanta) perioada lipsita de griji, eliberare, finalizarea unor sarcini grele.

VACCIN: proces de adaptare la un nou mediu sau o situatie noua, necesitatea de a accepta conditii noi, nevoia de a prelua ceva de la ceilalti, acceptare, adaptare, integrare, toleranta.

VAGON: te simti tras intr-o directie in care nu doresti sa mergi, esti obligat sa urmezi niste conditii impuse de altii, te simti mic in fata altora mai puternici care decid in locul tau, urmezi intocmai regulile altora.

VALIZA: (goala) lipsa unor conditii de a-ti atinge un scop, nu ai toate informatiile sau cunostintele necesare pentru a rezolva o problema, lipsa de energie, lipsa de experienta; (daca valiza ta e plina) esti bine pregatit pentru a rezolva o problema, ai toate conditiile necesare solutionarii, pregatire pentru un eveniment important, esti detinatorul unor solutii, rezolvarea e la tine, ai destula experienta sa te descurci; (daca valiza plina e a altuia) nevoia de a apela la persoane cu mai multa experienta sau mai bine pregatite: (deschisa si goala) trebuie sa te pregatesti pentru a invata ceva nou; (deschisa si plina) ti se va da ocazia de a arata ce stii; (inchisa, dar in centrul actiunii) ai cunostintele necesare pentru a rezolva o problema, dar nu a sosit inca momentul sa arati ce poti, solutia e la tine dar nu esti constient de asta; (inchisa, dar detaliu neimportant in vis) mai sunt detalii ale problemei pe care nu le cunosti sau nu le-ai folosit, ar trebui sa analizezi mai mult ceea ce stii.

VALURI: suisuri si coborasuri in plan emotional, psihic, sentimental; apa este simbolul vietii interioare, deci felul cum se misca valurile indica si starea ta emotionala de acum; valurile sunt si o sursa de energie, deci ar trebui sa acorzi o mai mare atentie modului in care iti poti canaliza dragostea si emotiile spre un scop important; (in crestere, venind spre tine sau spre mal, lovind tarmul) perioada de mari trairi emotionale, stress, anxietate, probleme sentimentale, te simti coplesit de probleme; (in descrestere, se indeparteaza de tine sau de mal) eliberare de problemele sentimentale, linistire, calmare sufleteasca; (esti acoperit sau prins de valuri) te-ai indragostit fara sa fii pregatit, esti implicat in probleme grave, stress major, neplaceri, stari emotionale nedorite, emotii fantastice; (aruncandu-te in valuri) dorinta de a trai ceva palpitant, nevoia de dragoste pasionala, cauti dragoste, esti implicat intr-o relatie dificila, dar de care nu te poti rupe; (val urias, tsunami) mari pericole in plan emotional si sentimental, criza, panica, emotii de necontrolat, stari interioare dure, evenimente grave in plan sentimental sau emotional, complicatii mari in iubire; (flux) vezi flux; (faci surfing pe valuri mari) te descurci bine in perioada de mari emotii prin care treci, adaptare la orice situatii neasteptate.

VALUTA: vezi dolar.

VAMA: trebuie sa platesti, cumva, pentru a-ti atinge un tel important, nevoia de a accepta niste norme sau reguli stricte inainte de a trece la o noua etapa a planurilor tale; sacrificii care se cer facute pentru a merge mai departe.

VAMPIR: dorinte sexuale puternice, nevoi erotice majore, simti nevoia unei refulari prin sex sau agresivitate; avertisment cu privire la latura ta intunecata, fii atent sa nu descatusezi trasaturile tale ascunse, atractie periculoasa spre rau sau pericole; fii atent in cine ai incredere, dusmani, esti prea slab sau prea influentabil in fata altora care te domina psihic; (daca tu esti vampirul) stii sa profiti de altii mai puternici, esti dominator si puternic, altii nu se pot opune vointei tale, poti profita de slabiciunile altora, esti privit cu teama de altii, ai efect negativ asupra altora; (daca esti pandit de vampir) te simti victima unor oameni mai puternici, te simti folosit, altii profita de tine, dar nu te poti opune; slabiciunea sau teama te coplesesc, deci lupta impotriva celor care se folosesc de tine.

VAPOR: vezi corabie.

VAR: (varuind) trebuie sa aduci un aer nou in viata ta, necesitatea de a-ti ameliora imaginea in societate, probleme de sanatate care trebuie rezolvate, trebuie sa schimbi ceva; (var murdar sau cazut de pe perete) ceea ce credeai ca este in regula, ascunde si aspecte neplacute sau imperfectiuni; probleme de imagine, nevoia de a acorda mai multa atentie detaliilor, sunt detalii pe care le-ai scapat din vedere si care pot aduce prejudicii in opinia altora; (var perfect alb) perioada buna a vietii, in care lasi o impresie buna.

VARA: element de context ce atrage atentia asupra miezului problemei, asupra apogeului unei actiuni, asupra perioadei de maxima stralucire si realizare, este vorba de planuri in plina desfasurare, mijlocul actiunii, punctul de maxim potential; detalii in prim plan, puse in lumina; stare de bine general, lipsa de griji, odihna, dinamism, actiune.

VARZA: incurcaturi, deruta, aspecte greu de inteles, perioada ambigua a vietii, nu stii pe ce lume traiesti, esti absent, stare de totala nebuloasa, agitatie, stress, suprasolicitare, oboseala, greseli comise din neglijenta.

VATA: minciuni, aspecte umflate, aparente inselatoare.

VANATAIE: repercusiuni ale unor probleme mai vechi, urmari neplacute, aspecte dureroase, greu de reparat, actiuni care pot avea efecte negative.

VANATOARE/VANATOR: (participi la o vanatoare) exista o lupta colectiva (sau individuala, daca esti singur la vanatoare) pentru un scop neclar, efort pentru a obtine o victorie, dorinta de a invinge un dusman, pericole care trebuie depasite, nevoia de a te apara de unele pericole incerte; (vezi un vanator) te simti pandit de pericole, cineva doreste sa te prinda in capcana, pericole care te ameninta, trebuie sa fii atent la persoanele din jur care iti pot face rau; (tu esti vanatorul) urmaresti niste scopuri pentru care esti gata sa faci orice, lupta fara scrupule.

VANT: zvonuri, vorbe din toate partile; schimbari, noutati in viata ta, schimbari de mentalitate, atitudine, optica; ganduri si idei noi, te razgandesti brusc asupra unor aspecte, alegi o alta cale; semnificatia visului depinde si de forta vantului; vezi viscol, furtuna etc. Cu cat forta vantului este mai mare in vis, cu atat mai mari vor fi schimbarile in care esti implicat. Un vant usor indica modificari subtile, un vant puternic, devastator, poate fi semnul unor schimbari radicale.

VANZATOR: vezi a vinde.

VARF: element de context care atrage atentia asupra unor teluri marete, a unor scopuri finale, a unor idealuri proprii. Depinde ce alt element este in varf, pentru ca acel aspecte trebuie sa devina un scop major in perioada actuala; (varf rupt sau tocit) esti derutat, ai ramas fara energia necesara de a ajunge la un scop, esti lipsit de curaj sau de ambitie, nu ai capacitatea de a-ti vedea un tel implinit.

VARTEJ: (de aer, de apa) deruta, perioada foarte agitata, esti prins in mijlocul unei actiuni foarte incurcate, stari de ameteala, zapaceala.

VASLA: (folosesti vasla intr-o barca) forta de a-ti atinge un scop, ai capacitatea de a depasi emotiile si de a-ti tine sub control trairile interioare, teluri sentimentale care pot fi atinse; (vasla pierduta, rupta) dezamagiri in iubire, emotii negative, stari psihice greu de controlat, piedici in plan afectiv, nu poti ajunge acolo unde doresti.

VAR: element de context ce pune actiunea visului in legatura cu persoane apropiate, cu anturajul imediat, cu persoane cu care ai legaturi de multa vreme.

VARSA: crize, emotii extreme, trairi intense, care te iau prin surprindere, vesti neasteptate; depinde si de ce se varsa in vis: apa, cerneala etc.

VECIN: element de context ce pune actiunea visului in legatura cu persoane apropiate, cu anturajul imediat, cu persoane cu care ai legaturi de multa vreme: depinde si in ce relatii esti de obicei cu vecinul din vis (daca e un vecin cunoscut).

VECHI: (obiecte vechi) experienta de viata, cunostinte acumulate anterior, bagajul tau intelectual sau mental, trecutul tau, aspecte deja cunoscute, amintiri; elemente de context care plaseaza actiunea visului in evenimente de demult.

VEDENIE: vezi fantoma.

VEDERE: vezi fotografie.

VEDETA: vezi actor sau faimos.

VENIN: vezi otrava si sarpe.

VENTILATOR: adevaruri dure, revenirea la realitate, trezire brusca dintr-o stare inselatoare, obligatia de a deschide bine ochii si de a analiza cu atentie situatiile in care esti implicat.

VENUS: element de context ce leaga actiunea visului de viata ta sentimentala.

VERDE: sanatate, oscilatie, imaginatie, final de etapa pentru inceperea unei alte etape; insanatosire, naturalete, grija pentru starea de sanatate sau cea materiala. Verdele este simbolul finantelor personale, norocul, prosperitatea, sporul. Este culoarea regenerarii, a progresului, a armoniei, a sanatatii. Dar daca nuantele de verde aparute in vis nu ofera o senzatie placuta, atunci sentimentele pot fi adverse, indicand pesimism si dezamagire; simbol al banilor, al psihicului, al subconstientului, al mamei sau al tarii.

VERDEATA: sanatate, naturalete, lucruri frumoase placute, sanatoase

VERIGA: atrage atentia asupra unui detaliu minor, dar important intr-o problema cu care te confrunti; depinde si de detaliile care au legatura cu veriga din vis: veriga lipsa, veriga rupta etc.

VERIGHETA: angajament, responsabilitate, promisiuni, sarcini asumate, nevoia de a-ti respecta cuvantul, seriozitate: depinde ce se intampla cu verigheta din vis: o pierzi – doresti sa scapi de niste angajamente sau obligatii, o ascunzi – te eschivezi de sarcini; o gasesti – doresti sa-ti asumi niste sarcini: este rupta – contracte sau relatii de asociere subrezite, probleme in parteneriatele din care faci parte, dorinta de eliberare de unele sarcini, angajamente neonorate, sarcini abandonate sau uitate; in unele cazuri, leaga simbolurile visului de persoanele fata de care ai responsabilitati: copii, sot, parinti, subalterni.

VERSURI: vezi poezii.

VERTEBRA: element de context ce atrage atentia ca solutia problemelor actuale este legata de onoare, verticalitate, morala: probleme majore, fara de care unele situatii nu se pot rezolva.

VESEL/VESELIE: lipsa de griji, aspecte placute ale vietii, sanse de rezolvare a problemelor anuntate in vis, perspective promitatoare, optimism, nevoia de a-ti pastra optimismul orice ar fi.

VEST: nevoie de directie, element de context ce vizeaza activitati sau evenimente in care nu iti mai pui sperante, pe care le privesti cu pesimism, finalizari, sfarsit de etapa, declin, renuntare, abandon, ajungere la capat, cu mici sanse de a mai reveni la normal, evenimente in declin, aspecte ce vizeaza planul emotional, sentimental si afectiv.

VESTIAR: pregatiri pentru a te implica intr-o problema importanta, etape pregatitoare, adunarea elementelor ce-ti vor fi utile mai tarziu, cand vei fi in miezul problemei; tatonarea terenului, ucenicie.

VESTED: pierderi, disperare, nu mai speri ca un aspect mai poate fi rezolvat, pesimism, nostalgii, doruri, atrage atentia asupra unor aspecte din trecut, care nu au fost rezolvate la timpul lor.

VEVERITA: istetime, agerime, evenimente vesele, optimism, perioada plina de evenimente placute, te simti bine, lipsit de griji.

VIE: (vita de vie) capacitatea de a da plus valoare ,muncii tale, ceea ce faci poate avea rezultate mai bune decat crezi, ascunzi un potential fantastic pe care trebuie sa-l valorifici mai mult, calitati ascunse, talente latente, esti un om de valoare, dar mai ai nevoie de experienta si cizelare.

VIERME: aspecte care nu te pun intr-o lumina buna, pe care incerci sa le ascunzi; detalii neplacute despre viata intima, rusine, taine personale, amintiri neplacute din trecut, traume uitate, complexe pe care le tii secrete, puncte slabe pe care nu vrei sa le stie nimeni; probleme de sanatate care se cer descoperite.

VIESPE: spirit critic, cinism, ironii, vorbe dure; foloseste-te de arme proprii, capacitatea ta de auto-aparare, posibili inamici care te pot ataca, dar trebuie sa te aperi sau sa contra-ataci.

VILA: vezi casa, doar ca are legatura cu imaginea ta in societate, impresia pe care incerci sa o formezi.

VIN: (bun, scump) rezultatele bune ale eforturilor tale, atrage atentia asupra potentialului tau, asupra valorii tale si calitatilor tale deosebite; (rau, acru, amar) rezultate nedorite in munca ta, greseli care au facut sa pierzi tot ce ai incercat sa faci, efecte neplacute ale eforturilor tale; una ai urmarit, si altceva ai obtinut; schimbare nedorita de sens; intentiile tale bune au avut efect contrar; (alb) delicatete, sensibilitate, viata ta sentimentala pura, sufletul tau: (rosu) pasiune, placere, dorinte intense, chef de viata, viata ta sentimentala pasionala, erotism; poate atrage atentia asupra sanatatii tale, asupra sistemului circulator sau inimii.

VINDE: (ti se vinde ceva) trebuie sa oferi ceva in schimbul acelor lucruri care ti se pun la dispozitie, multumeste-le celor care te ajuta; nu totul ti se cuvine, trebuie sa dai ceva in schimb; invata sa si oferi ceva atunci cand ti se da; vezi si a cumpara; (vinzi tu ceva) atrage atentia asupra acelor eforturi pe care le pui in slujba altora, ce ai tu de oferit, dar care trebuie recompensat; esti avertizat sa nu oferi totul pe gratis, ci sa ceri ceva in schimbul eforturilor tale; nu munci pe gratis.

VINERI: element de context ce aseaza actiunea intr-un moment de destindere, de detasare de greutati sau de miezul problemei, eliberare de tensiuni sau de stress, relaxare, pregatire de final.

VIOARA: trebuie sa sustii un proiect in care tu vei fi persoana principala, dar in care ai nevoie de sustinerea unui colectiv; sensibilitatea ta, romantism, latura ta fragila, intimitate; vezi si orchestra.

VIOL: atac la persoana, intimitatea ta este calcata in picioare de oameni cu marsavi, ai dusmani care pot dezvalui secretele tale: atrage atentia asupra unor experiente neplacute, traume ale trecutului care lasa inca urme, si pe care incerci sa le ascunzi, dar pot deveni si mai grave; dureri ascunse, amintiri dureroase, dramele propriei tale vieti, cele mai mari secrete ale vietii tale intime risca sa fie date in vileag, senzatia ca ai pierdut controlul asupra propriei tale vieti personale, cineva intra cu forta in intimitatea ta, te simti amenintat de pericole care atenteaza la onoarea sau imaginea ta.

VIOLENTA: vezi a bate.

VIOLONCEL: face referire la nevoia de a apela la colegi mai in varsta, care iti pot fi de folos, sprijinindu-te din planul doi: nevoia de a avea o echipa experimentata in spate, singur nu poti sustine op actiune importanta; vezi si orchestra.

VIORELE: vezi flori de primavara; daca ai cunostinte cu acest nume – Viorel, Viorela – visul poate face referire la relatia cu ea sau scoate in evidenta una din trasaturile de baza ale acestei persoane.

VIRGULA: nevoia de a aduna mai multe informatii inainte de a decide ceva, mobilizarea mai multor forte pentru un scop comun, comunicare, buna intelegere intre mai multe persoane, cooperare.

VIRUS: influente straine care iti pot face rau, esti atacat pe cai nebanuite de dusmani ascunsi, nevoia de a analiza ce se ascunde dincolo de aparentele, atentie sporita la ceea ce nu se vede, aparente inselatoare, minciuni si gesturi false, ipocrizie, pericole ascunse in spatele unor masti false.

VIS: (visezi ca visezi) iluziile proprii, visele tale cele mai ascunse, tainele vietii tale, pe care nu le stie nimeni, lucrurile pe care nu vrei sa le stie nimeni, a doua ta identitate, contactul tau cu cealalta fateta a personalitatii tale.

VISCOL: vezi vant puternic.

VITAMINE: ai nevoie de un stimulent, de o motivatie pentru a-ti atinge un scop, esti lipsit de avant sau de energie, singur nu poti face fata, ai nevoie de sprijin; cat timp nu apare o motivatie palpabila, nu te poti mobiliza mai bine; esti obosit, trebuie sa iti refaci fortele inainte de a continua.

VITEZA: agitatie, nevoia de a mari ritmul in care inaintezi intr-o anumita problema, accelerare, graba, stress, esti impins de la spate de termene limita; viteza din vis indica viteza in care evolueaza unele planuri din viata ta: prea mare, prea mica etc.

VITRINA: aspecte la vedere cu privire la viata ta personala, detalii evidente intr-o problema in care esti implicat, nevoia de a-ti face publice ideile, capacitatea de a te exprima in fata altora, imaginea ta in societate, ceea ce vad ceilalti la tine, aparente.

VITA DE VIE: vezi vie.

VITEL: victima inocenta, cel care plateste fara vina, cel sacrificat fara sa fi facut nimic, greseli aruncate pe umerii altuia.

VIZITA: (esti in vizita) lipsa de griji, comoditate, lene, altul are grija de tine, astepti sa fii servit, astepti rezolvari de la altii, neimplicare, nu-ti asumi nici o responsabilitate; (primesti vizita) responsabilitati, obligatia de a face impresie buna, amabilitate, ospitalitate, suflet mare, dorinta de a-i ajuta pe altii.

VIZON: (blana de vizon) dorinta de avutie, de posesiuni materiale, de achizitii, de investitii, materialism, avaritie, lacomie, snobism.

VIZOR: trebuie sa acorzi o mare atentie asupra unor detalii, analizeaza in profunzime acel aspect care te intereseaza, concentrare, nevoia de a te apleca asupra unui singur aspect.

VIZUINA: vezi scorbura.

VOAL: (care acopera ceva) deruta, nebuloasa, incertitudini, lucruri tainuite sau nebanuite, zvonuri sau barfe, aspecte incomplet cunoscute; (alb sau de mireasa) nevinovatie, nevinovatie, naivitate, inceput de drum; (negru) durere, pierdere, final de drum.

VOCE: (joasa, ragusita, groasa, soptita, voce careia nu i se poate preciza sursa - nu stii a cui e vocea) atrage atentia asupra unor zvonuri, rautati, barfe, lucruri spuse pe la spate, neadevaruri sau informatii false; (ridicata, ascutita, inalta, pitigaiata) atrage atentia asupra unor aspecte urgente in viata ta: avertismente, alarma, pericole; (puternica, grava, autoritara, amplificata prin difuzor, vibranta) atrage atentia ca trebuie sa asculti de altii mai puternici.

VOLAN: (la un vehicul) pune accent pe capacitatea ta de a te descurca intr-o actiune in care esti direct implicat, capacitatea de a-ti croi drumul in viata, spiritul de lider, ambitia si telurile propuse; in functie de miscarile volanului, poti descoperi modul in care inaintezi in actiunile actuale; de ex: un volan blocat, rupt, stramb indica blocaje in planurile personale, incapacitatea de a merge mai departe, mergi pe cai gresite, ai fost condus intr-o directie incorecta; dar are legatura si cu acele persoane care au rol de ghid sau conducator, felul cum te lasi condus de acestia: sefi, parinti etc; (la rochie) snobism, incercarea de a imbunatati o imagine prin ampgiri de moment, imagini inselatoare, care fura ochii la prima vedere, dar care pot ascunde altciva.

VOLEI: vezi fotbal.

VOMA/VOMITA: aspecte care nu-ti plac, care iti provoaca repulsie sau revolta; nu poti tolera unele aspecte care nu iti convin, ceva in viata actuala te exaspereaza, te deranjeaza, iti provoaca sila.

VOPSEA/VOPSI: vezi var.

VORBI: (altul vorbeste) descrie capacitatea ta de a-i intelege pe ceilalti; pune accent pe planul relational, de felul cum interactionezi cu lumea; (tu vorbesti) trebuie sa iti exprimi mai bine ideile, ti se cere sa spui mai ferm ce ai de spus; descrie capacitatea ta de a te face inteles de ceilalti; (fara sens) probleme de comunicare, nu esti inteles sau nu ii poti intelege pe ceilalti, erori de perceptie, interpretari gresite; (rar, lent, putin) lipsa sau blocaj de comunicare, incapacitatea de a te exprima, nu esti incurajat sau lasat sa-ti spui punctul de vedere, relatii dificile, nu te poti face inteles; (prea repede, prea mult) exagerari in plan relational sau comunicational, vrei mai mult decat ti se poate da, esti sufocat de unele relatii, nu poti scapa de unele relatii; (in alta limba) comunicare defectuoasa, nu poti intelege ideile altora, incapacitatea de a-ti expune parerile, nu esti inteles de lume, esti privit ciudat de ceilalti.

VRACI: ai probleme care nu pot fi rezolvate pe caile deja cunoscute, ci trebuie sa accepti si metode neconventionale, cu care poate nu esti nici tu, nici altii, de acord; fii deschis si la solutii excentrice.

VRAJITOARE: depinde de actiunea vrajitoarei in vis: te ajuta (apelezi la ea) sau iti face rau? Simti ca nu mai ai controlul asupra problemelor tale, ori au devenit prea mari si ti se pare ca esti sub influenta unor ghinioane, ori dai vina pe alte forte, pentru ca nu-ti poti recunoaste vina la greselile comise. Daca visul pune accent pe dragoste, esti atras nebuneste de cineva, desi logica iti spune ca nu merita dragostea ta; daca are legatura cu planul intelectual, financiar sau profesional, dai piept cu tot felul de piedici carora nu le gasesti rezolvarea si nici macar explicatia; ai impresia ca cineva iti face rau, teama ca aui dusmani puternici, incapacitatea de a depasi problemele actuale, dand vina pe altii sau asteptand solutii de la altii; te temi de destin sau de viitor, esti implicat in evenimente de destin in fata carora te lasi in voia sortii: teama de forte oculte, ti se pare ca cineva iti vrea raul.

VREASCURI: aspecte fragile sau sensibile in planurile tale, s-au infiltrat erori care vor avea urmari neprevazute, analizeaza totul cu atentie, pentru ca ai scapat din vedere detalii minore, dar care pot strica totul.

VULCAN: (in eruptie) emotii extreme, criza, panica, vesti neasteptate in iubire, rasturnari de situatie in plan sentimental sau emotional, agitatie interioara, frica, emotii negative, nervozitate sporita, dorinte sexuale intense, atractie irezistibila fata de o persoana de sex opus, cuceriri, dragoste pasionala, viata sexuala agitata sau intensa; (stins sau doar ca element de decor) impotenta, viata sexuala sub asteptari, lipsa de energie, slabiciune, nu lasi o impresie buna in domenii in care ar trebui sa fii mai implicat, nevoia de a te ambitiona mai mult, pasivitate, lene, dezinteres.

VULPE: atrage atentia asupra rivalilor si concurentilor, ai prieteni cu doua fete, posibil colaborator care lucreaza pe doua fronturi, minciuna, istetime, smecherie, riscul de a cadea in plasa unor impostori, fii atent cu cine te imprietenesti si cu cine faci afaceri.

VULTUR: propria determinare, ambitie, vointa, dorinta de a reusi, de a depasi rivalii, forta de a invinge, agresivitate, atac; atrage atentia asupra relatiei tale cu superiorii, cu persoanele mai puternice, cu rivalii sau dusmanii; personalitate puternica; (in zbor, pe cer, deasupra capului) pericol de a fi atacat de persoane cu mai multa putere, ai concurenti puternici, lupta cu rivalii va fi acerba, fii pregatit oricand de un posibil atac; (vultur stand) ambitii mari, dorinta de a-ti depasi inamicii, pregateste o strategie pentru a atinge victoria (mort) ai scapat de un inamic, ai forta de a-ti depasi dusmanii, cei care vor sa para puternici, pot fi invinsi.

Dictionar vise U

UCIDE: (altcineva este ucis) capat de drum, finalizari bruste, spirit transant, pui punct unei situatii care nu duce nicaieri, greseli majore, adevar dezarmant, a nu mai lasa nici o portita deschisa, ruperea oricarei legaturi, lipsa de perspectiva, descurajare, resemnare; (tu esti cel ucis) te simti atacat de dusmani care sunt gata sa te scoata din cursa; ai rivali puternici de care te simti amenintat, pericolul de a pierde o confruntare importanta; teama de esec; vezi si crima.

UD: emotivitate sporita, sentimente iesite de sub control, criza, anxietate, frica, stress.

UDA: intretinerea unor conditii favorabile unei evolutii pozitive, atmosfera buna, intelegere, armonie.

UITA: avertisment cu privire la un detaliu ce ar putea fi pierdut din vedere, trecere cu vederea, neatentie, neglijenta, esti avertizat sa acorzi mai multa atentie trecutului sau unor lectii invatate mai demult.

ULCER: amintiri neplacute, efecte ale trecutului care inca te afecteaza, stress, apasare, neliniste.

ULCIOR: avertisment cu privire la o posibila greseala ce nu mai poate fi reparata, trebuie sa fii atent sa nu faci inca o data aceeasi greseala; nu promova o imagine falsa la nesfarsit, pentru ca nu va mai fi crezuta.

ULEI: incertitudini, instabilitate, lucruri alunecoase, cu doua fete, care iti scapa de sub control, asupra carora nu ai nici o putere, care merg cum vor ele; adevaruri care vor iesi la iveala; esti intr-o perioada nesigura a vietii tale, lucrurile evolueaza haotic, ba intr-o parte, ba in alta.

ULIU: vezi vultur.

UMAR: sprijin, prieteni adevarati, nevoia de a primi aprobarea altora, nevoia de cooperare, trebuie sa oferi si sa acorzi sprijin la nevoie.

UMBRA: subconstientul tau, ceea ce nu se stie despre tine, latura ta ascunsa, secretele tale, viata ta intima, cealalta personalitate a ta.

UMBRELA: te simti la adapost, esti in siguranta in caz ca apare vreo problema; te poti descurca in orice situatie; (deschisa) te bucuri de sustinere si protectie din partea celor de care ai nevoie, te simti in siguranta, ocrotit, protejat, fara pericole deasupra ta; (inchisa) ai un as in maneca de care te poti folosi la nevoie; nimic nu te poate atinge daca se intampla sa fii luat prin surprindere, ai o protectie undeva.

UMFLA: minciuni, a exagera dimensiunea unor probleme, aparente inselatoare, agravarea unor situatii, ti se pare ca totul e mai grav decat in realitate, incearca sa ramai obiectiv, nu te lasa pacalit de imagini false.

UNCHI: vezi rude.

UNDITA: ai mijloacele de a scapa de profitorii din jurul tau, te poti descurca la nevoie; vezi si pesti sau pescar.

UNELTE: (de lucru) ai la indemana toate facilitatile de a-ti atinge un tel, dar prin implicare activa; nu trebuie sa astepti de la altii, ci sa actionezi chiar tu pentru rezolvarea problemelor actuale, ti se cere implicare.

UNGHI: lucrurile pot fi privite din mai multe directii, incearca sa te pui si in pielea altora, ca sa intelegi lucrurile din mai multe sensuri, analizeaza toate unghiurile unei situatii, nu doar din punctul tau de vedere.

UNIFORMA: obligatia de a te confirma unor reguli impuse, nu te bucuri de libertate de miscare sau de expresie, ci trebuie sa faci asa cum ti se cere; esti la dispozitia altora, pentru a indeplini niste sarcini clare; nu ai voie sa-ti depasesti atributiile de serviciu; nu ai un rol important in planurile in desfasurare, ci esti un subaltern; responsabilitate asumata, constiinciozitate, serviciu in slujba altora, trebuie sa-ti indeplinesti datoria; faci parte dintr-un grup, deci trebuie sa accepti regulile acestora.

UNIVERSITATE: vezi facultate.

UNT: lene, neimplicare, comoditate, aspecte de care te poti debarasa, dar cu efort, obligatia de a te implica mai mult, munceste mai mult.

URAT: lucruri care nu sunt in regula in viata de zi cu zi, avertismente cu privire la cai gresite, atentionari ca trebuie sa remediezi anumite aspecte, ceva trebuie reparat, ameliorat, imbunatatit; acorda mai multa atentie imaginii pe care o lasi in societate.

URAGAN: emotii distructive, emotii negative, perioada de imense trairi emotionale, frica, panica duse la extrem; vezi vant puternic.

URCA: prezinta idealurile tale, scopurile tale din aceasta perioada, unde speri sa ajungi, ascensiunea ta sociala, drumul spre telurile propuse, efortul de a ajunge la un apogeu, ambitia ta de a reusi; orice urcus este un semn pozitiv in vis, semn ca mergi intr-o directie buna, chiar daca drumul poate fi greu. Daca urcusul e usor si lin, esti intr-o perioada lipsita de piedici, in care iti poti atinge usor telurile; daca urcusul e abrupt, dificil, periculos, intrerupt – trebuie sa te astepti la o ascensiune plina de incercari, dar cu sansa de a ajunge la ce ti-ai propus. Urcusul din vis este drumul pe care trebuie sa-l parcurgi pana la implinirea unui vis, deci depinde si de modul in care ajungi sus: pe jos, cu liftul, cu masina etc.

URECHE: atrage atentia asupra vestilor, barfelor, zvonurilor, informatiilor cu care ai contacte; trebuie sa acorzi mai multa atentie asupra vestilor care iti ajung la ureche, nu sta pasiv in fata informatiilor, asculta si invata, asculta si intelege, asculta si actioneaza; esti avertizat ca ai putea primi o informatie utila.

URIAS: teama de problemele prea mari, pe care nu crezi ca le poti rezolva; perioada aglomerata de greutati; incapacitatea de a depasi impasurile prea mari ale vietii, probe de incercare ale destinului in care trebuie sa dovedesti ca poti trece peste orice impas; exagerezi gravitatea unor lucruri, te lasi doborat de inamici, pe care ii crezi mai puternici decat sunt; te simti insignifiant in fata altora, umilinta, slabiciune, renuntare in fata altora mai puternici.

URINA: emotii ale trecutului de care trebuie sa te debarasezi, iubiri de demult care inca te afecteaza, nevoia de a te elibera de emotii negative; nevoia de a te detasa de frica, stress, suferinta, anxietate; (a face pe tine) incapacitatea de a-ti controla emotiile puternice, perioada de mari trairi interioare, frica, stress, panica, temeri puternice, nu esti sigur pe tine, viata ta emotionala scapa de sub control.

URME: (de pasi) consecinte ale unor actiuni trecute care inca mai au efect; amintiri din trecut.

URMARI: (esti urmarit de cineva) ti se pare ca ai dusmani nevazuti; altul te copiaza pe tine, pentru a castiga ceva prin metodele tale; ai concurenta; esti vizat pentru posibile modificari de directie; nu esti sigur pe tine, nu ai incredere in fortele proprii; (urmaresti pe cineva) vrei sa imiti pe altul, nu ai propria parere, astepti o cale deschisa de altii, nu ai capacitatea de a-ti decide singur drumul, astepti solutii de la altii; pasivitate in fata propriului destin; (ti-e frica de cineva care te urmareste) teama de propriile complexe, nu esti sigur pe tine, frica de atacuri sau de dusmani, nu esti capabil sa te aperi, pasivitate in fata dusmanului, neimplicare in fata riscurilor, te lasi doborat de frica si de propriile tale slabiciuni.

URNA: (de cenusa) atrage atentia asupra unor aspecte din trecut de care nu te poti detasa, urmarile unor actiuni de demult; amintiri pe care le pastrezi vii, dureri de demult, iubiri de alta data, trecut care te afecteaza negativ; (de vot) esti liber sa-ti decizi singur drumul, libertate de decizie, ai si tu un rol in planurile altora, spune-ti parerea, opinia ta conteaza.

URS: (brun) atrage atentia asupra persoanelor cu autoritate in fata ta: parinti, sefi, protectori, lideri; depinde de actiunea in care este implicat ursul in vis: daca este un urs puternic si invingator, arata ca ai protectori importanti care iti pot fi de ajutor; daca ursul e neputincios, ranit, mort – esti parasit de cei care iti pot fi de ajutor in atingerea scopurilor tale; daca ursul e amenintator si ti-e frica de el, arata ca persoanele care au putere de decizie in viata ta, te pot sanctiona pentru unele greseli. Daca e un urs prietenos, docil, dresat, arata ca ai capacitatea de a ti-i face prieteni pe cei de care acum ti-e frica; (urs polar) mare capacitate de adaptare in conditii nefavorabile, rezistenta la greu, suprematie asupra inamicilor, capacitatea de a-ti controla emotiile pentru a-ti inlatura inamicii.

URSULET: (de jucarie) atrage atentia asupra unor amintiri din copilarie, indica latura ta sensibila, copilul din tine, care are nevoie de ocrotire si atentie din partea celor dragi.

URZICI: critici, ironii, intepaturi, cinism, vorbe dure.

USCAT: dor, lipsa iubirii in viata ta, ai nevoie de dragoste, te simti singur, lipseste ceva din viata ta personala; vezi si sete.

USTURA: critici si ironii, ti se atrage atentia asupra unor greseli comise, amenzi, sanctiuni.

USA: indica planul relational, usile fiind simbolul persoanelor cu care intri in contact, deci atatea usi sunt deschise sau inchise, in functie de numarul de cunostinte din anturajul tau; (deschisa) cai de acces la o solutie, posibilitati de a rezolva o problema, esti liber sa mergi acolo unde doresti, nimic nu te opreste; libertate totala de decizie; capacitatea de a-ti decide singur viitorul; sanse, oportunitati, ocazii bune; (inchisa) nu lasi pe nimeni sa intre in viata ta, nevoie de intimitate; singuratate, izolare, te simti parasit, refuzat, dat la o parte: simti ca nu poti ajunge la scopul propus; piedici in atingerea telurilor: lucruri necunoscute tie, la care nu ai acces, taine; greutati in atingerea unor scopuri; (cale de acces spre alta incapere) atrage atentia asupra posibilitatilor de a ajunge la ceea ce ti-ai propus, deci acorda atentie aspectului usii, numarului de usi, directiei in care dau usile etc. (mai multe usi) alternative posibile, exista mai multe cai de a rezolva o problema, (din spate) exista si alte variante de rezolvare a problemelor cu care te confrunti, chiar daca nu sunt cele mai bune;

UZINA: vezi fabrica.

Dictionar vise R

RACHETA: (de tenis) indoiala, suisuri si coborasuri, te razgandesti des inaintea unei decizii, nu esti sigur, oscilatii, pareri schimbatoare, ba da – ba nu; (cosmica) ai curaj, indrazneste mai sus, spirit inovator, descopera ceva nou, nu accepta limitele impuse, mergi mai departe.

RADAR: esti obligat sa respecti niste limite stricte, nu ai voie sa te manifesti in voie, ritm lent de evolutie, senzatie ca esti urmator, pandit, risc de a fi sanctionat sau descoperit in caz ca faci o greseala.

RADIATOR: perioada stresanta, entuziasm, exces de zel, depui prea mult suflet, risipa de energie, iubire pasionala, gelozie, nevoie sporita de iubire.

RADIERA: trebuie sa uiti amintiri neplacute, ai facut greseli si trebuie sa le repari, rectificari tardive, te faci ca nu s-a intamplat nimic, ignori ceea ce nu-ti convine, dorinta de a sterge ceea ce nu iti face placere.

RADIO: (aparat) vezi aparat de radio; (ascultand, auzind) vesti, barfe, informatii noi, trebuie sa fii la curent cu noutatile, fii mai atent la ce se vorbeste in jur.

RADIOGRAFIE: trebuie sa analizezi mai profund situatia in care esti implicat, sa treci dincolo de aparente; concentreaza-te asupra unor aspecte care ascund si o alta fateta decat cea pe care o vezi, probleme interne – poate chiar de sanatate , fii mai atent la detalii, descopera ceea ce nu se vede.

RAFT: (rafturi goale) perioada lejera a vietii, nu apar sarcini urgente, te simti liber de griji; (rafturi pline) perioada aglomerata a vietii, ai multe de facut, ai nevoie de o mai buna organizare pentru a face fata; (ceva asezat pe raft) au ramas unele aspecte nerezolvate in viata ta, de care va trebui sa te ocupi candva.

RAHAT: umilinte, senzatia ca faci lucruri sub valoarea ta, subestimare, rusine, jena, nemultumiri, nu esti trata asa cum meriti.

RAI: sperante mari, senzatie de bine, dorinta de eliberare de griji, tel suprem.

RAMA: (tablou pus in rama) satisfactia muncii implinite, te lauzi cu ce ai realizat, esti trata asa cum se cuvine, munca ta este luata in consideratie, perioada in care esti luat in seama si apreciat; (tablou fara rama) esti implicat in actiuni carora nu le dai prea multa insemnatate, le treci vederea, le ignori, sau nu esti tratat corect de cei din jur, efortul tau este subestimat, desconsiderat.

RANA: ai o puternica senzatie de culpabilitate, resimti dureri personale, ai teama de esec, trebuie sa repari o greseala recenta, trebuie sa intervii imediat pentru a rezolva o problema stringenta; (e rana ta) preocuparile tale actuale, ce te doare pe tine acum; (e rana altuia) participi cu sufletul la probleme altora, dai dovada de altruism, vrei sa ajuti pe altul; (rana la vedere, netratata, sangeranda) aspecte care se cer reparate de urgenta, inainte de a deveni mai grave; (rana care urmeaza sa fie tratata, bandajata etc) ai descoperit unde este problema si stii ce ai de facut, esti pe cale sa depasesti impasul; (rana cauzata de cutit) problemele stringente sunt legate de traiul de zi cu zi sau de munca; (rana cauzata de lovitura, bataie sau cadere) problemele stringente sunt legate de vesti neasteptate, actiuni bruste, interventii nedorite in viata ta; (rana cauzata de arma de foc) problemele stringente sunt legate de iubire; (rana cauzata de pietre) problemele stringente sunt legate de bani.

RATA: (pe apa) vizeaza capacitatea de a depasi cu bine emotiile sau problemele emotionale care vor urma; forta ta de a depasi orice impas; (rata moara) vei fi doborat de emotii negative, trairi emotionale periculoase, esecuri in amor; (in zbor) folosesti perfect ratiunea si logica pentru a depasi impasul actual; ai solutii inteligente de a iesi din impas; (pe uscat) dificultati in a rezolva acum probleme actuale, nu te simti in largul tau, oprelisti, frustrari, intarzieri in rezolvarea problemelor.

RAZA: (de lumina sau de soare, singulara, iesind in evidenta) speranta noua de viitor, ai incredere ca totul se va rezolva cu bine; ai o protectie; gandirea pozitiva va rezolva orice problema, vei gasi curand o solutie.

RADE: (tu razi) lipsa de griji, totul se va rezolva cu bine, ai incredere in tine si in ceea ce faci; (altul rade) nu te bucura de un succes inainte sa fii sigur de el; ti se pare ca nu esti tratat corect de ceilalti, esti luat in ras, nu reusesti sa-ti impui valoarea.

RAIE: probleme de durata, obsesii, ceva nu te lasa in pace, esti sufocat de insistentele cuiva, cineva te hartuieste sau te deranjeaza peste masura, trebuie sa scapi de un balast nedorit in viata ta, lupta cu factori stresanti, nu te poti debarasa de o greseala sau o vina, situatii care se prelungesc la nesfarsit, fara rezolvare.

RAMA: trebuie sa analizezi problemele si dintr-un unghi care nu-ti place, sa descoperi unde se ascunde greseala, analizeaza nu numai la suprafata si nu numai ceea ce-ti convine, pentru ca sunt si aspecte ascunse, jenante, pe care nu vrei sa le recunosti.

RAND: (stand la rand) nu a sosit inca momentul sa atingi un scop propus, trebuie sa mai insisti sau sa astepti.

RANDUNICA: vesti bune, de innoire si renastere, curand ceva nou e va intampla, sperante noi, esti in fata unui nou inceput, gandire pozitiva; ai de ales intre doua directii diferite, dar trebuie sa le tratezi cu optimism, pentru ca aduc ceva nou in viata ta.

RAU: face referire la viata sentimentala oficiala, viata de cuplu, cu un partener stabil, o viata sentimentala bine directionata; (daca raul este bine conturat – curge normal, lin, in matca, apa curata, limpede) viata ta sentimentala merge pe un drum bun, esti multumit de viata ta sentimentala, nu exista probleme in cuplu sau eventualele necazuri sunt pe cale sa fie rezolvate; (ajungi la rau, vezi raul) in curand vei cunoaste o normalizare in viata sentimentala, sansa unei noi relatii de durata; (daca raul e tumultuos, iesit din matca, periculos) viata sentimentala scapata de sub control, pasiune periculoasa, posesivitate sau gelozie, agitatie emotionala, treci prin momente dificile in cuplu, nu poti readuce armonia in viata sentimentala, probleme mari de cuplu sau emotionale, emotivitate crescuta, nervozitate, agresivitate; (treci printr-un rau) esti pe cale sa strici armonia altui cuplu; (altul trece printr-un rau) cineva intervine in relatia ta sentimentala, risc de infidelitate din partea partenerului; (vederea raului sau senzatia apei nu-ti creeaza placere sau siguranta, ti-e frica de apa) esti implicat intr-o relatie care nu-ti prieste sau nu-ti place; probleme sentimentale, nesiguranta pentru viitorul relatiei in care esti implicat; singuratatea te copleseste; (doua rauri intalnindu-se) posibilitatea sa ai doua relatii in acelasi timp, intalnire sentimentala importanta in destin, poate chiar jumatatea predestinata, evenimente sentimentale deosebite, o mai buna intelegere in cuplu, uniune solida; (doua rauri despartindu-se in doua) risc de separare intr-un cuplu bine inchegat, separare, neintelegeri majore in cuplu, risc de divort; schimbare majora de atitudine in viata personala; (rau mic ce devine mare sau mai adanc) relatia in care esti implicat va cunoaste o amplificare, va deveni mai mare decat ai fi dorit, poate spre sufocare, posesivitate, depinde de senzatia din vis; (rau mare ce devine mic sau mai putin adanc) riscul de a pierde o iubire, relatia in care esti implicat se stinge sau a devenit subreda, dragostea nu mai este ca la inceput, nu te simti iubit atat cat ai dori, nu primesti aceeasi iubire fata de cat oferi, vezi si apa.

RADACINA: (scoasa din pamant) nu iti gasesti locul, nu te poti adapta intr-o anumita situatie, te simti dezradacinat, al nimanui, senzatie majora de deruta; (in pamant) te vei adapta la noua situatie, vei reusi sa te integrezi si sa accepti niste conditii de viata, ti-ai gasit un loc care iti ofera stabilitate, senzatie de stabilitate, durabilitate, constanta.

RASARIT: (vezi soarele rasarind) astepti un nou inceput in viata ta, sperante mari de viitor, evenimente anuntate in perspectiva, vesti bune despre viitor, ai incredere in noua etapa care va incepe in viata ta; (rasarit rosu intens) visezi la o noua iubire, ai nevoie de o schimbare in viata sentimentala, sansa unei iubiri pasionale in curand, ai cunoscut pe cineva si deja speri la mai mult; (rasarit de alta culoare decat normal) schimbari ciudate se vor produce curand in viata ta, surprize neasteptate, care te vor uimi.

RASADURI: sperante noi de viitor, astepti ceva nou in viata, ai nevoie de un nou inceput, face referire la unele evenimente abia conturate, abia la inceput.

RASCRUCE: (daca te opresti sau esti derutat sau nu stii care e directia buna) va trebui sa iei o decizie foarte importanta in curand, esti indecis, esti obligat sa faci o schimbare de sens in viata, ai de ales intre mai multe variante, dar nu stii incotro sa mergi, mare deruta in viata ta, perioada de mari incertitudini, nu stii ce-ti aduce viitorul, cauti o cale sau un sens in viata; (daca ajungi la rascruce, dar stii incotro sa mergi, alegi usor directia) esti ferm in decizia ta si nu-ti va fi greu sa faci schimbarea.

RASPUNS: (pui o intrebare si ti se raspunde) esti intr-o perioada limpede a vietii, nu exista probleme care sa-ti ridice semne de intrebare, totul are rezolvare; (pui o intrebare dar nu ti se mai raspunde, te trezesti inainte de a afla raspunsul) nu este inca momentul sa afli ceea ce cauti, incertitudini mari in viata ta, sunt multe aspecte nerezolvate in viata ta, la care cauti solutii, dar fara a descoperi deocamdata calea; trebuie sa te mai informezi, sa mai cercetezi inainte de a si se dezvalui calea.

RASTIGNIRE: vezi crucifix.

RASTURNA: schimbari de sens, surprize, modificari neasteptate, lucrurile nu vor iesi chiar asa cum crezi acum.

RATACIT: (intr-un oras, intr-o padure etc) treci printr-o perioada de mare deruta, nu ai parte de certitudine in viata de zi cu ti, sunt multe aspecte necunoscute, lipsa de orizont, de speranta sau de siguranta, cauti o solutie, dar pe care deocamdata nu o gasesti; (daca esti ratacit, dar totusi ajungi undeva) vei iesi cu bine din starea de nesiguranta de acum, vei gasi o solutie, si se va oferi o cale, chiar si temporara.

RAZATOARE: munca ta va fi analizata in amanuntime, tot ce ai construit risca sa se piarda datorita criticilor sau interventiilor adversarilor, asteapta-te la mari critici, cineva incearca sa te atace prin defaimare, barfe, critici dure, denigrare.

RAZBOI: descrie luptele tale interioare sau conflictele cu altii, depinde de aspectele visului; exista un conflict major in interiorul tau, deci trebuie sa aduci un echilibru intre aspectele adverse din propria ta viata; trebuie sa faci ordine in viata ta, pentru a te pune de acord cu toate aspectele contrare; esti in conflict cu lumea sau cu tine insuti, nereusind sa faci pace intre contrarii.

REBUS: cauti solutia unei probleme incurcate, mare deruta, sunt multe lucruri enigmatice in viata ta, deci trebuie sa descoperi cheia.

RECE: trebuie sa ramai detasat si lucid in acel plan care este descris de obiectul care este rece in vis - apa rece, aer rece, incapere rece etc – pentru a putea lua o decizie inteleapta, analizeaza cu mintea, cauta adevarul.

RECHIN: exista un pericol in viata ta sentimentala, fii atent pe cine iubesti, fii prudent in tot ce este legat de dragoste, nu te lasa cucerit de cineva care te poate face sa suferi; perioada de griji, temeri sau pericole sentimentale; nu te simti in siguranta cu partenerul actual; partenerul poate avea iesiri periculoase de temperament, care pot duce la violenta; mari emotii negative; avertismente in plan sentimental sau emotional; suferinte profunde in amor.

REFLECTOR: (aprins si indreptat intr-o directie) ti se atrage atentia ca trebuie sa te concentrezi mai mult asupra unui tel sau asupra unui detaliu din viata ta actuala, in functie de contextul visului; (indreptat spre tine) vrei sa te afirmi, te lupti pentru a-ti face un nume in aceasta lume, visezi la faima si recunoastere; astepti sansa de a te evidentia; vrei sa fii luat mai mult in seama, sa fii asezat pe primul loc in viata altei persoane; ai vise de marire importante; (stins) te simti abandonat, parasit, uitat de lume, cineva nu te mai pune in prim planul preocuparilor sale si suferi, esti in umbra sau in anonimat, esti nemultumit de felul cum esti trata; (care se arde sau se sparge brusc) exista riscul de a face o greseala prin care imaginea ta publica sa aiba de suferit.

REFUZ: ti-e teama ca nu vei fi aprobat sau acceptat intr-o anumita situatie, descrisa de vis; limite impuse, frustrari, ti-e frica sa actionezi de teama esecului, fugi de responsabilitate, nu esti lasat sa faci ce ai dori, perioada cu multe constrangeri.

REGE: dorinte de afirmare, vrei sa ti se recunoasca valoarea, simti ca meriti mai mult; sanse de evidentiere sau de succes, depinde de contextul visului; (daca esti barbat) face referire la relatia ta cu autoritatea suprema din viata ta actuala: tatal, seful, liderul; (daca esti femeie) face referire ori la relatia ta cu autoritatea din viata profesionala – seful – ori cu sotul.

REGIMENT: esti obligat sa respecti niste reguli impuse de altii, nu ai libertate de miscare, limite, frustrari, program strict, constrangeri, te simti prins ca intr-o capcana, nu ai voie sa faci orice.

REGINA: dorinte de afirmare, vrei sa ti se recunoasca valoarea, simti ca meriti mai mult; sanse de evidentiere sau de succes, depinde de contextul visului; (daca esti barbat) face referire ori la relatia ta cu autoritatea din viata profesionala – eventual cu o femeie-sef – ori cu sotia; (daca esti femeie) face referire ori la cariera ta sau relatia cu o femeie-sef; (tu esti regina, daca esti femeie) dorinte de a fi pretuita de cineva, superioritate, infatuare, dorinta de a ti se descoperi valoarea, vrei sa fii iubita de cineva.

REGIZOR: (altul e regizor) nu-ti poti decide singur calea sau viata, nu esti stapan pe viata ta, ori ai nevoie de o ghidare ori, dimpotriva, cineva iti conduce prea mult viata; (tu esti regizor) ai capacitatea de a-i conduce pe altii, de a le organiza munca sau viata, sau intervii prea mult in viata altora, avand impresia ca stii mai bine decat ei ce trebuie facut; interventie intentionata sau neintentionata in treburile altora.

RELIGIE: (simboluri cu impact religios: rugaciune, meditatie, credinciosi, pelerinaj etc) face referire la acele planuri carora le acorzi cea mai mare valoare in viata: bani, dragoste, copii, cariera etc, si carora te dedici trup si suflet in cea mai mare parte a timpului; tine de conceptii, filosofie, principii de viata, morala, etica, regulamentul personal dupa care iti construiesti viata.

REPTILA: capacitatea de a te eschiva de probleme, reusesti sa te sustragi de necazuri; ramai distant si rece la problemele actuale, nici nu te privesc pe tine personal, aspecte care te lasa indiferent (vezi si sarpe, soparla etc).

RESPIRATIE: (profunda sau usurata) ai scapat de probleme, este o perioada mai relaxata, in care poti spune ca ce a fost greu a trecut, limpezirea apelor dupa necaz; (accelerata, gafaind) treci printr-o perioada foarte stresanta, in care esti mereu impins de la spate de termene, conditii, urgente, nu stii cum sa faci fata sarcinilor, esti supra-solicitat, extenuare fizica si psihica.

REST: este legat de efectele unora din actiunile tale trecute, repercusiuni ale trecutului ce mai afecteaza inca prezentul; (primesti rest) actiunile din trecut mai au inca efecte in prezent, care se vor face simtite curand; au ramas aspecte neterminate sau nerezolvate in trecut, asupra carora trebuie sa te intorci; amintiri; (nu mai primesti restul) ti se pare ca nu esti rasplatit cum se cuvine pentru ceea ce faci, oferi prea mult, fara sa ti se dea nimic in schimb; te dedici prea mult, fara sa merite; exces de generozitate; (astepti restul) ai pretentii mari de la cei pe care i-ai ajutat in vreun fel, doresti sa ti se intoarca un serviciu; speri intr-o recompensa; posibila rasplata tardiva; ai oferit candva un sprijin, si astepti acelasi lucru; (primesti mai mult sau mai putin decat trebuie) dezechilibru intre ceea ce dai si primesti; (uiti sau nu vrei sa dai restul cuiva) nu esti recunoscator unei persoane care te-a ajutat mai demult, fii mai atent cu cei care au un rol in viata ta, ofera si tu ceva in schimb.

RESTAURANT: (actiunea se petrece intr-un restaurant) face referire la viata ta publica, legatura ta cu societatea, depinde de actiunea care are loc aici; (intri) apar ocazii de a iesi mai mult in lume; incepe o perioada plina de evenimente mondene; petreceri, nunti. distractii; doresti o viata mai plina in plan social; speri sa fii integrat intr-un grup de prieteni; (iesi) te simti exclus din viata sociala, nu te simti bine intr-un anumit grup de cunostinte, esti ignorat, nu ai timp de viata sociala; planul social e sarac in aceasta perioada; (treci pe langa sau prin spate) iti doresti sa fii integrat intr-un eveniment monden sau un grup de prieteni; ti se pare ca esti respins de colectiv, ca nu esti integrat sau ca se petrec evenimente la care nu esti martor sau nu esti invitat; te simti in afara grupului in care credeai ca faci parte; ai alte preocupari sau alte sarcini decat viata publica.

RETETA: trebuie sa urmezi niste instructiuni pentru a depasi un impas; ai o problema, dar nu se poate rezolva de la sine, ci urmand o procedura impusa de altii: sfaturi, reguli stricte, legi, norme.

REVELION: (daca actiunea visului are loc de Revelion) ajungi la un final de etapa, dupa care va incepe o alta; moment de bilant al unei situatii de durata din viata ta; unele lucruri se repeta ciclic; (petrecere de Revelion) vezi petrecere.

REVISTA: ai nevoie de mai multa relaxare, de divertisment, iti lipsesc momentele de detasare de problemele cotidiene; ai nevoie de un hobby si de mai mult timp pentru placerea ta.

REZERVOR: rezervorul simbolizeaza corpul tau, deci nivelul de incarcare atrage atentia asupra starii tale de sanatate sau energiei fizice/mentale de care dispui in aceasta perioada; (spre plin) esti entuziast si optimist, ti-ai refacut bine fortele; faci fata cu bine eforturilor; ai rezerve de energie acumulate; stare buna de sanatate; (spre gol) esti obosit, extenuat, lipsit de vlaga sau de sperante; (complet gol) boala, criza, stare de sanatate critica; nevoie urgenta de eliberare de stress; lipsuri majore; (se reincarca) ai nevoie de o reincarcare a bateriilor, de un concediu, o detasare de probleme; ai nevoie de vitamine, odihna, pauza sau o alimentatie mai bogata; sperante noi; vindecare dupa boala.

RIDICA: ai capacitatea de a depasi piedicile, vei gasi solutii de a surmonta orice greutate; totul poate fi mai usor decat crezi.

RIDURI: (pe fata altuia) trebuie sa arati mai mult respect unei persoane cu experienta sau cu autoritate; efecte ale unei actiuni de lunga durata; (pe fata ta) descrie ritmul in care evolueaza unele etape din viata ta; ai sentimentul de neputinta in fata trecerii timpului; unele situatii evolueaza prea lent; (daca esti persoana tanara) teama de viitor, nu vrei sa treaca timpul; traieste mai mult clipa si prezentul; te grabesti prea tare pentru a ajunge la o etapa indepartata a unei situatii; (daca esti la varsta maturitatii) are legatura cu trecutul; faci bilantul unor evenimente care s-au desfasurat pana acum; sentimentul ca unele situatii au evoluat prea repede.

RINICHI: trebuie sa schimbi ceva in modul de a-ti manifesta sentimentele si emotiile, probleme de adaptare in cuplu, ceva nu merge bine in plan emotional, o noua atitudine sentimentala.

RINOCER: doresti sa iesi mai mult in fata, nevoia de afirmare, trebuie sa ai curajul sa-ti impui punctul de vedere, sa te lupti pentru ideile tale, vrei sa iesi primul.

ROABA: oboseala, perioada foarte dificila, multa munca, supra-solicitare, lucrezi prea mult, ai nevoie de ajutor.

ROATA: (stramba, stricata, rupta, iesita de pe osie, statica, nu merge corect, merge invers, merge in gol) planurile tale cunosc o piedica, ceva nu mai merge corect, trebuie sa repari ceva inainte de a merge mai departe; (de rezerva sau in plus) te simti exclus dintr-o serie de evenimente, nu iti gasesti locul, lumea nu te ia in seama; sentiment de inadaptare puternic; (in miscare) perioada agitata, cu multa activitate, nu ai timp nici sa rasufli, esti implicat intr-o serie de evenimente in plina desfasurare, ritm de viata alert; lucrurile merg bine; orice impas poate fi depasit, deci continua; esti sfatuit sa nu te opresti ceea ce ai inceput.

ROBINET: (deschis, curge, sau il deschizi) esti capabil sa-ti tii sub control trairile emotionale, mintea dicteaza inimii; (inchis sau pe care inchizi) frustrari, inchistare, nu reusesti sa-ti exprimi sentimentele; (picura) esti implicat intr-o situatie cu impact emotional, dar care inainteaza lent; oboseala psihica, nervozitate, iritare, ceva te agaseaza, tortura psihica.

ROBOT: tehnica iti poate fi de ajutor daca ai ajuns intr-un impas; apeleaza la un specialist care sa-ti rezolve problema; nu ai control asupra propriilor decizii, ci continui automat, fara sa alegi tu directia; ai senzatia ca nu ai nici un control asupra propriei vieti.

ROCHIE: (frumoasa, eleganta, curata, noua, de gala) imaginea pe care o lasi in societate este pozitiva, luminoasa, optimista; reputatie foarte buna; esti vazut cu ochi buni; (alba, luminoasa, vaporoasa, in culori vii) perioada luminoasa a vietii tale, lipsa de griji, nimic grav nu pare sa te deranjeze acum; viata si se pare frumoasa; (de mireasa) vezi mireasa; (urata, rupta, murdara, veche, din material prost) imaginea pe care o lasi in societate este negativa, sumbra, pesimista; reputatie proasta, risc de a-ti stirbi imaginea; nu esti vazut cu ochi buni; (prea mare sau prea lunga, prea scurta sau prea stramta) iti estimezi gresit capacitatile, nu vei face fata la ceea ce ai inceput; nu ai o parere foarte clara asupra capacitatilor tale de a rezolva o problema; (neagra) perioada dificila a vietii tale, totul si se pare grav, trist, pesimismul a pus stapanire pe tine; trebuie sa tratezi totul cu multa seriozitate; viata ti se pare grea sau trista; pierderi, necazuri, lacrimi.

ROGOJINA: capacitate sporita de adaptare in orice conditii, te multumesti cu putin.

ROI: (de insecte care te inconjoara sau te ataca) esti agasat de prea multe aspecte minore, dar insistente; iritabilitate crescuta; (care zboara intr-o singura directie) vezi turma.

ROSIE: (sanatoasa, frumoasa, coapta, lucioasa) te bucuri de o stare de sanatate foarte buna, acorda o mai mare atentie corpului tau; pastreaza-te in forma; fa sport; pune sangele in miscare; (stricata, cruda, urata, lovita) posibile probleme de sanatate, fii mai atent cu corpul tau, fii atent la circulatia sangvina, inima, muschi, piele.

ROSU: depinde de contextul visului, de aspectele care au aceasta culoare; depinde si de relatia ta cu aceasta culoare: iti place, nu-ti place; perioada agitata, furie, putere, stimulent, vigoare, lupta, atac, miscare, actiune, initiativa, curaj, indrazneala, tupeu, agresivitate, impulsivitate, temperament puternic, energie fizica, expansiune, entuziasm, furie, nerabdare, gelozie, razbunare; sexualitate, mare pasiune, atractie fizica.

ROZ: depinde de contextul visului, de aspectele care au aceasta culoare; depinde si de relatia ta cu aceasta culoare: iti place, nu-ti place; perioada calda a vietii tale, lipsa de griji, idila, romantism, rasfat, alintare, feminitate, snobism, naivitate, dulcegarii, vorbe mieroase, minciuni; intimitate, sensibilitate, superficialitate, puritate, bucurie, tandrete.

RUBIN: pasiune oarba, dragoste nebuna, esti implicat sau visezi la iubirea vietii tale, atractie sexuala fantastica fata de cineva; posibile probleme ale sangelui: hemoragie, scurgeri de sange, rani; vezi rosu sau pietre pretioase.

RUCSAC: (purtat in spate, dar greu) perioada obositoare a vietii, greutati, stress, necazuri, trebuie sa te descurci singur in fata necazurilor; incapacitatea de a face fata stresului; (purtat in spate, dar usor) te descurci foarte bine in fata greutatilor, stii sa iesi din impas, ai capacitatea si cunostintele necesare pentru a rezolva orice problema; (nu e purtat in spate, face parte din decor) urmeaza o perioada dificila a vietii tale, te asteapta greutati.

RUDE: descriu legatura ta cu planul relational apropiat, anturajul de zi cu zi, viata ta familiala sau sociala, in functie de contextul visului; (rude cu care esti in relatii bune acum) relatii bune cu anturajul, te simti bine printre ai tai, ai o buna comunicare cu lumea, esti integrat in colectivul in care te-ai implicat; impacari, rezolvari in cazul unor relatii dificile; (rude cu care nu esti in relatii bune) nu te simti bine printre ai tai, ceva lipseste pentru a avea o comunicare buna cu lumea, te simti singur, planul relational este defectuos; nu esti multumit de relatiile tale cu anturajul; riscul de a te certa cu cineva apropiat; (rude pe care nici nu le cunosti) te afli intr-un mediu in care nu te poti integra, desi trebuie sa-l frecventezi in continuare; senzatia ca esti strain printre cunoscuti; (rude pe care nu le-ai mai vazut demult sau rude care au murit) iti lipseste ceva din trecut, ceva ce-ti conferea sentimentul de apartenenta la un mediu intim; duci dorul unor perioade in care planul relational mergea mult mai bine.

RUFE: (curate, albe, calcate, ordonate) viata ta personala este bine organizata, fara pata, nimeni nu se poate lega de vreo greseala personala; te simti nevinovat; perioada buna a vietii tale, esti mandru de tine, poti oricand sa te prezinti in fata oricui, pentru ca te consideri curat; (intinse la uscat) esti pe cale sa rezolvi o problema ce tine de imaginea ta in societate; trebuie sa-ti ceri scuze sau sa repari o eroare comisa fata de altii; sinceritate, dezvaluiri pentru a face lumina intr-o problema intima; confidente; (murdare, patate, mototolite, vechi, rupte) te simti vinovat de niste greseli; imagine publica stirbita; nu ai o impresie prea buna despre tine si despre viata ta intima; ai ceva de ascuns din viata ta intima; ti-e teama sa nu si se descopere unele greseli; (speli rufe) trebuie sa repari o greseala, sa readuci ordinea in viata personala, nu te-ai prezentat prea bine intr-o anumita imprejurare; trebuie sa uiti sau sa ierti o problema care nu ti-a facut placere; vezi si a spala.

RUG: (arzand sau cineva ars pe rug) senzatia ca ti se cere prea mult si nu mai poti oferi; esti coplesit de solicitarile prea mari ale societatii, nu mai faci fata situatiei; te sacrifici pentru o idee; esti un neinteles, dar continui sa-ti sustii parerile; nu renunta la visele tale indraznete, chiar daca par inaccesibile; lumea da vina pe tine pentru greseli pe care nu le-ai comis, dar esti capabil sa ti le asumi de dragul altora; nu-ti poti dovedi nevinovatia intr-o problema de care societatea te acuza; capacitatea de a te darui unei idei indraznete sau unui tel suprem.

RUGACIUNE: nu ai forta de a depasi un impas, si ai nevoie de ajutor; iti pui speranta in alte forte decat cele proprii; astepti pasiv o rezolvare, dar nu stii sa te lupti pentru ea; ti-e teama de viitor; nu esti sigur pe viata ta; crezi cu tarie intr-o rezolvare favorabila.

RUJ: ca orice alt element de machiaj, descrie imaginea ta in plan social; (tu sau alta se rujeaza) incerci sa-ti refaci imaginea in societate; vrei sa lasi o impresie mai buna; acoperi cu succes ceea ce nu e in regula; (foarte strident) vrei sa iesi in evidenta, dar calea aleasa ii deranjeaza pe ceilalti; exagerezi in incercarea ta de a te afirma; (nu se potriveste sau nu-ti sta bine, intins urat pe fata) reputatie proasta, barfe, zvonuri, nu lasi o impresie prea buna in societate; nu poti scapa de o imagine negativa creata de altii; (pe guler sau pe haina) greseli recente care pot iesi la iveala.

RULOTA: schimbare temporara de domiciliu sau de ocupatie, viata ta e in perpetua schimbare, nu te-ai oprit la o singura relatie; superficialitate in plan social; schimbari prea dese de directie sau de atitudine; vezi si hotel.

RUPT: ceva opreste bunul curs al unor evenimente, interventii nedorite in ceea ce faci; trebuie sa repari ceva inainte de a merge mai departe; vezi obiectul care este rupt: ciorapi, haina, picior etc.

RUSINE: (senzatie in vis) senzatie de vinovatie pentru o greseala comisa; trebuie sa repari o greseala, esti obsedat de o greseala personala; imagine publica stirbita; nu esti multumit de tine sau de viata ta; exista aspecte in viata ta cu care lumea nu este de acord; ascunzi un pacat intim, care te macina; depinde si de contextul visului, ce anume provoaca rusinea.

Dictionar vise O

OALA: supunere, umilinta, libertate limitata, orizonturi stramte, ignoranta, dezinteres pentru alte domenii, dispret, lipsa de respect, dorinta sau incapacitatea de a-ti depasi propria conditie, complex de inferioritate, discriminare.

OAMENI: O problema, o teama sau o speranta poate lua chipul unor persoane, cunoscute sau necunoscute. Acesti oameni reprezinta o trasatura a propriei tale personalitati. Daca persoanele sunt cunoscute, cauta relatia care ii reprezinta; rude, colegi etc, deci rolul pe care acestia il joaca in viata ta. Daca sunt oameni straini, ei pot reprezenta diferite laturi ascunse ale propriei personalitati, in functie de rolul pe care il joaca in vis. In functie de actiunile, cuvintele, aspectul acestor oameni, poti interpreta laturi ale propriei tale individualitati.

OAZA: dorinta de a trai intr-o zona lipsita de griji, de a trece peste probleme sentimentale, odihna dupa mari eforturi, dorinta de relaxare, descrie un ideal, un scop important la capatul eforturilor personale.

OBIECTE: (apropiate) elemente de context ce vizeaza evenimente sau lucruri din imediata apropiere, accesibile, obisnuite, familiale, cotidiene; (indepartate) evenimente sau lucruri intangibile, catre care tinzi, tanjesti sau pe care le doresti; (de care te apropii) evenimente sau lucruri care iti atrag atentia, care ti se par interesante, de care ai dori sa le aprofundezi, pe care ai dori sa le infrunti; (de care te indepartezi) evenimente sau lucruri care iti provoaca teama, pe care le respingi, pe care nu le accepti, pe care nu vrei sa le recunosti.

OBOSEALA: lipsa energiei, lipsa increderii, dezamagire, pesimism, depresie, sentimente pe care le respingi, lipsa mijloacelor concrete de a pune un proiect in practica, blocaj, nevoie de a lua o pauza.

OBRAZ: cinste, corectitudine, sinceritate, demnitate.

OCHELARI: nevoia de a privi realitatea in fata, de a infrunta pericolul, nevoia de a analiza mai aprofundat unele situatii pe care poate le-ai trecut cu vederea, vezi si lupa; (de soare) fuga de responsabilitate, retragere, eschivare, dezinteres, incapacitatea de a privi adevarul in fata; (de cal) lipsa de orizont, idei fixe, limitarea libertatii, incapacitatea de a cunoaste o imagine de ansamblu, ingustime, ignoranta, dezinteres.

OCHI: (deschisi) buna percepere a realitatii, curaj de a infrunta pericolul, buna cunoastere a unei situatii; (larg deschisi, holbati) curiozitate, interes, dorinta de a afla mai mult, dorinta de a aprofunda o problema; (frumosi, calmi, linistiti) limpezime, pace, calm, liniste, sanatate; (inlacrimati sau urati) zbucium interior, probleme, griji, teama de esec; (inchisi) teama de a infrunta realitatea, de a da piept cu adevarul, fuga de raspundere, incapacitatea de a privi clar; tendinta spre auto-amagire, minciuna, iluzii, vise desarte; (ochi incrucisati) vezi crucis; (ochi albastri si verzi) sinceritate, deschidere, disponibilitate, sensibilitate, atractie, interes; (ochi negri sau caprui) mister, ascunzisuri, secrete, aspecte necunoscute, intimitate; (ochi rosii) mari probleme, riscuri, pericole, neliniste, stress, iritabilitate, isterie; (ceva cu mai multi ochi) atrage atentia asupra unui aspect, semnal de alarma care cere o aprofundare a unei probleme, nevoie de cunoastere si informare; (ceva fara ochi sau cu un singur ochi) dezinformare, dezinteres, riscul de a gresi prin neglijenta sau neatentie, incredere oarba, vulnerabilitate, ignoranta; (mai multi ochi privind intr-o directie) atentie sporita, nevoie de concentrare, sentimentul ca esti urmarit sau verificat; (ochi scos) critici, judecata, vulnerabilitate, riscul de a gresi, reprosuri, sentiment de culpabilitate; (un ochi de-un fel si altul de alt fel) inteligenta, buna cunoastere a unei situatii, capacitate de intelegere a unei situatii din mai multe directii, nevoia de a-ti forma o viziune de ansamblu, varietate de variante, mai multe posibilitati de abordare a unei probleme, opinii impartite, dezaprobare, contradictii; (ochi de pisica) istetime, intuitie, viziune diferita asupra unei probleme, intelepciune, capacitatea de a rezolva prin metode mai putin obisnuite, dar cu diplomatie si chiar siretenie; (ochi de pisica la bicicleta) nevoie de protectie, semnal de alarma cu privire la o situatie cu directie gresita, dezorientare, nevoie de indrumare; (a face cu ochiul) simpatie, buna intelegere, prietenie, aprobare, complicitate; (ochi dus la ciorap) vezi ciorapi; (fel de mancare din ou) vezi ou.

OCOLI: vezi a merge pe ocolite.

OCUPAT: (ton la telefon sau cineva spune ca e ocupat sau ocupat la toaleta) blocaje, piedici, incapacitatea de a inainta intr-o directie, pierdere de vreme cu alte detalii, stress.

ODIHNI: nevoie de pauza, de reculegere, de recapitulare.

OFILIT: aspecte care nu mai sunt actuale sau valabile, ce se cer schimbate.

OFTA: insatisfactii, frustrari, incapacitatea de a rezolva o problema, stress, griji, piedici.

OGLINDA: element ce atrage atentia asupra parerii celor din jur, asupra imaginii personale, indica nevoia de a intelege sau a aprofunda o situatie, nevoie de introspectie, de a trece dincolo de aparente, de a renunta la superficialitate; (privind in oglinda sau vezi imaginea ta oglindita) nevoia de a-ti schimba opinia despre un lucru, posibile pareri gresite sau subiective, interes exagerat pentru imaginea personala, pentru parerea celor din jur, orgoliu, vanitate, infatuare, egoism; (neclara sau deformata) incapacitatea de a-ti forma o imagine reala asupra unei situatii, subiectivism, idealism, sub- sau supra-estimarea valorii personale sau a fortelor proprii in functie de imaginea din oglinda (mai mica sau mai mare); (sparta) gafa imensa, ghinion, piedici majore; (cu rama) nevoia de a avea o atitudine corecta, dupa tiparele impuse de societate, conventionalism, lipsa de originalitate, cenzura, frustrari, obligatia de a respecta niste reguli; (cu maner sau de geanta) adaptabilitate, capacitatea de a aborda orice atitudine, la cererea altora, acceptarea unei anumite situatii din mers, capacitatea de a face pe placul altor persoane, fatarnicie, falsitate, politete, linguseala; (ca element de decor) atrage atentia asupra modului in care te vezi pe tine insuti, ca o anumita parere personala ar putea fi deformata fata de realitate, se cere analiza profunda asupra propriei persoane; (a se oglindi in alta suprafata reflectorizanta decat oglinda: apa, sticla etc) nevoia de a privi realitatea in fata.

OMIDA: indulgenta, toleranta, a trece cu vederea mici defecte, inamici nevazuti, piedici nebanuite, repercusiuni ale unor neglijente.

OPARIT: atentionare cu privire la o anumita atitudine exagerata, la un abuz, la nerespectarea unor reguli, sentimente ajunse la extrema, exces de zel, depasirea oricaror limite, lipsa oricarei masuri.

OPERATIE: nevoia sau posibilitatea de schimbare brusca, dureroasa in viata de zi cu zi, pentru a scapa de o stare de lucruri care iti blocheaza evolutia; in functie de organul supus operatiei, avertisment cu privire la domeniul ce trebuie sa sufere aceasta schimbare; (pe ochi) schimbare de optica, de mentalitate, asupra modului in care privesti lucrurile; (pe inima) nevoia de schimbare a modului in care intri in relatie cu ceilalti si a modului cum te implici in anumite situatii; (la maini, picioare) schimbarea modului de lucru sau a viziunii asupra laturii financiare; (estetica sau legata de orice parte a pielii) schimbarea propriei imagini, inclusiv schimbare de aspect exterior; schimbarea felului in care te percep ceilalti, nevoia de a-i face pe ceilalti sa te priveasca altfel, reabilitarea propriei imagini; (la cap sau pe creier) necesitatea de a schimba o atitudine, un mod de gandire, mentalitatea sau parerile despre o anumita situatie; (pe un organ intern) schimbare a modului in care actionezi in viata de zi cu zi, a elementelor de context, a modului de punere in practica a propriilor idei; (pe organe genitale sau de schimbare de sex) nevoie de schimbare a modului in care privesti relatiile cu sexul opus, transformarea relatiilor sentimentale in iubire pura, trecand interesul sexual pe un plan secund, reprimarea sau controlarea instinctelor erotice; (in zona gurii) schimbare a modului de comunicare cu cei din jur, cautarea unei noi forme de exprimare a propriilor opinii, atentie la vocabular si expresiile folosite; (de rinichi sau ficat) schimbare a modului de lucru; (la nas) nevoie urgenta de a analiza ceva in profunzime, pentru a nu scapa nici o greseala, prudenta maxima, riscul de a face o mare greseala prin dezinformare sau incredere oarba in altcineva; (la plamani) modificare de idealuri sau de sens, schimbarea directiei propriilor visuri sau aspiratii; (transplant) nevoia de a primi un ajutor din afara pentru a recurge la aceste transformari personale, incapacitatea de a trece la aceste transformari de unul singur; incurajare, stimulare din partea celor apropiati, nevoie de schimbari radicale; (pe coloana vertebrala) schimbare in ceea ce priveste relatiile cu superiorii sau colegii, nevoia de a deveni mai puternic, mai demn, mai curajos, pentru a-ti sustine punctele de vedere; (la oase) nevoia de a modifica o structura, o organizare anterioara, de a cladi o cu totul alta viziune, schimbare din temelii; (nereusita) dorinta de a face schimbari, dar lipsa mijloacelor practice de a recurge la aceasta transformare personala, teama de schimbare, neincredere in fortele proprii, lipsa de curaj; (in sala de operatii) bunpa organizare, stii ce trebuie facut pentru a face aceste schimbari, rabdare, modificari in timp; (in alta parte decat in sala de operatii) nevoie urgenta de a face aceasta schimbare, sub presiunea timpului, fiind vorba de o modificare profunda, necesara evolutiei tale viitoare, care nu mai permite amanare.

OPRI: (a opri ceva) prudenta, nevoie de analiza, de recapitulare inainte de continua, pauza necesara a redobandi energie; (a nu opri ceva) riscul de a face o greseala, pierderea controlului, exagerare, abuz, incapatanare.

ORAS: element ce descrie planul social; (mic) orizonturi limitate, frustrari, incapacitate de realizare, blocaj, incapacitate de exprimare a propriilor opinii sau talente, cenzura; (mare sau capitala) vezi capitala; (oras necunoscut sau ratacit intr-un oras) deruta, singuratate, teama de a intra in contact cu lumea, izolare, eschivare, blocaje de comunicare, retragere in propria carapace; (a ajunge sau a intra intr-un oras cu un anumit mijloc de transport) noi cunostinte, perspective noi in plan relational, sociabilitate, comunicativitate; (a pleca dintr-un oras) inadaptabilitate, incapacitatea de a te integra intr-un grup, marginalizare, sentiment de non-apartenenta la un anumit mediu, fuga de lume, izolare; (a pleca spre alt oras sau actiunea se muta in alt oras) nevoie de a schimba o anumita atitudine in modul tau de a interactiona, modificari profunde de mentalitate, schimbarea opiniilor despre anumite personaje din anturaj, noi cunostinte, teaa de necunoscut; (a merge printr-un oras) sociabilitate, dorinta de a intra in contact cu lumea, de face noi cunostinte, comunicativitate, curiozitate, interes pentru viata sociala, placerea de a intra in contact cu lumea; (actiunea visului se petrece in centrul orasului) atrage atentia asupra celei mai importante relatii din viata ta, careia ii acorzi cea mai mare importanta in momentul respectiv: (actiunea se petrece in afara sau la marginea orasului) atrage atentia asupra relatiilor intamplatoare, superficiale, formale, din afara mediului tau intim de viata, dar de care depinde intr-un fel modul de a intelege lumea.

ORA: (ora 0) atrage atentia asupra unei actiuni abia la inceput, planuri incipiente, sperante, optimism; (actiunea visului este intre orele 1-6 noaptea) pasivitate, incapacitatea de a actiona in vreun fel, piedici, dezinformare, cunoastere deficitara a elementelor unei situatii, cautarea unei directii la nivel teoretic deocamdata, nevoia de a micsora ritmul, de a medita profund asupra cailor de evolutie a unei situatii, totul e la nivelul de informare sau tatonare; (ora 7 dimineata) stiumulare, nevoie de implicare, obligatia de a-ti asuma nilte responsabilitati, inceputul sau pregatirea unor actiuni, punerea in practica a unor idei; (orele 8-5) plaseaza contextul actiunilor in plan social si profesional, in relatie cu colegii, colaboratorii, superiorii, oficialitatile; (ora 12 la pranz) nevoie de micsorare a ritmului, de recuperare a energiei, pauza, nevoie de odihna; (orele 5-7) plaseaza contextul actiunilor in plan social in privinta relatiilor extra-profesionale, cunostinte, prieteni, vecini; (orele 19-22) plaseaza contextul actiunilor in plan familial sau intimi; familie, parinti, copii, prieteni intimi; (orele 23) nevoie de a finaliza sau de a lasa unele lucruri pe mai tarziu; (daca ceva se pertrece intre 11 si 12) limita de timp, nevoia de a actiona de urgenta, ultimatum, obligativitate, avertisment.

ORB: teama de a infrunta realitatea, de a da piept cu adevarul, fuga de raspundere, incapacitatea de a privi clar, tendinta spre auto-amagire, minciuna, iluzii, vise desarte, sentimente aduse la extrem.

ORCHESTRA: nevoie de a colabora bine, de a te armoniza cu ceilalti, de a avea relatii bune cu lumea, sociabilitate, cooperare, comunicare, deschidere; (de camera sau mica) se aplica asupra relatiilor apropiate, mediul social imediat, prieteni, rude, colegi; (simfonica sau mare) se aplica asupra mediului social larg: clasa sociala din care faci parte, breasla, profesiunea, religia etc.

OREZ: (fiert sau preparate din orez) compromis pentru a-ti asigura o evolutie pozitiva, lipsa de mijloace de a rezolva o problema, limite, frustrari, piedici; (orez crud) perioada buna, imbelsugata, plina de satisfactii, motive de sarbatoare, bucurie, distractii.

ORFELINAT: descrie un mediu in care te simti singur, cautand un sprijin, pe care l-ai putea primi temporar, dar fara a avea sanse de durabilitate in viitor, compromis temporar, teama de abandon, lipsa de protectie, vulnerabilitate in fata greutatilor, lectii dificile de la viata dar din care vei invata ceva.

ORGANE: (interne) atrage atentia asupra unor probleme profunde, interne, inclusiv legate de sanatate sau indica nevoia de a aprofunda o situatie pana in cele mai adanci niveluri, seriozitate, concentrare, atentie sporita, implicare, renuntarea la superficialitate; (de animal, taiate sau detasate de corp) piedici, ganduri negative, temeri ascunse, defecte, complexe; (genitale) vezi sex.

ORHIDEE: senzualitate, dorinte sau instincte sexuale puternice, vulnerabilitate in plan erotic, atractie magnetica, relatii intamplatoare sau trecatoare.

ORIZONT: (ceva se vede la orizont sau privesti sau te indrepti spre orizont) sperante, incredere, asteptare, perspective, actiuni in desfasurare; (nu se vede orizontul) deruta, teama, neincredere, perspective incerte, instabilitate, slabiciuni.

OS: atrage atentia asupra structurii unei situatii, a planificarii ei, a modului de functionare, cere seriozitate si rezistenta, capacitate de concentrare si rpbdare; (oase de mort sau dezgropate) descoperirea unor raspunsuri, a unor marturii, efecte ale trecutului ce ies la iveala; (os de peste) pericol care, trecut cu vederea sau minimalizat, poate provoca dezastre, nevoie de prudenta si atentie sporita, concetrare asupra celor mai mici detalii; (obiecte facute din os) rezultate concrete ale unor proiecte bine gandite, durabilitate, seriozitate.

OTRAVA: amagire, iluzii desarte, riscul de a fi inselat sau indus in eroare, pericol, critici.

OTET: rabdare, proiecte de lunga durata, rezistenta, rezultate in timp, riscul de a gresi pe parcurs, actiuni cu doua directii, dintre care numai una este corecta, critici, insatisfactii, lipsa de respect din partea celorlalti, complex de inferioritate, inhibitii, compromisuri, sacrificii.

OUA: este legat de propriile idei, de tot ce iese din mintea sau mainile individului; (cu coaja intreaga) proiecte solide, planuri concrete; (cu coaja sparta sau crapata) planuri instabile, directii fragile, posibile erori pe parcurs; (mici) lipsa de inspiratie, planuri neimportante, frustrari, complexe, inhibitii, idei minore, fleacuri; (mari) creativitate, idei importante, inventivitate, inspiratie, imaginatie, planuri marete, optimism; (spart) planuri ratate, idei nepractice, risc de esec, planuri greu de pus in practica, idealism, iluzii, vise desarte; (crud) idei si planuri in faza incipienta, schite de proiect; (ochi) actiuni urgente, nevoia de a improviza, graba, termen limita; (omleta) amestecatura, aglomeratie, stress, agitatie, neclaritate, bulversare, viata dezorganizata, dezordine, gafe, greseli facute din graba; (fiert) planuri durabile, rezistenta, incredere, curaj, spirit practic; (colorat) planuri indraznete, originalitate, creativitate, simt artistic; (de Pasti) motive de sarbatoare, rezultate bune, planuri de succes.

Dictionar vise N

NAS: intuitie, prudenta, spirit analitic, presimtiri, cercetare; vezi si a mirosi.

NASTURE: (rupt, pierdut sau cusut la loc) lipsa de protectie, anxietate, teama, instabilitate; (la haina) incredere, curaj, sentiment de autoprotectie, capacitate de autoaparare; (ca element de sine statator) banalitati, fleacuri, detalii neimportante carora le dai prea multa atentie, timp pierdut; (descheind sau haina decheiata la toti nasturii sau doar la unii nasturi) sinceritate, deschidere emotionala, prietenie, incredere; (inchizand sau haina cu nasturii incheiati pana sus) resentimente, regrete, frustrari, inchistare, conservatorism, prudenta, neincredere, inhibitii, izolare, respingere, refuz, susceptibilitate, complexe, defecte, teama.

NASTERE: tine de tot ce iese din mintea si mainile umane, de rezultatele palpabile ale propriilor idei, descrie posibilitati de directie ale unor evenimente sau viitorul, dar fata de care se simte anxietate si teama, nestiind ce te asteapta; (tu nasti) necesitatea de a aborda o noua atitudine fata de propriile tale eforturi, de a-ti asuma resposnabilitati, implicare, inspiratie, spirit practic; (altcineva naste) prevestirea unor noi inceputuri sau a unor noi perspective; (usoara) creativitate, spirit constructiv, proiecte pe care sa fie puse in practica, rezultate bune, recompense; (dificila) rezultate, dar prin eforturi; (urmand sa nasca) vezi gravida; (nastere la animale) aparitia unor ocazii in care ies la iveala inamici noi.

NAUFRAGIU: mari crize emotionale, stress, depresiune nervoasa, rabufnire psihica, boala, descurajare, nervozitate ajunsa la extreme, evenimente nefericite in desfasurare; (esti implicat in naufragiu) toate cele de mai sus te vor viza personal; (nu esti implicat in naufragiu) nu pe tine te vizeaza problemele de mai sus, dar te afecteaza puternic.

NEGRESA / NEGRU: inadaptabilitate, depresie, dezaprobarea celorlalti, marginalizare, respingere, izolare, conflicte, complex de inferioritate, dezavantaje, nedreptati, posesivitate, gelozie, nevoie de a iesi din tipare, revolta, nevoie de libertate, atractii sexuale ciudate.

NEVOIE: (a avea nevoie de ceva in vis) insatisfactii, teluri inca neatinse, lipsuri, nevoia de a aborda o anumita atitudine, atentionare cu privire la ceva ce lipseste in viata individului.

NISIP: inutilitate, situatii temporare, trecerea timpului, rezuiltate fara nici o valoare, instabilitate, lipsa de perspectiva, deruta, spirit nepractic, nimic din ce faci nu e de viitor, riscul de a pierde tot.

NOAPTE: (evenimente ce se petrec noaptea) impas, deruta, nesiguranta, lucruri nevazute, neclare, tendinta de a nu accepta acele aspecte, complexe, defecte, nevoie de sfat, introspectie, trebuie sa meditezi ce trebuie facut cu privire la evenimentul care este descris de contextul visului, vezi si intuneric.

NOD: (la siret) pregatirea unor directii noi de abordare, alta perspectiva de evolutie, atasament, angajare; (la cravata) formalism, imagine personala, diplomatie, politete, nevoia de a te prezenta bine intr-o anumita situatie; (legatura) nevoie de siguranta, de protectie, de incurajare, de sprijin, de colaborare, de atasament, de fidelitate; (ata innodata) piedici, deruta, pierderea directiei, restrictii, intedictii; (a face un nod) piedici, impas, blocaj, incapacitatea de a merge mai departe, constrangeri din partea unor factori externi, interdictii, nevoie de colaborare; (a desface un nod) gasirea unor solutii, compromis, inventivitate, eliberare.

NORI: (frumosi, albi, usori, luminosi, transparenti, plutind lin) idealism, optimism, entuziasm, incredere prea mare, visare, iluzii, bucurie, lipsa de realism; (negri, grei, grosi, opaci, de praf, de ceata, de fum, inchisi la culoare) deprimare, pesimism, teama, apasare, griji, confuzie, deruta, incapacitatea de a intelege o situatie, nevoie de claritate, nesiguranta, anxietate, stress.

NOROI: blocaj, griji, lipsuri, incapacitatea de a inainta, te simti prins in capcana de unele probleme, instabilitate emotionala sau materiala, perioada dificila, lipsa de directie.

NOU: (lucruri noi) inceputuri, perspective, posibile schimbari, sperante, necesitatea de a modifica ceva.

NUC: (copac) pericol, influenta nefasta a unei persoane, intentii negative; (fruct) duritate aparenta, imagine aspra, pentru a impresiona; rezistenta, mare capacitate de efort indelungat; fermitate care ascunde fragilitate, aparente inselatoare, nevoia de a trece dincolo de aparente pentru a cunoaste adevarata fata a lucrurilor.

NUFAR: fragilitate, vulnerabilitate, gratie, inocenta, prospetime, nevinovatie, imaturitate, admiratie, respect, raritate, riscul de a fi ranit foarte usor, sentimentul ca este vorba de ceva cu totul special, care cere grija sporita.

NUMARA / NUMARATOARE: nevoie de introspectie, simt al masurii, prudenta, rabdare, capacitatea de a reflecta inainte de a actiona.

NUME: cand in vis apar nume de oameni, trebuie cautate legaturile cu persoanele care poarta acele nume, daca sunt cunoscute, rolul lor in viata individului indicand un punct ce se cere analizat cu atentie; trebuie verificat si termenul ce descrie relatia cu persoana respectiva: mama, frate, coleg etc; (nume de femeie) atrage atentia asupra unei probleme ce provoaca suferinta, frustrare, insatisfactii, un punct de vulnerabilitate, sensibiliate, care cere protectie, sprijin, intelegere; a se cauta persoane cunoscute cu acest nume (inclusiv actori sau orice alte personalitati) incercand a se face conexiuni cu acestea, cautand acea trasatura de caracter care iese in evidenta la acea persoana sau parerea dv. despre acea persoana. Exemplu: apare numele de Madalina, dar nu stiti nici o Madalina, ar putea fi un reper cu privire la relatiile dv. cu o femeie roscata cu par lung din anturajul dv. (conexiune cu Madalina Manole) sau orice alta trasatura care ati remarcat-o la vedeta respectiva. In acelasi fel se poate extinde lista persoanelor cunoscute care poarta acel prenume pentru a gasi rolul sau influenta acestuia in visul dv. Daca numele respectiv este al unei vedete pe care o admirati, poate atrage atentia asupra unui tel spre care tindeti, a unei ambitii personale, a unui vis intangibil; daca este a unei persoane pe care o antipatizati, poate atrage atentia asupra unei probleme care va provoaca frustrari, suparare, insatisfactii, nervozitate. (nume de barbat) atrage atentia asupra unei probleme ce cere initiativa, decizie, curaj, implicare totala, forta, dinamism, seriozitate; (nume de familie) atrage atentia asupra unor relatii formale, sociale, care nu au nimic apropait, relatii cu colegii, supriorii, profesorii, persoane in varsta, persoane fata de care aveti admiratie, respect sau, dimpotriva, lipsa totala de respect; (nume de firma, de institutie, de marca, de oras etc) atrage atentia asupra trasaturii de caracter a obiectului desemnat de acel nume si influenta lui in viata dv. Exemplu: apare numele Intercontinental sau Ritz – de aici puteti cauta atat termenul hotel, dar este si un indiciu al unui nivel ridicat, al elitei, al unui tel spre care visati; apare numele Mercedes – cautati masina de lux sau masina scumpa etc., apare numele Venetia – descoperiti viziunea dv. despre orasul respectiv; (nume straine) atrage atentia asupra provenientei lor (nume francez, englez, german etc) de aici putand descopri trasatura generala la care va duce cu gandul tara respectiva: nume englezesc – vezi Anglia, nume italian – vezi Italia etc.

NUMERE: multa atentie, concentrare, ratiune, claritate, logica; (zero) neincredere, lipsa de orizont, teama de esec, risc de pierdere, complex de inferioritate, capacitatea de a porni de la capat, capacitate de regenerare dupa esec; (numere pare) sentiment de armonie, de echilibru, de implinire, de complet, de intreg; (numere impare) singuratate, izolare, sentiment de neimplinire, de dezechilibru, complexe, inhibitii, nevoie de asociere, de colaborare; 1 - element de context ce vizeaza propria persoana, propriul eu, propria individualitate; singuratate, izolare, meditatie, sufe-rinta, tristete, deznadejde, elemente de la originea unor situatii sau punctul de plecare, atitudine de egoism, spirit conducator, dominator, exigent, capacitatea de a reusi prin forte proprii; 2 - elemente de context ce vizeaza echilibrul, perechea, simbolul cuplului sau al comunicarii - altruism, prietenie, generozitate, capacitatea de a impartati si celorlalti, echilibru, subordonare, colaborare, ajutor, sprijin, dialog, negocieri, intelegere, contacte, intalniri, discutii, conflict; nevoia de asociere, de colaborare, de interactiune, de impartasire a gandurilor, de societate; 3 - generozitate, creativitate, sociabilitate, comunicare, organizare, colaborare; simbolul familiei, al sfintei treimi; 4 - organizare, ordine, stabilitate, incredere, siguranta, precautie, rabdare, retragere, inchistare, izolare, inchidere in sine; 5 - adaptabilitate, creativitate, mobilitate, dinamism, energie, rezistenta, munca, spirit practic; 6 - sentimentalism, indecizie, senzualitate, afectivitate, spirit conciliant, dragoste, supunere, umilinta, sacrificiu, ocrotire, preocupare pentru camin si familie, atrage atentia asupra contrastelor, diferentelor, intre plus si minus, feminin-masculin, alb-negru; 7 – dobandirea unei anumite maturitati, depasirea unor piedici, asumarea unor decizii sau raspunderi, aspecte esentiale intr-o problema, datele primordiale, incheierea unei prime etape, nevoia de a acumula experienta sau cunostinte, dorinta de perfectionarne, protectie; 8 - energie, curaj, initiativa, duritate, rezistenta, agresivitate, ranchiuna, nerabdare, mari resurse personale, polivalenta, posibilitati multpile de realizare, gelozie, rutina, sentimentul ca ceva nu se mai termina, prelungire, apasarea timpului, pierderea rabdarii, libertate deplina, lipsa oricaror limite, extinderea orizonturilor; 9 - altruism, idealism, pasiune, emotivitate, credulitate, afectiune, simtul datoriei, munca eficienta, lipsa de spirit practic, individualism, cerc restrans, legaturi puternice cu cei apropiati, simtul puternic al proprietatii; 10 - tendinta spre perfectiune, orgoliu, incredere deplina in fortele proprii, atingerea scopului, dorinta de realizare; 11 (sau alte numere cu cifre gemene: 22, 33 etc) - similitudini, dialog, colaborare, intelegere, armonie, echilibru, personalitati identice, suflete surori, paralelisme, coincidente, actiuni repetitive; 12 - element de context ce vizeaza timpul; graba, nevoia de a mari ritmul; 13 - teama de piedici, neincredere, anxietate, frica de necunoscut; complex de inferioritate, sentimentul ca nu poti inainta din cauza unor factori externi, sentimentul ca altii iti vor raul, teama de esec, teama de ghinion, avertisment cu privire la o posibila cale gresita, ce nu va duce la rezultate favorabile;14 – nevoie de recunoastere, de apreciere, de acceptare sau integrare intr-un grup, de certificare si aprobare a unor calitati, evidentierea propriei individualitati, sentiment de unicitate; 18, 21 – maturitate, implinire, incredere in sine, revolta, dorinta de reformare totala, putere de a duce la capat orice, forta creatoare, noi perspective; 20 - entuziasm, energie, speranta, incredere, dar si anxietate, nevoie de asociere, dorinte de realizare pe toate planurile; 40 - revolta, criza, ridicare impotriva limitelor si constrangerilor; dorinta de independenta, de nou, de inceput; 50 - perioada de tranzitie, in care nu stii incotro te indrepti, dar cu sentiment de multumire; 100 - sentiment de realizare, de multumire, de satisfactie; (numere cu mai multe cifre: mii, milioane etc) tine de colectivitate, de relatiile sociale, de grupuri mai largi de oameni.

NUNTA: atingerea unui scop sau a unui ideal, incheierea unei etape de cautare sau tatonare, dorinta de asociere, nevoie de parteneriat, de comunicare, asumarea unor responsabilitati, nevoie de integrare si dobandire a unui anumit statut social, speranta de a ti se implini un vis, maturizare. Nunta descrie o echilibrare a mai multor personalitati in tine insuti, felul in care se desfasoara nunta descriind armonia dintre laturile propriei tale individualitati. Nunta in secret – defecte ascunse, pe care nu ti le recunosti; nunta cu alai – orgolii, infatuare, aroganta, egocentrism, parada, incredere absoluta in fortele proprii, supraestimarea fortelor sau a valorii personale, sociabilitate; nunta intima – timiditate, emotivitate, anxietate, temeri ascunse; nunta la care mirele sau miresa lipsesc – fuga de raspundere, dezechilibru intre doua planuri ale vietii; nunta eleganta – parere buna despre propria persoana, incredere, satisfactii, perioada buna a vietii, impacare cu sine; nunta saracacioasa – mari lipsuri, mari inhibitii si temeri, subestimarea propriei valori; nunta fara rochie de mireasa – neconventionalism, nevoie de independenta, de expansiune, revolta impotriva unor reguli sau constrangeri; nunta noaptea – deruta, lipsa de perspectiva, inconstienta, teama de a infrunta realitatea, ipocrizie, falsitate; nunta cu muzica si dans – armonie, intelegere, echilibru intre mai multe planuri al propriei vieti, buna comunicare cu ceilalti. Vezi si casatorie. Depinde de felul in care privesti casatoria: cu optimism – dorinta de a ti se implini un vis, idealism, iluzii, sperante, vise, incredere in viitor; cu pesimism sau daca nu vrei sa te casatoresti – corvoada, obligatie, constrangere, acceptarea unor indatoriri; daca esti divortat – dorinta de implinire sentimentala, de a-ti gasi jumatatea; daca esti casatorit – amintirea unei perioade de inceput, dorintele de a mai trai perioade bune.