Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Dictionar vise F

FACULTATE: dorinta de a ti se recunoaste meritele de catre superiori sau persoane influente; sperante în reusita profesionala dupa efort îndelungat; proiecte mari, cu sanse de succes; dorinta de marire si apreciere.

FAMILIE: (numeroasa) relatii sociale bogate, sociabilitate, dorinta de a lua legatura cu cât mai multe persoane, fuga de singuratate, nevoia de a avea o viata agitata, de a iesi din anonimat; (în mijlocul familiei) sentiment de protectie, multumire sufleteasca; (membri ai familiei) vezi mama, tata, frate, sora etc.

FANFARA: relaxare aparenta, nevoia de a nu pierde contactul cu realitatea în momentele aparent calme, nevoia de concentare si organizare chiar si în momente relaxante.

FANTOMA: element de context ce vizeaza acea parte a propriei personalitati care îti este înca necunoscuta; stare de confuzie, deruta, neîntelegere; amintiri dureroase, evenimente din trecut ce revin în memorie si care înca te afecteaza.

FAR: (aprins) nevoie de a primi un sfat, de a fi ghidat si calauzit întro problema emotionala; dorinta de a fi condus în permanenta de altcineva, personalitate slaba în fata persoanei iubite; (stins, care nu functioneaza, ruinat, darâmat, parasit etc) stare de deruta în viata sentimentala, incapacitatea de a gasi o solutie întro situatie confuza.

FARFURIE: element de context ce vizeaza resursele financiare de zi cu zi, pe cât de mica sau urâta este farfuria, pe atât de sarace sunt resursele tale financiare.

FARMACIE: organizare, purificare, nevoie de ordine si planificare, nimic nu trebuie facut la întâmplare.

FÂN: (abia cosit) romantism, odihna, relaxare; (strâns în capita) organizare, planificare, buna administrare a resurselor proprii, nevoia de a face economii.

FÂNTÂNA: (arteziana) imagine buna în relatie cu sexul opus, atractie sexuala, magnetism, libertate deplina a emotiilor si sentimentelor, independenta; exprimare libera a sentimentelor, lipsa oricaror constrângeri în plan emotional; linisste, relaxare; (adânca si curata) mari resurse afective, dar greu de scos la iveala; timiditate, incapacitatea de ati exprima liber sentimentele; (murdara sau tulbure) sentimentul ca nu esti înteles în plan sentimental; incapacitatea de ati exprima emotiile; parere proasta despre sine; complexe, handicap, sentimentul ca nu ai nici o valoare în fata sexului opus.

FAINA: (curata) mari resurse pentru a da nastere unor rezultate bune; munca eficienta; apreciere la locul de munca; buna pregatire profesionala, posibilitatea unor bune câstiguri; (murdara) opusul celor de mai sus.

FEMEIE: buna intuitie, buna întelegere a unor situatii, creativitate, afectivitate, grija, romantism, vulnerabilitate; pot fi simbolul partii mai fragile si mai delicate a unor lucruri sau a acelei parti vulnerabile a personalitatii umane; daca femeia din vis pare puternica, la fel este si personalitatea ta ascunsa; daca este slaba, dai dovada de multa slabiciune; simbol al sentimentelor si a trairilor sufletesti; vârsta femeii din vis arata maturitate sau lipsa ei;Back to top

FERASTRAU: nevoia de a actiona întro situatie pâna acum nesemnificativa; renuntarea la o atitudine pasiva; implicare.

FEREASTRA: (deschisa, transparenta) sansa unei perspective noi asupra unei situatii; o mai buna întelegere a unei probleme; o noua sansa, dar care necesita un oarecare efort de a profita de ea; (închisa, cu perdele sau murdara) teama de viitor, incapacitatea de a actiona sau de a comunica; (privind dinauntru în afara) dorinta de schimbare, optimism, speranta; (privind din afara înauntru) nevoia de intr-ospectie, de cunoastere a propriei valori sau capacitati înainte de a recurge la o schimbare; dorinta de autocunoastere.

FERMOAR: (rupt sau blocat) comunicare slaba sau ineficienta cu lumea din jur; incapacitatea de a gasi un mijloc de comunicare; sentimentul ca te afli blocat întro situastie pe care nu o poti schimba; (deschis) riscul de a fi jignit sau ranit, sentiment de culpabilitate sau jena, vulnerabilitate în fata dusmanilor; (închis) siguranta, protectie împotriva jignirilor sau a oricarui gen de ofensa.

FIER: energie fizica, putere, capacitate de a actiona, încredere, rezistenta, durabilitate, încapatânare, ambitie, vointa; (fier vechi sau ruginit) slabiciune fizica, incapacitate de a actiona la timp, oportunitati ratate, oboseala, nevoie de recuperare si odihna, stare de sanatate precara.

FIERBE: implicare totala, pasiune, nerabdare, actiune entuziasm, nervozitate, disputa, activitate.

FIERBINTE: mare pasiune, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; exagerare, entuziasm iesit din comun, pierderea controlului.

FILM: (a vedea un film) observare a unor evenimente fara a lua parte la desfasurarea lor; relaxare, neimplicare, indiferenta; (fotografic) necesitatea de a retine în amanunt unele evenimente si de a învata ceva din ele.

FLORI: (frumoase) romantism, fragilitate, sensibilitate, creativitate, simplitate, speranta, inocenta, multumire; (ofilite) tristete, dezamagire, deziluzie, abandon, teama de despartire; (de colt) rezistenta, adaptabilitate, putere sub o aparenta fragila; (floarea soarelui) adaptabilitate; (albe sau boboci) vulnerabilitate, puritate, fragilitate; (colorate) veselie, tinerete, sanatate, energie; (de sera) incapacitate de a da piept cu problemele, eschivare, fragilitate si sensibilitate sporita; (de câmp) forta, rezistenta, sanatate, putere, energie, adaptabilitate; (rosii) afectivitate, entuziasm, sensibilitate emotional; (de copac) sanse ce pot fi fructificate cu succes.

FLUTURE: (zburând) indiferenta, eschivare din fata problemelor, sociabilitate, flirt, relatii superficiale; (asezat pe ceva) necesitatea de a te stabili întro pozitie clara în cele din urma, de a cauta si gasi stabilitatea; (frumos si mare) impresie buna creata în ochii celorlalti; mare capacitate de transformare în momente cruciale; (prins) teama de ati pierde libertatea.

FOAIE:(alba de scris) anuntarea unor probleme profesionale; pregatire pentru un examen sau o confrunatre; începutul unui eveniment; (scrisa sau desenata) te simti pregatit întro problema profesionala; evenimente în plina desfasurare.

FOAME: (senzatie în vis) insatisfactii, probleme materiale, incapacitatea de a face fata unor probleme actuale, nemultumiri.

FOARFECE: nevoie de mai multa rigurozitate si atentie sporita întro problema cu care te confrunti; esti anuntat ca ar fi bine sa analizezi în detaliu o anumita situatie si eventual sa iei niste masuri, chiar daca pot fi radicale.

FOC: energie, încredere, speranta, actiune, initiativa, curaj; (mistuitor sau puternic) purificare, nevoie de schimbare; transformare; dar si pericol, pasiune distrugatoare; entuziasm exagerat; (de lampa) vezi lampa; (de lumânare) vezi lumânare; (mic sau pâlpâind slab) sanatate subreda, lipsa mijloacelor de a pune un proiect în practica, lipsa de elan sau de chef, plictiseala, rutina, lipsa curajului de a actiona; (arzândute) exces de zel care îti poate crea probleme; nevoie de cumpatare, de micsorare a ritmului si de reducere a entuziasmului; (în camin sau în soba) pace, calm, liniste sufleteasca, multumire, perioada relaxanta, lipsa de griji, protectie; (pe care îl atâti cu vatraiul sau punând alte lemne pe foc) nevoia de a pune mai mult suflet în ceea ce faci, nevoie de implicare totala, nevoia unui stimulent sau a unei încurajari, nevoia de a mari ritmul sau de a aduce o schimbare în activitatea ta.

FOTBAL: element de context ce vizeaza modalitatile de a ajunge la niste rezultate concrete prin munca în echipa, dar tinând cont de telurile personale; (meci) confruntare, competitie, ambitie pentru atingerea unui scop.

FOTOGRAFIE: amintiri, reflectarea unor evenimente anume din trecut; amagire, pierderea contactului cu realitatea, având tendinta de a aprecia prezentul sau trecutul dupa aparente; pasivitate, lipsa de activitate sau de initiativa; sentiment de stagnare, de oprire în loc; avertisment cu privire la unele erori din trecut.

FRACTURA: piedici, impas, incapacitatea de a continua o actiune; (de mâna) lipsa mijloacelor concrete de a ajunge la niste rezultate favorabile, lipsa de inspiratie, situatie materiala precara, nevoie de odihna si de încetinire a ritmului în plan profesional; (de picior) lipsa mijloacelor concrete de a progresa întro situatie; stagnare, impas; (de coloana) necesitatea de ati calca pe mândrie, lipsa de verticalitate, nevoie de a renunta la demnitate si fermitate pentru ati atinge un scop, supunere; (de craniu) lipsa de inspiratie, oboseala mentala, incompetenta, sentimentul ca nu esti pregatit pentru o situatie intelectuala importanta.

FRATE: element de context ce vizeaza parteneriate importante, situatii ce necesita comunicare si cooperare, evenimente familiale, situatii inevitabile, nevoia unui sprijin, a unui sfat; interpretarea acestui simbol tine de relatia avuta cu fratele aparut în vis: în cazul unor relatii tensionate, cele de mai sus pot avea conotatii negative.

FRIG: (senzatie în vis) trezire la realitate, sentiment de distantare sau raceala, izolare, singuratate, dezamagiri, probleme, nemultumiri, situatie materiala precara.

FRIGE: mare pasiune sau implicare, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; exagerare, entuziasm iesit din comun, pierderea controlului.

FRIGIDER: neimplicare, lipsa de afectivitate, racirea relatiilor; instinct dezvoltat de conservare si aparare; amânarea sau oprirea oricaror planuri, impas; (deschis sau plin) dorinta de afectiune, deschidere spre relatii si contacte sociale, speranta de afectiune, dorinta de a iesi din propria carapace pentru a cunoaste lumea; te arati deschis unei noi relatii afective; (închis sau gol) izolare, retragere, fuga de societate; incapacitatea de ati exprima sentimentele.

FRIPTURA: element de context ce vizeaza sanatatea fizica, relatiile sentimentale sau sexuale; (arsa prea tare) mare pasiune sau implicare, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; exagerare, entuziasm iesit din comun, pierderea controlului; situatie fara scapare, cauza pierduta; (prea cruda) lipsa de implicare, sentimente caldute, pierderea entuziasmului, prudenta exagerata.

FRUCTE: (în pom sau necoapte) nevoia de a munci mai mult decât ceilalti pentru a recupera un handicap; pregatire slaba, incompetenta; lipsa de maturitate, infantilism, naivitate; (culese) rezultate concrete ale muncii, efecte vizibile, repercusiuni ale unor actiuni terminate, finalizarea unor actiuni începute demult; (stricate, strivite, putrezite) greseli, erori greu de reparat în activitatea proprie, atitudine gresita, nevoia de a face o schimbare înainte de a porni din nou, incapacitatea de ati accepta defectele; (fructe exotice sau citrice) energie, pasiune, aventura, nevoie de detasare de realitate, nevoia de visare, atitudine distanta, rece, critica; cinism.

FRUNTE: element de context ce vizeaza impresia facuta celorlalti privind comportamentul, atitudinea sau mentalitatea ta întro problema intelectuala sau profesionala.

FRUNZE: (verde, mari, frumoase) stare de sanatate buna, multumire, încredere în fortele proprii, speranta; (cazute, galbene, vestede sau doar câteva frunze în copaci) stare de sanatate precara, vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat.

FULGER: energie, forta, entuziasm, trezire la realitate sau la viata, schimbare brusca de mentalitate, inspiratie, idee sau solutie salvatoare; dinamism, curaj, îndrazneala, originalitate, revolta, surprize, vesti neasteptate, dragoste la prima vedere.

FUM: (iesind pe cos) liniste sufletasca, pace, calm, confort, sentiment de ocrotire si protectie; (ridicânduse de la foc) urmari vizibile ale unei actiuni mai vechi, bârfe, vorbe, jigniri; (dens) pierderea controlului si a realitatii, amagire, aparente înselatoare, minciuni.

FUMA: (daca esti nefumator) actiuni necugetate, atitudine neasteptata, schimbare brusca de atitudine sau de comportament, gesturi neasteptate, din dorinta de a lasa o impresie falsa despre tine; (daca esti fumator) indiferenta, lipsa de atentie sau de concentrare, sentimentul trecerii timpului, obisnuinta, rutina, plictiseala; (daca teai lasat de fumat) sentiment de neîmplinire, ca îti lipseste ceva; (vazând pe altul) pierderea controlului si a realitatii, amagire, aparente înselatoare, minciuni.

FUND: (cu fundul gol) sentiment de jena, situatii penibile, umilinta, esti pus în situatii jenante; (vazând, dar fara sa fie gol) indiferenta, tendinta de a trata pe cineva incorect, lipsa de interes, umilire, jignire.

FURNICA: (singura sau în musuroi) afaceri bune, economie, organizare, ordine, efort sustinut, capacitate de munca, energie, rezistenta la efort; (furnica în hainele tale) stare de nervozitate, iritare, ceva nuti convine, detalii nesemnificative care te enerveaza; (carând ceva mult prea mare) oboseala, extenuare fizica, nevoie de odihna, energie risipita.

FUROU: (vâzând) intimitate, nevoia de a analiza o situatie în profunzime, pâna în cele mai ascunse detalii; (femeie în furou) intimitate, sexualitate, senzualitate, atractie fizica, nevoie de dragoste, lipsa persoanei iubite; (tu în furou în vazul lumii) sentiment de jena, situatii penibile, umilinta, esti pus în situatii jenante.

FURT: situatii jenante, care necesita solutii incorecte, perioada dificila, situatie materiala precara; lacomie, pierderea controlului asupra propriilor fapte; te simti frustrat si doresti sa capeti ceva ce crezi ca este al tau, nedreptati.

FURTUNA: mari perciole si probleme, dificultati greu de trecut; vesti neasteptate, gesturi necugetate, schimbari radicale, atitudini neobisnuite; (daca te adapostesti de furtuna) cautarea unui sprijin întro perioada dificila, nevoia unui sfat, a unei protectii, cautarea unei solutii pentru a scapa de un pericol; (daca esti prins descoperit de furtuna) înfruntarea pericolului, curajul de ati asuma responsabilitati.

FUSTA: (lunga) aparente înselatoare, încercarea de a ascunde unele aspecte defavorabile, încercarea de a forma o impresie buna; (scurta) tinerete, spirit viu, energie, sanatate, sinceritate, distractie, lipsa de griji; (neagra) seriozitate, maturitate, nevoia de a face impresie buna

Niciun comentariu: