Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Dictionar vise I

IARBA: (verde, mare, frumoasa) stare de sanatate buna, multumire, încredere în fortele proprii, speranta; (galbena sau vesteda) stare de sanatate precara, vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat.

IARNA: nevoie de odihna, de asteptare, de stagnare pâna când o situatie va câstiga amploare; distantare, raceala, cearta.

IAURT: prudenta, mare atentie pentru a nu gresi, lectii învatate din experiente proaste.

ICRE: anunta zorii unei noi relatii sentimentale, dragoste platonica, tatonarea terenului; (negre) dorinte de împlinire materiala, iluzii, idealism, pierderea contactului cu realitatea pentru utopii irealizabile.

IEDERA: sentimentul ca esti prins intr-o situatie fara iesire, relatie defavorabila de care nu mai poti scapa, situatie care prinde amploare.

IEPURE: necesitatea de a actiona rapid, fara ezitare intr-o situatie ce nu sufera amânare, încercarea de a te eschiva din fata unor probleme, teama, fertilitate, prosperitate, imaginatie bogata, creativitate.

IERTARE: (cerând cuiva iertare) sentiment de culpabilitate, nevoia de a repara o greseala din trecut, atentionare cu privire la modul în care ai tratat pe cineva; (altcineva cerânduti iertare) frustrare, mania persecutiei, autocompatimire, sentimentul ca esti perfect, ca altii îti datoreaza ceva, idealism, parere prea buna despre tine.

IESI: încercarea de a scapa dintr-o situatie, neimplicare, distantare de miezul evenimentelor, indiferenta, neacceptare, respingere, atitudine negativa.

INCENDIU: purificare, nevoie de schimbare; transformare; dar si pericol, pasiune distrugatoare; entuziasm exagerat.

INEL: angajamente, promisiuni ce trebuie respectate, loialitate, fidelitate; dorinta de perfectiune, sentimentul de repetabilitate, încheierea unui ciclu sau a unei etape si începerea alteia, similara; sentiment de împlinire; dorinta de a face lucruri complete, duse la bun sfârsit; senzatie de închidere intr-un cerc, prizonier intr-o situatie ce se repeta în continuu; intimitate, prieteni apropiati, confidente, secrete destainuite, nevoie sau încercare de apropiere de cei din jur; nevoie de ocrotire, de protectie, de siguranta; uneori sentimentul ca te învârti în loc, fara sa poti înainta nicicum.

INFECTIE: riscul de a te cufunda în greseli, sentimentul ca esti prins intr-o situatie defavorabila fara scapare.

INIMA: element de context ce vizeaza relatiile sentimentale; curaj, dinamism, energie, vitalitate, sanatate.

INSECTE: iritare, fleacuri, piedici minore, temeri inutile; vezi albina, gândaci, buburuza.

INSULA: singuratate, intimitate, nevoie de spatiu, dorinta de a evada din agitatia cotidiana, nevoie de odihna si relaxare, izolare, retragere.

INTESTINE: element de context ce vizeaza factori interni în cazul unei situatii, detalii ascunse, viata privata, intimitatea.

INTRA: implicare, participare, actiune, activitate, initiativa.

INUNDATIE: stress, emotivitate sporita, perioada încarcata în plan emotional, pierderea controlului, sentimente coplesitoare.

IZVOR: creativitate, inspiratie, zorii unei noi relatii sentimentale, sperante, vitalitate, sanatate, optimism, tinerete, lipsa de griji.

ÎMBATRÂNI: (persoana mai batrâna decât în realitate sau sentiment de îmbatrânire rapida) nevoie de maturizare, oboseala, extenuare, pierderea energiei.

ÎMBRACA: vezi haine; autoprotectie, încercare de a te pazi de atacuri, crearea unei imagini în fata celorlalti în functie de aspectul hainei.

ÎMPACARE: nevoia de acceptare a unor conditii, linistire a unei situatii tensionate, stress.

ÎMPOTMOLI: blocaj, piedici, lipsa de inspiratie, lipsa unor solutii, incapacitatea de a continua o actiune, lipsa de curaj si initiativa, delasare, neimplicare.

ÎMPRUMUTA: (cuiva) altruism, sprijin, sfaturi, întelegere, compasiune, generozitate; (de la cineva) nevoia de a primi sprijin, nevoie de compasiune; (cerând un împrumut) esti blocat într-o situatie dificila, esti dezorientat si ai nevoie de un sfat; situatia devine descurajanta pentru tine, de aceea e nevoie sa apelezi la o persoana cu mai multa experienta care te poate ajuta în rezolvarea problemei.

ÎMPUSCA: (pe cineva) emotii puternice negative, tentativa de a face rau cuiva, ranire, agresivitate, ura, bârfe, critica excesiva; (fiind împuscat) surprize neplacute, evenimente neasteptate socante, care te iau pe nepregatite, vesti incredibile, teama de a fi supus tu bârfelor, criticilor excesive, agresivitatii.

ÎNTEPATURA: critica, evidentiere a unei situatii importante, avertisment.

ÎNALT: superioritate, avantaj, atuuri în fata altora, sanse în plus de a câstiga într-o confruntare, încredere în fortele proprii, sperante, optimism, evolutie.

ÎNCALTAMINTE: pregatire pentru o activitate sau actiune de lunga durata, autoprotectie, încercare de a te pazi de esecuri; vezi sandale, bocanc, pantofi etc.

ÎNCEPUT: (de drum, de perioada, de situatie, de activitate etc) rabdare, nevoie de a nu grabi lucrurile, situatie înca neclara, alternative, nevoia de a acumula mai multa experienta, lipsa de maturitate.

ÎNCHIDE: neimplicare, lipsa de actiune si initiativa, indiferenta, nepasare, lipsa de entuziasm, finalizare, rigiditate, egoism, încapatânare, teama de schimbare.

ÎNCHIS: nesinceritate, neacceptare, lipsa de receptivitate, lipsa deschiderii spre nou, indisponibilitate, caracter misterios, lipsa de amabilitate sau sociabilitate, rigiditate, egoism, frica, anxietate, prudenta excesiva, manie.

ÎNCHISOARE: pedeapsa de pe urma unei greseli, avertisment, teama de a gresi, sentiment de culpabilitate, de vinovatie, incapacitatea de a actiona, libertati limitate, incapacitate de exprimare, incapacitatea de a te face înteles, complexe, mari frustrari, sentimentul ca esti prins într-o capcana.

ÎNDRAGOSTIT: (tu esti) dorinta de implicare, de angajare sentimentala; (altul de tine) dorinta de acceptare, de afectiune; (la prima vedere) vulnerabilitate sentimentala.

ÎNEC: (înecându-te tu sau altul) sentimente sau trairi coplesitoare, incapacitate de a face fata emotiilor, emotivitate, criza, timiditate, stress, teama, oboseala psihica, risc de esec; (salvare de la înec) odihna, calmare, linistire dupa o perioada plina de emotii, rupere de orice probleme, indiferenta; (înecat cu un os) piedici minore, dar periculoase.

ÎNFLORI: creativitate, speranta, rezultate favorabile, reusita, progres, entuziasm, vitalitate, sanatate.

ÎNGER: (în alb) nevoie de protectie, de compasiune, incapacitatea de a te descurca singur, asteptarea unui sprijin, dorinta de a fi acceptat într-o problema importanta, necesitatea descoperirii adevarului, puritate, inocenta, inspiratie si energie creatoare; (în negru) mare pericol, esec major, situatie foarte riscanta, avertisment, blestem, vina majora, teama de pedeapsa.

ÎNGHETA: constrângeri, anxietate, deruta sentimentala, stress, teama de respingere sau de eroare, deruta, stare de confuzie, rezerva, rezistenta, economie, stagnare, asteptare, rigiditate, pasivitate.

ÎNJUNGHIA: (pe cineva) emotii puternice negative, tentativa de a face rau cuiva, ranire, agresivitate, ura, bârfe, critica excesiva; (fiind înjunghiat) surprize neplacute, evenimente neasteptate socante, care te iau pe nepregatite, vesti incredibile, teama de a fi supus tu bârfelor, criticilor excesive, agresivitatii.

ÎNMORMÂNTARE: (a unui om mort sau a unui obiect) final, apropiere de un capat de drum sau a unei etape, abandonarea la situatii, relatii, sentimente inutile sau defavorabile; neimplicare, lipsa de sensibilitate sau receptivitate, indiferenta; (înmormântarea unei persoane vii) mare zbucium interior, risc de greseli capitale, suferinta, nevoia de uitare, amintiri dureroase, abandonarea sau finalizarea brusca a unor situatii în desfasurare.

ÎNOT: (stiind sa înoti sau cu sentiment de placere) libertate, dorinte puternice, emotii intense, disponibilitate, pasiune, afectivitate puternica; (nestiind sa înoti sau cu sentiment de teama sau neplacere) teama de dragoste, stress, vulnerabilitate emotionala, labilitate psihica, obsesii, complexe; (învatând sa înoti) curajul sau dorinta de a te confrunta cu o problema stresanta, nevoia de a-ti depasi complexele sau emotivitatea.

ÎNTÂLNIRE: aparitia unor noi aspecte sau evenimente, schimbari, nevoia de a înfrunta direct o situatie; (cu o femeie) situatia poate fi mai mult la nivel emotional sau psihic; (cu un copil sau cu sotia/sotul) situatia poate fi legata de implicare, angajamente, promisiuni, responsabilitati, relatii; (cu un barbat) situatia poate fi mai mult la nivel fizic, legata de activitate, munca, profesie, curajul de a înfrunta direct pericolul; (cu mai multe persoane) situatia este complexa si dificila, cu multiple variante de abordare; (cu iubitul/iubita) asteptare, placere, satisfactie, dorinte, pasiune, optimism; (prima întâlnire) emotivitate, mari sperante, situatii imprevizibile, aspecte necunoscute; (cu un necunoscut) situatia este înca incerta, derutanta, cu posibilitatea aparitiei de noutati, nevoie de prudenta; (cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o de multa vreme) vesti neasteptate, schimbari, amintiri stârnite; (întârziind la întâlnire) teama de schimbare, fuga de confruntare, eschivare.

ÎNTOARCE: (cu spatele) indiferenta, refuz, neimplicare, neacceptare, situatii care nu te intereseaza, atitudine negativa, schimbare în rau; (cu fata) receptivitate, deschidere, acceptare, sinceritate, aprobare, atitudine pozitiva, schimbare în bine; (pe o parte) incertitudine, nesiguranta, deruta, neîncredere, alternative multiple; (catre stânga) schimbare în rau; (catre dreapta) schimbare în bine; (din drum) ghinion, posibilitate de shcimbare în rau; (acasa sau de unde ai plecat) sentiment de repetabilitate, teama de schimbare sau de nou, dorinta de a întâlni numai situatii sau aspecte deja cunoscute, dorinta de satisfacerea nevoilor esentiale, încredere numai în fortele proprii, cautarea sigurantei.

ÎNTREBA: (ti se pune o întrebare) sentimentul ca esti supus unor probe sau esti urmarit; (punînd o întrebare cuiva sau semn de întrebare) nesiguranta, cautarea unui sprijin, deruta; (întrebare la care nu se primeste raspuns) situatii imprevizibile, aspecte necunoscute; (raspunzând la o întrebare) vezi a raspunde.

ÎNTUNERIC: teama de necunoscut, aspecte nebanuite ale unei probleme, nu stii încotro te îndrepti sau încotro s-o apuci, sentiment de cumpana, posibilitati de schimbare, teama, nesiguranta, neîncredere, mister, riscuri, pericole ascunse, simbolul subconstientului tau; (orbecaind prin întuneric) dorinta de a gasi o solutie cu orice pret, speranta în rezultate favorabile, curajul de a înfrunta pericolul, deruta, dorinta de schimbare.

ÎNVIERE: capatarea de noi sperante, optimism, ameliorare a unei situatii dificile, reînceperea unei situatii ce parea moarta, potential sau energie nefolosita, un nou început.

Niciun comentariu: