Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Dictionar vise M

MAGAZIN: element de context pentru propria viata sociala, relatii importante, cunostinte influente, extinderea relatiilor, sociabilitate, mediu social bogat, contact cu public divers, varietate de situatii, vezi si cumparaturi.

MAGNET: atractie spre ceva anume, fascinatie, ispita, dorinte mari, incredere absoluta, nebunie, lipsa de control.

MAIMUTA: istetime, spirit descurcaret, veselie, energie, optimism, distractie, neatentie, pripeala, graba, repeziciune, gafe, prezenta de spirit, capacitatea de a invata de la altii, nevoia unui exemplu, probleme sau situatii privite de la originea lor, nevoia de a urma niste sfaturi de la persoane cu mai multa experienta; (in cusca) lipsa sau reprimarea celor de mai sus, frustrari, oprelisti, discpilina impusa, rigiditate.

MAIONEZA: situatii ce pot lua oricand o turnura nedorita, semnal de alarma; orice abatere de la regula poate naste dezastre.

MAJUSCULA: atentionare, a da importanta unui aspect aparut in vis, prioritate.

MAL: element de context ce combina elementul apa (planul emotional) si elementul pamant (planul material), atragand atentia acelui element care iese in evidenta in cadrul visului, daca se pune accent pe apa sau pe pamant; (stand pe mal de mare, de apa, de lac) prioritar este elementul pamant; siguranta incerta, situatii care oricand pot cunoaste o turnura necunoscuta, viata emotionala depinde mult de stabilitatea materiala cotidiana, neincredere, teama de sentimente; (mergand inspre mal dinspre apa) prioritar este elementul apa; nevoie de liniste sufleteasca, nevoia unei pauze sau a unui concediu, perioada confuza in plan emotional, emotivitate sporita ce urmeaza sa se incheie, stress, teama de a-ti asuma responsabilitati, frica de ziua de maine, cautarea unei rezolvari; (situatii ce se petrec de-a lungul malului, in paralel cu apa) echilibru intre apa si pamant, cautarea armoniei, cautarea unui raspuns, nevoie de calmare, nevoie de reculegere, directii incerte, dar stabile; (mal rupt, lucruri sau persoane cazand de pe mal) atentionare asupra elementului pamant; se pot petrece situatii cotidiene care pot aduce stress, emotii, lacrimi chiar, situatii instabile, periculoase, stare materiala precara ce poate naste mahniri; (locuinta la mal de apa) buna armonie intre emotii si material; perioada buna a vietii, relatii satisfacatoare, lipsa de griji materiale, incredere in viitor, optimism.

MAMA: in genral situatii ce se cer analizate in profunzime, de la originea lor; de obicei mama din vis indica o atitudine personala pe care imaginea mamei o reprezinta. Visul poate fi interpretat in functie de relatiile pe care le aveti sau le-ati avut cu mama. Daca in realitate mama este moarta - atrage atentia asupra unui eveniment din trecut de care depinde intr-un fel viata dv., nevoie de afectiune, insatisfactii emotionale, dor, lipsa unei protectii. Daca mama este in viata, dar este departe - lipsa unui sprijin, deruta emotionala, teama de necunoscut, dorinta, dor, lipsa de afectiune. Daca locuiti cu mama – confort, siguranta, protectie, incredere. Daca in general va intelegeti bine cu mama –prietenie, incurajare, sprijin, calm, ocrotire. Daca in realitate mama e prea exagerata si doreste sa va conduca viata sau nu va intelegeti cu mama – sufocare, nevoie de echilibru, dorinta de independenta, cautarea unei evadari dintr-o situatie frustranta. Daca in realitate mama e rece si distanta - lipsa de afectiune, deruta emotionala, incapacitate de a exprima trairile, centura, reprimare a sentimentelor, insatisfactii sentimentale. Daca in realitate mama e recasatorita – frustrari, gelozie, lipsa unui sprijin, sentiment de inferioritate, teama de abandon, marginalizare. Daca in realitate mama e divortata – insatisfactii emotionale, incapacitatea de a avea relatii bune cu ceilalti, lipsa unui sprijin, nevoia de a va descurca singur, independenta, situatii frustrante din trecut. Daca in realitate mama e vaduva – singuratate, insatisfactii emotionale, lipsa unui obiect al grijii dv. Daca in realitate e mama vitrega – repulsie, respingere, inacceptare, o fateta a personalitatii pe care nu o agreati, posesivitate, teama de a pierde ceva drag, dezechilibru emotional, teama de abandon, intransigenta, intoleranta, complex de inferioritate, lipsa de afectiune sau incapacitate de exprimare a emotiilor. Daca nu va cunoasteti mama si totusi visati pe cineva ca fiind mama – nevoie de ocrotire, vulnerabilitate, incapacitatea de a va intelege propria personalitate, individualitate incerta, sentimentul ca nu apartineti nimanui, inutilitate. Daca in vis altcineva e mama dv. sau aveti mai multe mame – deruta emotionala, iubire pe mai multe planuri, insatisfactii sentimentale, disconfort, agitatie interioara, confuzii in plan sentimental. Daca in vis sunteti mama, dar nu sunteti in realitate – responsabilitati, nevoia de a va implica intr-o situatie, afectivitate sporita; Daca in vis sunteti mama si sunteti si in realitate – responsabilitate, grija, afectiune, probleme de familie. Mama altcuiva – situatii care va impresioneaza, desi nu va vizeaza direct. Daca deveniti mama – vezi nastere.

MARE: (daca un lucru in vis e mai mare decat in realitate sau devine mare pe parcursul visului) element de context ce atrage atentia asupra posibilitatilor de evolutie a unor lucruri, ceva care trebuie sa iti sara in ochi, sa te socheze, sa iti suscite atentia; amplificare, exagerare, abuz, dezechlibru; (ceva care in realitate e mic, dar in vis e mare) repercusiuni ale unor situatii actuale, posibile evolutii ale unei situatii in viitor, nevoie de a acumula experienta, maturizare, eveniment in desfasurare, viitor posibil.

MARGINE: (ceva aflat pe margine) element de context paentru desemnarea unor detalii subsidiare, de importanta mai mica, ce pot trece neobservate; (ceva indreptandu-se spre o margine) risc, inconstienta, pierderea controlului sau a directiei, atentionare, pericol iminent, semnal de alarma privind o directie gresita sau primejdioasa; (cineva stand la margine sau ceva la marginea drumului) fuga de raspundere, timiditate, neincredere in fortele proprii, autocritica, cenzura, frustrari, marginalizare, abandon, anxietate, perioada de confuzie.

MARINAR: (tu esti marinar) dorinta de eliberare dintr-o relatie afectiva sufocanta, gelozie, dragoste exagerata, pasiune oarba; (marinar pe uscat) perioada de pauza sentimentala, dar in asteptarea altei relatii, liniste, calm sufletesc, refacere dupa o perioada incarcata; (marinar pe vas) posibile pericole in plan afectiv, carora trebuie sa le faci fata, curajul de a-ti depasi limitele sau propriile temeri, vezi si vapor; (cineva este marinar in vis) nevoie de supunere unor reguli impuse de altii in plan afectiv, posesivitate, gelozie, simt al proprietatii an plan sentimental, lipsa de libertate in dragoste, sentiment de supunere; (uniforma de marinar) vezi uniforma; (echipaj de marinar) vezi echipa.

MARMURA: (alba) gratie, perfectiune, idealism, sentiment de implinire sufleteasca; (neagra) pretentii mari, exigenta, snobism, grandomanie, infatuare; (obiecte din marmura; statuie, cruce, vaza etc) respect, politete, diplomatie, detasare, admiratie, idolatrie.

MARO: seriozitate, maturitate, rigiditate, conservatorism, pasivitate, experienta, intelepciune, batranete, datorie, obligatie, simt al raspunderii, tristete, deprimare, pesimism, lipsa de orizont, lipsa de creativitate, nevoia de a aduce lumina in propria viata.

MARS: (a merge in mars) nevoia de a te supune unei discipline sau unei reguli impuse de altii, nevoia unui sfat, lipsa de libertate de actiune sau de expresie, nevoia de a intra in randul lumii dintr-un anumit punct de vedere dupa o perioada de deruta sau independenta; (a spune unui caine „mars”) respingerea unei propuneri, impolitete, lipsa de diplomatie, teama de a fi refuzat sau teama de a fi atacat, dezaprobare, nevoia de a te debarasa de lucruri sau oameni care iti sunt nefolositori, risc de ruptura sau conflict.

MASA: (din material solid) suport, ajutor material, incurajare din partea celor apropiati; (fara fata de masa) ajutor de la prieteni adevarati, sincer, pe fata, fara formalisme si fara conditii; (cu fata de masa) ajutor de la cunoscuti cu anumite interese ascunse, ajutor de la cunostinte indepartate sau de la persoane cu care ai anumite relatii de respect; (cu musama) ajutor nesincer cu risc de esec; (plina) viata sociala intensa, multe cunostinte, vizite, intalniri, contacte diverse; (goala) singuratate, izolare, fuga de societate, perioada slaba in plan social; (cu trei picioare sau subreda) nesiguranta, incapacitatea de a gasi un sprijin, lipsa de stimulente, singuratate; (masa plianta) adaptabilitate la orice conditii in plan social, sociabilitate, diplomatie, amabilitate; (asezat la o masa) pregatiri pentru o initiativa proprie in plan social, acumulare de idei sau de experienta, nevoia de a actiona, dar de a tine cont si de colaboratori; (mancand la masa) vezi a manca; (ca fel de mancare) vezi micul dejun, pranz, cina.

MASAJ: (cu scop medical) nevoia de a repara o greseala, de a detensiona un conflic, de a calma spiritele, de a redresa o situatie incordata; (cu scop de relaxare sau erotic) nevoie de calm si detasare de probleme, nevoie de a uita o perioada, in functie de locul in care este facut masajul, vezi si gat, brate, spate etc.

MASCA: (de bal) flirturi, dorinta de a face ceva sub adapostul anonimatului, ispita, atractie de frusctul oprit; (pe chipul altuia) minciuna, ipocrizie, incorectitudine, falsitate, suspiciuni, dualitate, atentie la sinceritatea altora; (pe chipul tau) fuga de responsabilitate, incapacitatea de a-ti accepta greselile, ascunderea realitatii, indulgenta, deruta, lipsa unei bune auto-cunoasteri, imagine incorecta despre sine, incercarea de a arata o alta imagine decat cea reala, jena fata de unele defecte proprii; (de gaze) teama de barfe, fuga de cuvinte rele, dorinta de detasare de rautatea lumii, sufocare de problemele altora; (cosmetica) vezi cosmetica.

MASINA: element de context ce descrie planul relational si comunicarea intre oameni; (masina mica) relatia cu partenerul sau cu familia apropiata; (masina de teren) relatia cu unii colaboratori din alte localitati; (masina straina) relatia cu persoanele straine sau din afara tarii; (limuzina) relatia cu persoanele fata de care aveti o anume admiratie sau respect; (tip sport) relatia cu prietenii apropiati sau colegii de club; (veche) relatia cu prietenii vechi; (noua) relatii noi, abia la inceput; (stricata, accidentata sau in reparatii) aduce in context relatii distruse, pe cale de distrugere, deficitare sau in care se resimt blocaje de comunicare; (mergand) relatii actuale sau in plina desfasurare; (in garaj, stationand sau in parcare) relatii rare, intamplatoare, care au ajuns intr-un impas sau care nu au fost intretinute, cu riscul de a fi pierdute sau uitate; (ultramoderna sau scumpa) relatii de superioritate – sau inferioritate, dupa caz – in care unul din cei implicati detine un anume avantaj ce poate naste invidie; (rabla) relatii vechi, lipsite de formalisme, dar care merg in continuare prin simpatie si umor.

MATERNITATE: creativitate, inspiratie, rezultate ale unor activitati mai vechi, calitati si talente ce se cer dezvoltate sau scoase la iveala.

MADUVA: element de context ce atrage atentia asupra unor detalii profunde, dar de care depinde intreaga evolutie a evenimentelor, centrul tuturor lucrurilor, intelepciune.

MAGAR: impolitete, lipsa de respect, lipsa de maniere, comportament marsav, gafe, jigniri, imagine proasta, incapatanare inutila, incapacitatea de a urma reguli stricte sau incapacitatea de a lucra ca subaltern, respingerea oricareri autoritati.

MALAI: simplitate, sinceritate, originea sau nivelul cel mai de jos al lucrurilor, lipsa de pretentiozitate sau infatuare, intelepciunea primordiala, adaptabilitate in cele mai proaste conditii, decadere, revenire la punctul zero.

MANUSI: diplomatie, respect, politete, atentie sporita la vorbe si gesturi, pentru a nu jigni; (de box) capacitate de a infrunta pericolul, curaj, tupeu, contra-atac, agresivitate verbala.

MAR: (copacul fara fructe) element de decor ce atrage atentia asupra potentialului creativ al propriei persoane; (copac cu fructe sau fruct in copac) tine de calitatile si talentele individului, de capacitatea sa de creatie, de ideile si actiunile sale, teama de a nu reusi, de a nu-si atinge scopurile; (fructul in sine) rezultatele concrete ale muncii proprii, intelepciune, cunoastere, informare, deschiderea de noi orizonturi, risc de neintelegeri, posibilitatea de a gresi, ridicare impotriva regulilor impuse de altii, liberul arbitru al persoanei, dorinta de independenta, ispita, tentatie spre ceva nou, necunoscut; (ceva facut din mere) proiecte in desfasurare, avand la baza idei proprii, creatie personala; (mancand) sanatate, voluptate, energie; (mar verde) sinceritate, adevar spus in fata, lipsa de menajamente, prospetime, noutate, tinerete, sanatate; (mar copt sau colorat frumos) simt artistic si estetic, nevoia de a crea o imagine mai buna rezultatelor propprii; (stricat sau cu viermi) dezamagiri, esec, boala ascunsa sau care da semne, efecte neplacute ale unor greseli mai vechi; nevoie de a acorda atentie si la cele mai mici detalii; (flori de mar) vezi flori de copac.

MASEA: element de context ce vizeaza imaginea publica a individului, dar cea aflata dincolo de aparente, dupa ce lumea va reusi sa-l cunoasca mai bine, spre deosebire de dinti, care vizeaza imaginea la prima vedere, superficiala; in rest la fel ca la dinti; (masea de minte) element de context ce vizeaza nevioia de a acumula experienta, de a dobandi maturiate.

MATASE: (material) fragilitate, vulnerabilitate, sensibilitate, nevoie de ocrotire, grija, atentie, finete, gratie, feminitate, sensibilitate, slabiciune; (fir de matase) nevoie de diplomatie, politete, actiuni fragile, care se pot rupe dintr-o clipa in alta, instabilitate, teama, nevoia de a umbla cu manusi, munca de detaliu sau de finete, se cere atentie sporita; (viermi de matase) munca de migala, de finete, de rabdare, dar cu rezultate deosebite, ce pot atrage admiratia.

MATREATA: (in par) greseli nedescoperite in cadrul activitatii proprii, detalii neplacute ce strica imaginea de ansamblu; (cazuta pe haine) riscul de a stirbi reputatia sau imaginea publica printr-o greseala minora.

MATURA: lipsa de respect, incapacitatea de a depasi propriile limite, senzatia ca nu esti bine tratat de ceilalti, ca esti ignorat sau chiar batjocorit, te simti redus la zero in fata cuiva; (a matura) criterii de selectie, nevoia de a face ordine, de a reorganiza o structura; (maturatori de strada) lipsuri materiale, lipsa de orizont, neincredere in fortele proprii, complex de inferioritate.

MANA: elemente de descriu aspecte legate de creativitate si munca; (rupta, ranita, legata, cu catuse) lipsa de mijloace, piedici in desfasurarea unei actiuni, incapacitatea de a face ceva, pasivitate, repaus impus de factori externi, frustrari, constrangeri; (cu mainile la san sau in buzunar) pasivitate, indiferenta, actiuni care nu te privesc direct, sentiment ca esti doar martor la o actiune, lipsa de implicare; (cu mana in gura) naivitate, ignoranta, imaturitate; (paroasa) putere, curaj, energie; (murdara sau cu sange) vinovatie, greseala majora, necesitatea de a plati pentru o gafa, constiinta incarcata; (mica) fragilitate, vulnerabilitate, incapacitate de a te descurca, lipsa de curaj, lipsa de inspiratie, lipsa de imaginatie, neincredere in fortele proprii, oboseala; (mare) creativitate sporita, posibilitate de reusita, sentimentul ca esti in stare sa duci ceva la bun sfarsit, incredere in fortele proprii, rezistenta, perioada aglomerata la munca; (taiata sau detasata de corp) risc de esec, risc de a pierde tot ce s-a realizat pana acum, sentiment de culpabilitate pentru o actiune proprie; (a da mana cu cineva) respect, cooperare, ajutor, simpatie, armonie, intelegere; (a saruta mana cuiva) respect, afectivitate; (a lua de mana pe cineva) sfaturi, consiliere, dorinta de a fi de ajutor sau de a te implica; (a fi luat de mana de cineva) nevoie de a fi ghidat sau instruit, imaturitate, lipsa de experienta; (a prinde mana in usa sau in alt fel de capcana) atentionare cu privire la riscurile implicate in actiunea visului, sentimentul ca nu mergi pe calea cea buna, teama de esec; (a intinde mana dupa ceva) initiativa proprie, curajul de a incepe ceva, nevoie de ajutor, lipsuri, cautarea unei solutii, nevoie de extindere a propriilor orizonturi.

MANASTIRE: nevoia de a-ti revizui propriilor idei si actiuni, nevoia de a chibzui profund, nevoia de reculegere si meditatie, nevoie de protectie, cautarea unei cai; (cladirea in sine) respect, admiratie, liniste, maturitate, acumulare de experienta sau de intelepciune, eliberare de stress, calm; (manastire cu maici si calugari) izolare, nevoie de liniste, oboseala psihica, meditatie, (a locui la manastire) sentiment de marginalizare, de retragere, de izolare, de neimplicare, sentimentul ca timpul trece inutil, fuga de realitate sau de responsabilitate, eschivare din fata greutatilor, nevoie de protectie sau de ajutor, incapacitate de implicare; (a intra sau a trece pe langa o manastire) nevoia de a-ti revizui actiunile, de a trece in revista ce ai facut, cu nevoia de a repara ce este eronat, atentionare cu privire la directia in care te indrepti, ca ar putea exista unele greseli, nebanuite, nevoia unui ghid, a unui superior care sa te indrume, lipsa de perspectiva, teama de necunoscut.

MANCARIME: frustrari, aspecte care nu-ti convin, obsesii, idei fixe, compromisuri, sacrificii.

MANCA: aspect ce descrie modul de a lucra, planul profesional, legatura cu oamenii, precum si ceea ce primesti in schimbul muncii depuse; (cu scarba sau fara sa-ti placa mancarea) nevoia de a accepta un compromis, perioada de sacrificiu, insatisfactii materiale; (cu pofta sau cu placere) satisfactii, incredere, implicare totala, optimism; (cu tacamuri) actiune pentru care ai toate informatiile, recompense pe masura eforturilor depuse, sanse mari de reusita; (cu mana) improvizatie, graba, lucru in limita de timp, nevoia de a te adapta oricarei situatii, solutie de moment, bani facuti din munca fizica sau bruta; (in picioare sau in mers) apropierea termenului limita, lipsa de concentrare, presiunea timpului, neatentie, risc de greseala prin graba sau neglijenta, posibilitatea unor rezultate rapide, dar temporare, inclusiv financiare; (stand la masa) concentrare, atentie sporita, organizare a muncii proprii, acumulare de informatii, studiu, recompense meritate; (in timp ce vorbesti) agitatie, sentimentul ca ai prea multe de facut in acelasi timp, extenuare, stress, nemultumiri financiare pentru care trebuie sa ceri socoteala; (singur) munca pe cont propriu, libertate de actiune, independenta, initiative proprii, timiditate, frica de a-ti asuma propriile actiuni, lipsa de venituri suplimentare sau chiar lipsuri materiale profunde; (cu alte persoane) buna cooperare, munca de echipa, schimb reciproc de opinii, nevoia de a imparti succesul cu altii; (la restaurant) actiuni importante, de care depinde imaginea publica sau chiar cariera individului, recompense satisfacatoare, optimism; vezi si tipul de mancare de la masa; (prea mult) lacomie, infatuare, indulgenta, incredere prea mare in fortele proprii, orgoliu, supraestimarea propriei valori; (prea putin) neincredere in fortele proprii, insatisfactii, compromis, subestimarea propriei valori, modestie; (a mesteca) vezi a mesteca.

MANCARE: stimulente si laude sau piedici si critici (in functie de felul sau aspectul mancarii), capacitatea de a merge mai departe, implicare, roadele sau recompensele propriului efort, modul de apreciere a propriilor actiuni; (in farfurie sau in oala) sanse de reusita, aprecieri, multumire de sine, laude din partea altora; (pe jos sau pe masa) lipsa de respect, sentimentul ca nu esti tratat la justa valoare, compromisuri, acceptarea unei pozitii inferioare, complex de inferioritate, critici; (murdar de mancare) laude nemeritate, tentatia de a-ti asuma meritul altora, incorectitudine, reusite necinstite, a profita de altul; (a face mancare) vezi a gati; (a manca) vezi a manca.

MANECA: vizeaza aprecierea celorlalti: (maneca lunga) imagine buna, laude, aprobare, incurajare; (maneca scurta) subestimare, nu esti tratat la justa valoare; (maneca rupta) critici, opozitie, dezaprobare; (a trage de maneca) avertisment, nevoia de moderatie si echilibru, a nu depasi masura, corectitudine.

MANER: sprijin, mana de ajutor, nevoia unui ghid, mod de actiune.

MECI: confruntare, opozitie, competitie.

MEDICAMENT: auto-amagire, fuga de realitate, abandon, ascunderea adevarului de teama consecintelor, nevoie de ajutor, vulnerabilitate, respingere, insatisfactii, anxietate, rezolvarea temporara a unei probleme, cu riscul de a reveni, inlaturarea efectelor, dar nu si a cauzei unei probleme.

MEDUZA: vulnerabilitate, fragilitate, riscul de a fi ranit, pasivitate, lene, indiferenta, neimplicare.

MELC: (iesit din cochilie) trecerea prea lenta a timpului, nevoia de a grabi ritmul, nerabdare, asteptare, plictiseala, inactivitate, nevoie de incurajare, teama de actiune, eschivare, nevoia de a ajunge repede la rezultate; (cochilie de melc) vezi cochilie.

MERS: (a merge) descrie cursul unei situatii, directia de desfasurare a unor evenimente la care se face referire in vis; (a merge repede) graba, nevoia de a mari ritmul, agitatie, oboseala, aglomeratie, presiunea timpului, termen limita, risc de a gresi prin graba; (a merge incet) concentrare, atentie, profunzime, maturitate, intelepciune, seriozitate; (a merge inainte sau a merge intr-o directie precisa, de genul „mergeam spre…”) siguranta, incredere, perspective clare; (a merge fara tinta, de genul „nu stiu unde mergeam”) neisguranta, teama de necunoscut, eschivare, neimplicare in actiunea visului, perspective neclare; (a merge in patru labe) insatisfactii, lipsuri, lipsa de perspectiva, supunere, compromis, ipocrizie, teama de urmari sau de pedeapsa, vinovatie; (a merge cu spatele sau inapoi) nevoia de a trece in revista cursul unui eveniment de la inceput pana in prezent, incetinirea ritmului din cauza unor piedici sau a unor greseli, nevoia de a lua o pauza inainte de a continua o actiune, moment de recapitulare sau regenerare a resurselor; (a merge shiopatand) vezi schiop; (a merge intr-un picior) lipsa de mijloace pentru a continua o actiune, marginalizare, singuratate, abandon, piedici, independenta, dar cu nevoia unui sprijin, incapacitatea de a te descurca singur; (a merge in zig zag sau in lateral) schimbari de mentalitate sau de directie, nevoia de a avea o imagine de ansamblu si din mai multe directii simultan, eschivare in fata greutatilor, spirit descurcaret, mobilitate, istetime; (a merge alaturi de cineva) colaborare, sprijin, compasiune, intelegere, vizeaza contactele individului cu lumea din jur; (a merge pe ocolite) eschivare, fuga de raspundere, dar si diplomatie, istetime, politete; (a merge undeva, dar cu piedici) desfasurarea unei actiuni ce pot intampina multe modificari pe parcurs, nevioia de a te adapta din mers; (a merge undeva si a a ajunge la tinta) vezi a ajunge; (a merge undeva fara a ajunge la tinta) vezi a ajunge; (a merge cu mijloace de transport) vezi fiecare mijloc de transport in parte.

METAL: (brut) rigiditate, perseverenta, ambitie, rezistenta, fermitate, forta, tupeu, curaj, inflexibilitate, inadaptabiliate, caracter integru; (prelucrat sau obiecte din metal) cele de mai sus dar cu posibilitatea de a le mai indulci caracterul, de a le da mai multa flexibilitate, creativitate, de a pune in valoare si mari resurse personale, inteligenta, idei practice; (topit) slabiciune, sensibilitate, vulnerabilitate, influentabilitate, lipsa de fermitate, posibilitatea de a usura niste obstacole; vezi si metalele in parte: arama, aluminiu, fier, mercur, tabla.

METEORIT: (pe cer) atentie sporita, concentrare, semnal de alarma cu privire la cursul unor evenimente, prevestire, lipsa de spirit practic, senzatia ca esti cu capul in nori, nu se poate pune baza pe ceva sau cineva, lipsa de incredere in cineva; (atingand pamantul) riscuri majore, greseli catastrofale, atitudini gresite, idei eronate, complet nepractice, rasturnari de situatie, schimbari de mentalitate; (pe pamant sau ca simpla piatra) urmari ale unor schimbari de directie, trezire la realitate, consecinte pe cale de ameliorare, calmarea unei situatii dificile din trecut, revizuirea uor atitudini gresite, studiind niste idei sau gesturi gresite; (crater) vezi crater.

METROU: tine de relatiile intime, sentimentele ascunse pentru o anumita persoana sau un anumit grup de persoane, relatii secrete, comunicarea subconstienta, ce inteleg ceilalti din atitudinea individului; (a merge cu metroul sau a cobori la metrou) curiozitate, dorinta de a cunoaste mai bine pe cineva, nevoie de introspectie, de auto-cunoastere, de a cobori pana in cele mai ascunse niveluri ale propriei fiinte, pentru a gasi un defect ce impiedica evolutia acestuia, nevoia de revizuire a unor atitudini de care individul nu este constient; (a iesi de la metrou) solutii primite din subconstient, buna intuitie, presentimente, descoperiri importante legate de propriul fizic, mai multa incredere in fortele proprii; (a astepta metroul) cautarea unor solutii din interiorul fiintei, vise intense, anxietate puternica, stress, nevoie de odihna la nivel psihic, agitatie, auto-analiza a propriilor defecte sau atitudini, reprimare a unor sentimente; (accident de metrou) obligatia de a schimba o anume atitudine fata de cineva, opinii eronate, sentimente negative ce afecteaza subconstientul, cosmaruri, modificari la nivel psihic, criza profunda, ce va schimba radical ceva din comportamentul individului,

MIC: (daca un lucru in vis e mai mic decat in realitate sau devine mic pe parcursul visului) element de context ce atrage atentia asupra posibilitatilor de evolutie a unor lucruri, ceva care trebuie tinut sub control, analizat cu mai multa atentie, dezvoltat pe parcurs, acel lucru ce contine unele slabiciuni sau la care mai trebuie depuse eforturi, rezolvarea unor probleme, optimism, sperante de rezolvare; (ceva care in realitate e mare, dar in vis e mic) imaturitate, nevoie de evolutie, aparente inselatoare, influentabilitate, caracter aparent puternic, dar care poate avea un punct vulnerabil, lipsa de experienta, modestie, umilinta, acceptarea propriilor limite.

MICROFON: nevoia de a-si face cunoscute opiniile, initiativa, atitudine, asumarea unor decizii sau a unor actiuni, curajul raspunderii, ridicare pentru drepturile proprii.

MIEL: vulnerabilitate, sensibilitate, fragilitate, copilarie, caldura, inocenta, supunere, nevoie de protectie, spirit de sacrificiu.

MIERE: (mancand) iluzii, sperante desarte, amagire, idealism, incapacitatea de a accepta realitatea, vise nepractice; (curgand) lentoare, piedici, rabdare; vezi si dulce.

MIEZ: (de paine, de nuca, de fruct etc) element de context ce atrage atentia asupra interiorului unor situatii, asupra acelor aspecte ce trebuie descoperite prin analiza si concentrare, trecannd dincolo de primele aparente, ajungand la esenta lucrurilor, in mijlocul evenimentelor, la punctul culminant, la resursele cele mai importante ale individului, la talentele sale asucunse, la personalitatea ce iese la iveala abia mai tarziu.

MIJLOACE DE TRANSPORT: vizeaza modul de comunicare cu lumea, mentalitatea individului fata de societatea, modul de interactiune cu semenii. Cu cat mijloacele de transport sunt mai mari, cu atat mediul la care se refera e mai larg. Automobilul descrie relatiile cu mediul intim, apropiat, familial, taxiul descrie relatiile intamplatoare, cunostintele superficiale, mijloacele de transport in comun tin de relatiile sociale sau profesionale, mijloacele de transport pe sine sau pe cablu descriu o anume cale prestabilita ce se cere respectata in relatiile interumane. Vezi si fiecare vehicol sau mijloc de transport in parte.

MINA: (de carbune, de aur sau pietre pretioase, de minereu) plaseaza visul in zona resurselor interioare ale individului, asupra propriilor sale talente, asupra calitatilor pe care si le-a dezvoltat sau nu, asupra creativitatii sale nedescoperite, asupra unor atitudini subconstiente ce se cer valorificate, introspectie, auto-analiza, nevoie de auto-cunoastere (de pix) resurse interioare.

MINCIUNA: (a spune o minciuna) eschivare, teama de asumare a propriilor opinii, sentiment de culpabilitate, teama de urmari, tendinta de auto-amagire, iluzii desarte, lipsa contactului cu realitatea, idealism; (altul iti spune o minciuna) credulitate, vulnerabilitate, influentabilitate, nevoia de a analiza mai bine realitatea.

MINGE: flexibilitate, adaptabilitate, capacitatea de a accepta provocarile si competitia, (sparta sau dezumflata) lipsa de incredere in fortele proprii pentru a te implica intr-o confruntare, oboseala; (de piele) rezistenta la efort, capacitate de a ajunge la rezultate durabile; (de cauciuc) adaptabilitate, capacitatea de a te obisnui oricaror conditii din mers, maleabilitate, lipsa de rigiditate; (de tenis, de baschet, de fotbal etc) vezi fiecare sport in parte; (a primi de la sau a arunca mingea la cineva) provocare, confruntare, nevoie de masurare a fortelor.

MINISTRU: nevoia de a apela la un superior intr-un anumit domeniu al vietii; (ministru de finante) sprijin intr-o problema financiara; (ministru de externe) sprijin intr-o problema cu cineva din afara casei; (ministru de interne) sprijin intr-o problema familiala; (ministru de justitie) sprijin pentru a reabilita un conflict; (ministrul sanatatii) sprijin intr-o chesiune medicala; (ministrul culturii) sprijin intr-o problema culturala, artistica sau in alt domeniu creativ; (ministrul muncii sau al protectiei sociale) sprijin intr-o problema sociala; casa, salariu, pensie etc; (prim ministru) in functie de atmosfera generala a visului, atrage atentia asupra autoritatii supreme al domeniului respectiv; in familie – tatal sau sotul; in profesie – seful sau patronul; in plan social – oficialitatile si autoritatile; in plan financiar – creditorii sau bancile; in plan personal sau relational – propria constiinta sau bunul simt.

MIRE/MIREASA: capacitate de a-ti asuma responsabilitati sociale, nevoia de a te supune unor reguli deja incetatenite sau impuse prin traditie.

MIROS: (a mirosi ceva de la distanta sau de aproape) presimtiri, suspiciuni, nevoie de analiza, prudenta inainte de a actiona, acumularea tuturor informatiilor necesare inainte de a te implica intr-o anumita situatie; (placut) sperante, incredere in viitor; (urat) presimtiri negative, neincredere, suspiciuni; in functie de mirosul simtit in vis, daca poate fi deslusit clar, vezi sursa mirosului (miros de gaz – vezi gaz, miros de flori – vezi flori etc)

MISTRET: agresivitate, pericol, violenta, atacuri dure, lipsa de diplomatie.

MITA: (a da mita) lipsa de incredere in calitatile sau fortele proprii, teama de a-ti masura fortele, dorinta de a dobandi un avantaj in mod incorect, prin interventia altcuiva; (a primi mita) tentatia de a face ceva incorect pentru niste avantaje personale, a inchide ochii in fata unor nereguli, compromisuri pentru a face cuiva pe plac, a trece cu vederea niste greseli pentru altul.

MLASTINA: te simti prins in capcana, incapacitatea de a inainta din cauza unor probleme materiale sau emotionale, teama, stress, boala, blocaje, piedici, timp pierdut.

MOARA: (de apa) munca prea multa, program incarcat, rutina, actiuni repetitive, oboseala fizica si psihica, barfe, vorbe multe, discutii neimportante; (de vant) iluzii desarte, auto-amagire, eschivare, fuga de realitate, idelism, utopii, vise nepractice, deruta la nivel mental si psihic; (de macinat faina) munca multa, repetitiva, rutina cu rezultatele durabile si constructive, chiar si cu recompense materiale.

MOARTE: (lina) terminarea unui cilu sau a unei etape, ducerea la bun sfarsit a unor situatii, fara piedici si fara peripetii, cursul normal al evenimenmtelor; (violenta) final brusc, turnura neasteptata a evenimentelor; vezi si modul de moarte: sufocare, inec, accident etc.; (moartea cuiva drag sau apropiat) teama de abandon, sentimente de frustrare, frica de singuratate sau de marginalizare, lipsa de ocrotire; (moartea cuiva necunoscut) nevoia unui nou inceput, continuarea ciclului firesc al vietii: final, inceput, iar final, iar inceput; (moartea unei persoane importante) schimbari intr-un domeniu de prima importanta in viata individului, pe care pune cel mai mare pret, finalizare cu urmari deosebite sau cu aprecieri; (moartea ta) teama de a nu putea duce la sfarsit o actiune, teama de a-ti asuma unele actiuni personale, teama de urmpri ale unor decizii, noi oportunitati, noi orizonturi ce pot aparea, nevoia de a renunta la o anumita atitudine ce nu se mai dovedeste a fi eficienta; vezi si mort.

MOBILA: (schimbata sau noua) acumulare de noi cunostinte, specializare intr-un domeniu nou, noi orizonturi intelectuale; (veche sau stricata) nevoia de a improspata sau de a revigora o situatie, nevoie de actualizare, iesire din ritm, idei demodate, care nu se mai aplica timpurilor actuale; (masiva sau grea) mari dificultati sau piedici intelectuale sau materiale, sentimentul ca esti tinut in loc, blocaje, acumulare deficitara sau lenta a unor informatii, oboseala, apasarea unor datorii sau indatoriri; (moderna sau usoara) adaptabilitate, mobilitate, capacitate de a invata din mers, istetime, spirit descurcaret in orice situatie, oportunitati de schimbare, acceptarea oricaror obligatii.

MOLIE: batranete, greutate, idei demodate, blocaj intelectual, incapacitatea de a accepta noul sau schimbarea, cramponare in trecut, teama de viitor.

MONEDA: lipsa de valoare, subestimare, chestiuni mai putin importante, detalii minore, dar cu o oarecare importanta, modestie, cunoasterea limitelor; vezi si bani.

MONSTRU: temeri majore, mari probleme, teama de necunoscut, neincredere in fortele proprii, pericole, piedici, dar mai mult la nivel psihic, din lipsa de curaj de a anfrunta pericolul.

MORCOV: frica, stress, emotii, neincredere in fortele proprii, lipsa de curaj, timiditate, incapacitatea de a actiona, piedici care tin in loc evolutia unor actiuni.

MORGA: element de context ce pune accent pe amintirile individului, acele lucruri uitate din trecut, care pot reveni in actualitate, chestiuni reinviate, necesitatea de a analiza actiunile din trecut, pentru a trage niste concluzii necesare in prezent, fara de care nu se poate merge mai departe, trecerea in revista a trecutului.

MORMANT: finalul unei situatii, probleme ascunse, reprimarea unor atitudini, teama de a scoate la iveala defecte sau talente ascunse, frustrari puternice, nevoie de uitare, de detasare, de pornire intr-o noua directie; (deschis) efecte ale trecutului care inca te afecteaza; (inchis) amintiri ale trecutului, aspecte demult incheiate, situatii terminate.

MORMOLOC: slabiciune, lene, comoditate, incapacitatea de asumare a unor riscuri sau responsabilitati, vulnerabilitate, teama fata de greutati, nevoia unui ghid sau a unei protectii, incapacitatea de a te descurca singur, asteptarea rezolvarii unor probleme din partea altora.

MORT: amintiri ale trecutului, aspecte demult incheiate, situatii terminate; (inviat) efecte ale trecutului care inca te afecteaza sau care pot reveni in actualitate.

MOS: vezi batran.

MOSTENIRE: asteptarea rezolvarii unor probleme de catre altii, dorinta de-a primi „de-a gata”, lene, comoditate, incapacitate de a te descurca singur, dorinta de a profita de pe urma altora.

MOTOR: (care functioneaza) energie, activitate, calitati si resurse personale puse in valoare, capacitatea de a reusi, sanatate buna, cursul normal al evenimentelor, situatii in plina desfasurare; (stricat sau oprit) neimplicare, dezinteres, fuga de raspundere, pasivitate, lene, boala, oboseala, piedici.

MUCEGAI: aspecte uitate, trecute, amintiri neplacute, conditii dificile, greu de suportat, lipsuri materiale, lipsa de orizont, nevoie de adaptare in orice situatie, frustrari.

MULS: profit de pe urma altora, a prelua meritele altcuiva, oboseala acumulata, munca multa, dar cu insatisfactii.

MUMIE: dovezi infricosatoare ale trecutului care ies la iveala, defecte ascunse, temeri secrete.

MUNCI: angajare, implicare, dorinta de a realiza ceva, spirit practic, constructiv, idei, planuri perspective, seriozitate, maturitate, capacitatea de a-ti asuma propriile actiuni.

MUNTE: stabilitate, siguranta, incredere, ambitie, vointa, perseverenta de a depasi obstacolele, idealuri, capacitatea de a-ti atinge telurile; (urcand) ambitie in atingerea telurilor, incurajare, vointa, idealuri inalte, acceptarea unei provocari, asumarea propriilor actiuni, nevoia de a acumula experienta, curaj, incredere, sperante, optimism, perioada buna, capacitatea de a te ridica si a merge mai departe; (coborand) descurajare, pesimism, neincredere in fortele proprii, incapacitatea de a invata din greseli, lipsa de experienta, rezultate nesatisfacatoare, teama de a merge mai departe, frica de esec, perioada dificila, neimplicare, incapcitatea de a-ti atinge telurile din cauza propriilor limite si piedici, delasare in fata greutaisilor, acceptarea esecului,

MUSCA: sentiment de culpabilitate, greseli, nevoie de reculegere si introspectie pentru a gasi o solutie, concentrare la cele mai mici detalii, nervozitate, frustrare, iritare din cauza unor fleacuri, incapacitatea de a depasi niste piedici minore sau detalii deranjante, element de atrage atentia asupra acelor amanunte – aparent neimportante - care impiedica buna desfasurare a unor situatii.

MUSTATA: piedici minore ce fac dificila intelegerea unei anumite situatii in ansamblu, vezi si barba.

MUSCATURA: (de animal) pericol, critici, conflict, atacuri, neintelegeri; (de sarpe) vezi sarpe.

MUT: incapacitate de auto-exprimare, timiditate, frica de a-ti asuma propriile opinii, admiratie, respect, izolare.

MUTARE: nevoie de schimbare, nevoia unui nou inceput, noi alternative, dorinta de a aduce ceva nou in viata de zi cu zi.

MUZEU: respect, admiratie, nevoia unui exemplu de urmat, sentiment de intangibilitate, pasivitate, invatatura nepractica, prin acumulare de experienta ce nu poate fi aplcata in orice conditii, ocrotire.

Niciun comentariu: