Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

DICTIONAR VISE A

ABDOMEN: (dureros) nereguli sau probleme interne, profunde in viata ta, ce se cer descoperite; (dezgolit) lipsuri materiale, deschidere la orice propunere, (umflat sau foarte mare) acumulare exagerata de bunuri sau relatii, lacomie, exagerare, snobism; imaginatie bogata; minciuni.

ABUR: lucruri confuze, neclare, nesigure, nelamuriri pe plan profesional sau intelectual; (rece) incercarea de a te concentra profund intr-o problema; (fierbinte) te simti extenuat, suprasolicitat, nemaifacând fata la aglomeratia de informatii sau evenimente pe care le detii sau provoci.

AC: certuri, critici, cinism, remarci ostile, ironii, umor neinteles de altii; ceva nu merge bine; neliniste; (gasind) griji inutile cu privire la lucruri banale; extenuare; senzatia ca nu mai faci fata evenimentelor; minutiozitate, atentie sporita la detalii, trebuie sa privesti lucrurile in amanunt, fara sa te apleci numai asupra aspectului de ansamblu; munca de detaliu si precizie; (punând ata in ac) pregatiri pentru noi planuri sau proiecte.

ACADEA: vorbe dulci, de impacare; linguseala; relatii cu un barbat cu chelie.

ACATIST: dorinte si planuri multiple, multe cunostinte noi; ti se cere sa-ti intorci gândul catre religie sau catre origini (casa, familie, regiune de bastina).

ACCELERATIE: (apasând pe pedala la un vehicul) vei atinge obiectivele pe care ti leai pus in plan cu ajutor din afara, nu numai prin eforturi proprii; (pedala este blocata) nu dezvolta un obicei care sar putea transforma mai târziu in viciu; abtinete de la unele lucruri ce ar putea deveni periculoase; nevoia de a incetini putin ritmul pentru a nu exagera; exces de zel ce ar putea duce la extenuare sau suprasolicitare; senzatia ca lucrurile stau pe loc si dorinta de a face ceva concret pentru a inainta mai repede.

ACCEPT: conditii favorabile, perspectiva unor avantaje; (ti se propune ceva si accepti cu greu) intelegere, acord, colaborare, cu lanse de succes; indoieli, suspiciuni, incertitudine, nehotarâre; ai nevoie de o perioada de gândire intr-o chestiune importanta; se cere multa chibzuinta; (accepti imediat) siguranta, incredere, initiativa, curaj, sperante mari.

ACCIDENT: turnura proasta a evenimentelor, surprize neplacute, vesti proaste, zbucium sufletesc, teama de esec, pesimism, neincredere in viitor; gânduri negative; piedici in evolutia unor proiecte; blocaj in comunicare; relatii defectuoase cu cei din jur; neintelegeri, cponflicte, lipsa de armonie in plan relational; dispute; (martor sau implicat intr-un accident de orice fel) avertisment; prudenta sporita in relatie cu ceilalti; (de masina) blocaje in comunicare; neintelegeri; conflicte in domenii financiare, probleme legate de bani si proprietati; (de avion) neintelegeri pe plan profesional, dispute aprinse, contradictii cu colegii de serviciu sau cu sefii; (pe mare) mari probleme pe plan emotional, zbucium sufletesc, neintelegeri in cuplu sau in relatiile cu cei dragi.

ACOPERI: (ceva) incercare de a ascunde ceva; eschivare, teama de raspundere, egoism; (pe cineva) grija, compasiune, intelegere, mila, instinct matern / patern dezvoltat, nevoie de implicare emotionala.

ACOPERIS: senzatie de siguranta, ocrotire, multumire, protectie in fata problemelor materiale; confort; incredere, ajutor dat de cineva la nevoie; (stricat, spart, darapanat) nesiguranta, instabilitate, insecuritate, probleme in sânul familiei.

ACORDEON: emotii puternice, melancolie, romantism, amintiri puternice, sentimentalism.

ACROBAT: (pe sârma sau la trapez) situatie riscanta, hazardanta, se cere curaj si infruntarea pericolului de unul singur, intr-o situatie incerta, dar cu posibilitatea de a primi sprijin la nevoie; nesiguranta, teama de a gresi; (cazând) ai nevoie de autocontrol sau de o alternativa de rezerva, care sa te scoata din impas in cazul unui posibil esec.

ACTOR: (vedeta) dorinta personala de recunoastere, de realizare; doresti sa capeti ceva din personalitatea acestui actor, acea trasatura care te atrage la respectivul actor; vesti despre persoane cunoscute, publice, dar nu apropiate; persoane cu multe fete, imprevizibile, false, inselatoare, persoane care se ascund in spatele unei fatade superficiale; suprasolicitare la servicu, lucru peste program sau lucru de noapte; placeri trecatoare, frivole, escapade sentimentale; (cineva jucând un rol) visul iti poate atrage atentia asupra rolului pe care il joci in propria ta viata, roluri pe care le joci, te porti diferit, in imprejurari diferite; actorul din vis iti poate arata cât de bine joci acest rol si cum te percep ceilalti; (tu esti actor in vis) poti oferi un sentiment de bucurie celor din jurul tau; confort, satisfactie aparenta.

ACVARIU: (privind dinauntru in afara) ai avea nevoie de mai multa libertate de actiune sau de exprimare in relatiile sentimentale in care esti implicat; nu esti multumit cu mediul in care traiesti; te simti strâns cu usa, constrâns, limitat; ai nevoie de un concediu sau de o pauza; (privind dinafara inauntru) nu poti actiona in nici un fel la problemele nou aparute; esti un simplu spectator.

ADAPOSTI: (a se adaposti) fuga de raspundere, cautarea unui refugiu din fata pericolelor sau greutatilor, prevedere, prudenta, dorinta de confort si securitate; teama de a-ti asuma riscuri, fuga de necunoscut; (a nu se adaposti) curaj, incredere in viitor, confruntarea greutatilor cu siguranta.

ADÂNC: element de context ce vizeaza probleme profunde, necunoscute; detalii secrete; ascunzisuri, intimitate.

ADEVERINTA: recunoasterea sau certificarea unor merite sau a unei stari de lucruri in mod public; dorinta de a nu fi contestat; neincredere in fortele proprii, dar cu dorinta de a fi incurajat.

ADMITERE: un nou inceput, dorinta de a fi acceptat intr-un mediu nou, dar dupa o incercare sau o sitiuatie concurentiala; speranta de a fi apreciat; vezi examen.

ADOPTIE: ajutor dat cuiva intr-o situatie dificila; asumare de noi responsabilitati, acceptarea unei situatii noi fara a cunoaste toate detaliile.

ADORMIT: pauza dupa o perioada plina de evenimente; repaus necesar; necesitatea de a te rupe de lucrurile zilnice pentru o vreme; extenuare, oboseala, suprasolicitare; indiferenta, ignorarea sau neglijarea unor aspecte cu buna stiinta; detasare.

ADRESA: (scrisa pe un plic) cputarea unei cai sau a unei directii de urmat; solutie favorabila la actualele probleme; buna orientare; dorinta de a iesi din starea de confuzie si deruta; limpezirea orizonturilor proprii; noi teluri catre care sa nazuiesti; vesti, intâlniri, evenimente in afara casei, vizite, musafiri.

ADULTER: vina, tradare, inselaciune, incredere nemeritata in cineva; sentiment de culpabilitate.

AER: (placut) intuitie buna, inspiratie de moment, adaptare perfecta dupa cerintele celor din jur; inventivitate; (deranjant, curent puternic) nervozitate, agresivitate; impuslvitate; sentimentul ca esti atacat; imensa capacitate sau rezistenta intelectuala; (rece) noi aspecte in plan profesional; revigorare, un nou inceput; (cald) te simti in largul tau la serviciu sau la scoala; simti ca nu ai nici o problema apasatoare, confort si armonie aparenta; atmosfera placuta de lucru; (curat) sanatate, multumire sufleteasca si satisfactii profesionale; (conditionat) inselaciune, falsitate, minciuna din partea colegilor; lucrurile par mai bune decat sunt in realitate, de aceea nar trebui sa crezi tot ce se intampla; (inchis, apasator) boala, blocaj, piedica in fata progresului profesional;

AERISI: (spatiu aerisit) vindecare dupa boala; liniste sufleteasca dupa o perioada de zbucium; rezolvare a problemelor profesionale ramase restante; nevoie de odihna, concediu, vacanta, pauza, repaos, detasare de problemele profesionale pentru o vreme.

AEROPORT: (aglomerat) obligatii si sarcini multiple pe plan profesional; perioada de incercari, teste, examene, concursuri, dispute intelectuale, suprasolicitare nervoasa si psihica; oboseala, extenuare, stress; (gol, parasit) perioada de plictiseala, de inactivitate, detasare de problemele profesionale, dezinteres,; (asteptand in aeroport) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se intample pe plan profesional; noutati, vesti, discutii colegiale; (plecand la aeroport) dorinta de a gasi un alt loc de munca sau o alta profesiune; noi initiative pe plan profesional; (conducand pe cineva la aeroport) sprijin in probleme profesionale; consiliere, sfatuire din partea unor persoane cu experienta.

AFIS: (lipit) vesti importante; element de context ce vizeaza unele evenimente in desfasurare; (facut sul) vesti ce urmeaza sa-ti ajunga la urechi; element de context ce vizeaza evenimente pe care inca nu leai discutat cu nimeni sau care nu sau petrecut inca; (rupt) noutati aflate prea tarziu, care nu mai sunt de actualitate si nu iti mai sunt utile; elemente de context ce vizeaza evenimente depasite deja; (pe gard) dorinta de marire, de a fi recunoscut, apreciat.

AGENDA: program incarcat, nevoie de organizare, de a pune lucrurile intr-o anumita ordine care sa-ti fie de folos, lipsa de timp pentru viata personala; (notand ceva in agenda) atentionare sa nu uiti sa indeplinesti o anumita sarcina de serviciu sau pe plan profesional, in functie de contextul visului; vezi si carnet.

AGITATIE: (senzatie in vis) neliniste, griji, temeri, dorinta de a face ceva, dar fara a reusi; senzatia ca nimic nu inainteaza.

AGLOMERATIE: piedici, senzatia de blocare intr-un anumit punct al actiunilor proprii; neputinta de a inainta; momente dificile, de rascruce; senzatia de sufocare, de suprasolicitare, de oboseala.

AGRAFA: siguranta, ordine in activitatile profesionale; nevoia de organizare; trebuie sa pui la punct o anumita situatie, privind atent la toate detaliile, pe care sa le folosesti in final in avantaj; nevoie de colaborare, de cooperare, dar in care sa ti se recunoasca rolul de lider sau organizator.

AGRICULTURA: siguranta, stabilitate financiara, profesionala, sentimentala, dar numai prin efort personal indelungat; nu te astepta la rezultate imediate in ceea ce faci; trebuie sa ai rabdare pana la efectele muncii tale; sansa de reusita prin rabdare si efort; proiecte cu posibilitati de castig.

AJUNGE: (ajungând undeva) finalul unei etape, rezolvare favorabila a unei probleme; simti ca mergi pe drumul cel bun; (a nu ajunge undeva in vis, desi erai pe drumul spre acel loc) piedici, obstructii, problema care te preocupa nu va fi rezolvata inca; nevoia de reorganizare, cautarea unei noi cai.

AJUTOR: (oferind cuiva ajutor) sprijin, sfaturi, imprumut, generozitate; (primind ajutor) nevoia de a primi sprijin; (cerând ajutor) esti blocat intr-o situatie dificila, esti dezorientat si ai nevoie de un sfat; (strigând dupa ajutor) situatia devine descurajanta pentru tine, de aceea e nevoie sa apelezi la o persoana cu mai multa experienta care te poate ajuta in rezolvarea problemei.

ALAI: participare, cooperare pentru un scop comun.

ALARMA: avertisment si riscuri, dar cu posibila rezolvare favorabila; mari sanse ce pot sa apara in viata ta, dar cu efort; teama de a nu gresi.

ALB: puritate, transformare, curatenie sufleteasca, demnitate, incredere; energie si vitalitate; lucruri duse la bun sfârsit, senzatie de intregire, de complet in ceea ce faci, deci nu lasa lucrurile neterminate.

ALBASTRU: gândire pozitiva, optimism cu privire la viitor, perioada linistita si calma in viata ta; rabdare, sanatate, adevar, credinta, devotament, sinceritate, pace interioara, multumire sufleteasca, vointa, capacitate de autocontrol.

ALBIE: (de râu) reguli de urmat cu strictete, directie de urmat, sfat bun, sprijin moral si psihic; (iesit din albie) situatia iese de sub control, exagerare, abuz, exces de zel, suprasolicitare nervoasa.

ALBINA: efort, economie, munca asidua, constiinciozitate, rabdare, agoniseala dupa mult timp; creativitate, activitate, productivitate; posibilitatea de a atinge succesul; (roi) spirit de echipa, cooperare pentru un scop comun si cu multa munca, viata sociala bogata, implicare in actiuni profitabile; (intepând) capacitate de autoaparare, nevoie de protectie sporita, cinism, critici, ironii, glume.

ALBITURA: actiuni corecte, legale, discrete, senzatie de multumire; vezi aslternut; (patata) neplaceri care strica tot cheful de a continua, piedici temporare, indiscretie, bârfe, nereguli, secrete dezvaluite de prieteni falsi.

ALBUS: (batut spuma) aparente inselatoare; minciuni, sentiment fals de implinire sau multumire; (crud) piedici sau chiar finalul unui proiect, fara posibilitatea de al relua, ci doar de ai schimba directia sau scopul.

ALBUM: (cu poze) amintiri, discutii cu prietenii, intâlniri cu vechi cunotinte; melancolie.

ALCOOL: iluzii, minciuna, aparente inselatoare, vise desarte, deruta, confuzie, falsitate; tendinte autodistructive, ignorarea relatiilor sentimentale; afectivitate reprimata; incapacitate de a iubi; (bând cu moderatie) relaxare, fuga de responsabilitati si greutati, te simti bine, multumire temporara de sine; nevoie de incurajare si stimulare; (bând in exces) vezi beat.

ALEE: cale/solutie nesigura, nebanuita; (intunecata) dilema din care nu stii cum sa iesi; (infundata) te simti prins intr-o capcana, blocat intr-o situatie fara iesire, intr-o relatie frustranta, intr-un mod de viata dezavantajant, intr-o slijba paguboasa.

ALEGE: (trebuind sa alegi ceva in vis) mai multe posibilitati, alternative ce vor aparea in curând pentru solutionarea unei situatii; decizie importanta; nehotarâre; (a nu alege ceva in vis din mai multe variante, cai, obiecte etc) piedici, continuarea chinului cu buna stiinta, nu poti lua o decizie importanta, nu ai destul curaj.

ALERGA: nevoia de evadare, de scapare dintr-o situatie dificila; nivelul energiilor tale este dat de felul cum alergi in vis; (daca reusesti sa fugi de ceva/cineva) vrei sa schimbi starea de lucruri de care vrei sa scapi in vis; (vrei sa fugi, dar picioarele nu te asculta) lipsa de incredere de sine, lipsa de vointa si perseverenta, lipsa de mijloace concrete de a face modificari in viata personala; gândestete daca in viata reala vrei sa scapi de o anumita situatie deranjanta sau cauti neaparat sa ajungi la o anumita situatie mult sperata. in functie de aceasta directie, iti poti interpreta visul ca pe un simbol pozitiv sau negativ; (alergând de placere) nevoia de a micsora putin ritmul in actiunile tale de zi cu zi; (intr-o cursa) situatie conflictuala sau concurs de imprejurari, trebuie sa fii atent la adversarii sau concurentii tai, (câstigând o cursa) incredere in tine, dorinte de marire si de realizare personala.

ALERGIE: nu te simti in largul tau acolo unde te afli, fie ca e vorba de o relatie sentimentala, loc de munca sau stare de lucruri; ceva te deranjeaza, dar nu ai ce face pentru a schimba situatia; situatii neplacute, deranjante, greu de evitat sau de controlat.

ALFABET: (strain) dificultati in rezolvarea unor probleme, in functie de contextul visului; blocaj sau lipsa de comunicare cu cei din jur; (cunoscut) nu sunt cunoscute toate datele problemei care te preocupa in prezent, deci trebuie sa mai ai rabdare si sa mai acumulezi cunostinte necesare rezolvarii cazului.

ALGE: constrângeri, riscuri, pericole piedici nebanuite, (incurcat in alge sau apa invadata de alge) te simti blocat intr-o situatie neplacuta care la inceput nu parea riscanta; riscul de a fi implicat intr-o relatie sentimentala sufocanta, care iti limiteaza libertatile personale.

ALINTA: (alintând un animal) noi prieteni, impacare dupa o cearta, intelegere; (alintândute pe lânga cineva) eschivare, superficialitate, mediocritate ascunsa de o fata inselatoare sau prin linguseala; a te pune bine pe lânga cineva cu un scop precis; (alintând pe cineva) sprijin, intelegere, simpatie, consolare, sfat.

ALTAR: sacrificiu de sine, cautarea linistii interioare, sperante in puterea divina, credinta statornica.

ALUAT: (crud sau necopt bine) surprize neplacute, situatii frustrante; imaturitate; lipsa de experienta; se cere prudenta si modestie; (framântândul) idei noi cu sanse de a le pune in practica; trebuie sa pui la cale toate detaliile unui plan, pentru a nu lasa vreo greseala sa-ti scape; (crescut) imaginatie, creativitate, incredere, entuziasm, planuri noi, ganduri marete, dar nu se stie daca vor fi de succes.

ALUNECARE: (de teren) teama de schimbare, supravietuire intr-o situatie dificila; pozitie nesigura, care oricând se poate schimba radical; probleme sau irscuri pe plan financiar; (pe gheata) nesiguranta, teama de a actiona, anxietate, teama de a nu gresi pe plan sentimental; grija sporita in felul cum te porti cu partenerul sentimental; (pe alta suprafata decât gheata) situatii neasteptate, adeseori neplacute dar surprinzatoare, chiar hilare.

ALUNGA: (pe cineva sau ceva) respingere, despartire, refuz, dezaprobare, contestatie, conflict, teama de a fi dat deoparte.

ALUNITA: in ceea ce faci exista si puncte vulnerabile, de care poate ca nu esti constient, dar de care adversarii ar putea sa profite; fragilitate si vulnerabilitate, deci atentie sporita;

AMÂNDOI: element de context ce vizeaza nevoia de cooperare, de intelegere, de impacare.

AMAGIRE: (amagindute) iluzii, lucruri aparent bune, dar care ascund parti neplacute, posibilitate de esec; (amagind pe cineva) rezolvarea unei probleme pe cai incorecte; inselaciune.

AMANT(A): nemultumiri sentimentale, ai senzatia ca nu esti pe deplin satisfacut de ceea ce faci; dorinte ascunse, dar nesatisfacute in relatia actuala; tentatia de a ansela, trada, de a alege cai incorecte, ascunse; se cere discretie.

AMBULANTA: teama de a te imbolnavi, vindecare dupa boala; probleme financiare, dar cu sanse de revenire la normal; ingrijestete mai mult de trupul si sanatatea ta; probleme de maxima urgenta in viata ta, pentru care trebuie sa te implici total; (vazândo) se cere prudenta maxima in tot ceea ce faci; cumpatare, echilibru; avertisment; (mergând in ea) riscu de a face o greseala grava, deci trebuie sa accepti consecintele trecatoare; ai nevoie de sprijin din afara.

AMETEALA: (senzatie in vis) deruta, dezorientare, nesiguranta.

AMENDA: avertizare, consecinte grave in urma unei greseli voite sau nu; posibilitatea de a face o greseala, cu riscul de a fi descoperita; se cere prudenta.

AMENINTARE: (senzatie in vis) pericol iminent, deci trebuie sa fii atent.

AMFITEATRU: deschidere, disponibilitate, capacitate de intelegere a unei situatii in toata amploarea sa.

AMONIAC: certuri, suparare, lacrimi; tristete, dezamagire; jigniri, vorbe grele aruncate in vânt.

AMORTEALA: (senzatie in vis) esti blocat intr-o situatie neplacuta, din care e greu sa iesi; incapacitate de a actiona pe moment intr-o problema deranjanta.

AMPRENTA: (lasata pe ceva) consecintele actiunilor tale recente pot iesi la iveala, cu efect asupra ta si a celor din jur; prudenta; teama de a nu gresi sau de consecintele actiunilor proprii; (a ti se lua amprentele la politie) prudenta sporita, asigurate ca nu provoci probleme celor din jur in ceea ce faci; senzatia ca esti urmarit, ca nu cumva sa faci o greseala; garantarea legalitatii si corectitudinii actiunilor proprii; asumarea propriilor responsabilitati si greseli.

AMPUTARE: sentiment de frustrare, mânie, neputinta, ca si cum tiar lipsi mijloacele de a duce la bun sfârsit o situatie; trebuie sa inlaturi ceva din viata ta, chiar daca acest lucru iti provoaca o oarecare teama sau durere; incerci sa scapi de ceva care nuti mai este favorabil sau util; in functie de partea corpului unde are loc amputarea, se necesita o mai mare atentie asupra simbolului avertizat de vis.

AMURG: element de context ce vizeaza o situatie care se apropie de sfârsit.

AN: element de context; (trecut) perioada anterioara, abia incheiata; (curent) lucru care se petrece acum, dar pe o perioada mai lunga de timp; (viitor) rabdare, pentru ca na sosit inca momentul sa actionati intr-o anumita situatie; (Nou) sarbatoare, bucurie, moment al bilantului, final de etapa; revederea tuturor datelor unei situatii; (bisect) evenimente care se petrec foarte rar, ocazie speciala; (an scris pe ceva) daca e din trecut, evenimente uitate; daca e din viitor, avertizare.

ANALIZE MEDICALE: precautie, trebuie sa cântaresti foarte bine situatia; fii prevazator.

ANCORA: economie, nu irosi bani si energie pe lucruri inutile; stabilitate; securitate; nevoie de a te stabili intr-un loc sigur prin casatorie, loc de munca, relatie sentimentala; (ancora infipta in nisip) ceva te tine legat, senzatia de blocaj, de a fi prins intr-o capcana, din care nu mai poti iesi; probleme financiare care te tin pe loc.

ANESTEZIE: modificare radicala, dar fara a simti trecerea de la o stare la alta; necesitatea de a schimba ceva, indiferent de suferintele ce sar putea declansa dupa aceea.

ANGAJARE: implicare puternica, cu sansa de a primi o rasplata.

ANIMAL: instincte puternice, energie, forta, capacitati de a te descurca, avertisment; vezi si animalul respectiv.

ANIVERSARE: celebrarea unui nou inceput; ajungere la rezultate favorabile; motiv de sarbatoare.

ANORMALITATE: (lucruri care nu sunt asa cum ar trebui, ci cu totul neobisnuite) solutii ciudate la probleme obisnuite; vezi altfel.

ANOTIMPURI: element de context ce fac referire la etape din viata ta: primavara – copilarie; vara – adolescenta si prima tinerete; toamna – vârsta adulta, maturitatea; iarna – batrânetea.

ANTENA: primirea unor vesti importante, comunicare usoara cu cei din jur, receptivitate sporita; spioni, iscodire, prieteni falsi, care nu stiu sa pastreze un secret; bârfa.

ANTRENAMENT: se cere rabdare si efort indelungat pentru a ajunge la rezultate favorabile.

ANUNT: element de context ce vizeaza vesti importante, avertisment.

ANVELOPA: vezi cauciuc; pericol la drum lung.

APA: (limpede) sentimente reale, sincere, relatii sentimentale placute, adaptabilitate, sensibilitate sporita; (murdara, tulbure) relatii nedemne, sub asteptari, tristete, regrete, dezamagire, sentinente neplacute; (mare suprafata de apa: mare, ocean) mari emotii, emotivitate excesiva, perioada de trairi intense; (rece, cu senzatie placuta) trezire la realitate intr-o problema sentimentala; evadare dintr-o relatie sentimentala sufocanta; revigorare; renasterea vechilor sentimente; (rece cu senzatie de frig) sentiment de distantare sau raceala, izolare, singuratate, dezamagiri, nemultumiri; (calda) relatie sentimentala placuta, dar care poate ascunde aspecte riscante; amabilitate, tandrete, comoditate, confort, viata sociala sau sentimentala satisfacatoare; (clocotita) mare pasiune, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; (de baut) continuarea unei relatii cu care esti deja obisnuit; dependenta de prezenta celor apropiati; nevoie de afectiune.

APAREA: (ceva) vesti noi; noutati neasteptate; nerabdare cu entuziasm; (a nu aparea ceva) nerabdare dar cu incertitudine continua, teama, nerezolvarea unei situatii.

APASARE: (senzatie in vis) teama, nesiguranta, griji; senzatia ca esti prins intr-o situatie sufocanta; (pe buton) initiativa, trecere la actiune, inceput in forta a unei noi actiuni; (pe clanta) nou inceput, cu aspecte inca necunoscute.

APARAT FOTO: (de moda veche) afli detalii despre rude, povesti despre trecut, nostalgie, romantism; (modern) dorinta de a face impresie buna.

APARAT: (radio) evenimente la care nu participi, dar care te intereseaza; vei auzi vesti; (televizor) evenimente deosebite la care vei fi / esti martor si care sunt importante pentru tine; (de masura) trebuie sa cântaresti bine detaliile actiunilor tale, ca nu cumva sa exagerezi sau sa gresesti; autocontrol, autocenzura, prudenta; evitarea exceselor; (orice alt tip de aparat) rutina, teama de banalitate, nevoia de nou; sentimentul ca faci mereu aceleasi lucruri, plictiseala, dorinta de schimbare.

APARTAMENT: vezi casa, doar ca dorintele si nevoile devin si mai puternice.

APLAUZE: laude, vorbe bune, multumire, satisfactie, recunoasterea meritelor; acceptarea unei noi situatii; dorinta de a fi apreciat si recunoscut.

APRILIE: placere, situatii favorabile ce trebuie sa apara; relaxare; sentimentul ca perioada cea mai dificila a trecut; lucrurile incep sa ia o intorsatura mai buna.

APRINDE: (chibrit) vezi chibrit; idee nou aparuta, dar la care ai putea renunta repede; solutie de moment; improvizatie; iesire din impas; (focul) noua initiativa de proportii; proiect nou; noua relatie sentimentala; indragostire; declaratie de dragoste; nevoie de afectivitate; posesivitate, gelozie; (a nu se aprinde) piedici in relatiile sentimentale; uitare; sentimente ce palesc.

APROBARE: vezi accept; (pe o cerere) vesti favorabile de la autoritati sau sefi; dorinta de a ti se recunoaste meritele si eforturile.

APROPIERE: (a cuiva sau de cineva) element de context, vezi alaturi; evenimente imediat urmatoare sau la care iei parte chiar acum; (a nu se apropia ceva/cineva) inca nu a sosit momentul sa actionezi; asteptare, rabdare.

APUCA: (de ceva) obtinerea unui lucru folositor, chiar si cu forta eventual; posesivitate, zgârcenie, lacomie, dorinta de a avea ceva doar al tau.

APUS: element de context ce vizeaza finalul unei etape; linistire dupa griji; nou inceput dupa o scurta pauza; concediu sau vacanta, nevoie de odihna; (rosu intens) romantism, sentimente puternice, de orice natura; devotament, angajare totala.

ARSITA: (senzatie in vis) atmosfera apasatoare in plan profesional; mari emotii, stress; intârzieri, incapacitate de a indrepta lucrurile chiar acum; oboseala.

ARATURA: greseala, gafa; deviere de la subiect sau de la problemele actuale; incercare de eschivare, de a iesi dintr-o situatie dificila prin fuga.

ARA: schimbari de optica, dar superficiale, nu de profunzime; improspatarea puterilor inainte de a incepe un nou proiect; recalcularea fortelor; dorinta de a face investitii profitabile, dar cu prudenta.

ARAB: relatii cu oameni periculosi, cu planuri secrete, dar cu situatie materiala buna; diferenta de educatie fata de cei din jur ceea ce face comunicarea defectuoasa.

ARAGAZ: sprijin din partea prietenilor pentru realizarea unor proiecte actuale si necesare evolutiei personale; eforturi pentru intretinerea relatiilor existente.

ARBITRU: nevoia de a cere un sfat obiectiv din partea unei persoane neimplicate in problemele personale sau medierea unui conflict.

ARC: (cu sageti, tragând sau intins) evolutie buna, atingerea telurilor, aspiratii inalte; gasirea unei noi variante; ambitie, tenacitate, capacitate de a ajunge la capat; (rupt, cu sageti rupte, care nu se intinde sau ratând tinta) munca in zadar, cu sentimentul ca nu iti poti atinge scopurile; neincredere in fortele proprii, deznadejde, (resort) elan, progres, dorinta de a trece mai repede peste unele etape plictisitoare sau inutile, elan, entutiasm, avânt, avansare rapida; (rupt la pat) disconfort, nemultumiri trecatoare in familie sau sanatate.

ARDE: (senzatie in vis) efort, energie sporita pentru atingerea unui scop, proces in desfasurare deja, foarte aproape de solutionare; perioada cu trairi intense, emotivitate sporita; (a te arde) pasiune, patima, exagerare in ceea ce faci; avertisment pentru a deveni mai prudent.

ARDEI: (gras) lucruri placute, dar de importanta minora; (iute) atentionare la ceva care nu merge bine si poate provoca surprize neplacute; necesitatea de a invata din greseli.

ARENA: incercarea fortelor, competitie, adversari puternici; provocari.

ARESTA: se cere multa prudenta, pentru a evita necazurile; vezi amenda; riscul de a de descoperi unele nereguli care iar putea deranja si pe altii de la care ai putea avea de suferit; posibila pedeapsa sau ispasirea unei pedepse usoare; gafe, critici, atentionare cu privire la greselile personale.

ARGILA: (prelucrata de olar sau de sculptor) adaptabilitate, creativitate, productivitate, capacitate de a ajunge la rezultate concrete si la câstiguri materiale prin munca; (morman) sprijin util in rezolvarea unei probleme, chiar daca prin efort indelungat si munca; mijloace concrete de a ajunge la rezultate palpabile.

ARGINT: element de context ce vizeaza modul in care te ocupi de problemele financiare; atentionare de a nu depinde prea mult de bani; (argint stralucitor) aparente inselatoare, minciuna, luciu de suprafata, dar cu aspecte necunoscute; perioada fericita de scurta durata; (argint innegrit) dezamagiri, deziluzii, descoperirea adevaratei fatete a unei situatii; griji materiale; (argintarie) accent deosebit pe latura materiala a vietii, urmarirea unor câstiguri materiale in tot ce faci.

ARICI: autoprotejare, instinct de conservare puternic in fata problemelor; distanta, raceala, rezerva; cirscumspectie; indoiala.

ARIPI: libertate, dorinta de a te simti liber, fara griji, independent, departe de orice problema; dorinta de a evada din realitate, dorinta de detasare, de uitare, de relaxare; sentiment de protectie si adapost; (aripa rupta) griji, piedici.

ARMA: nesiguranta, nedreptate din cauza careia vei cheltui mult timp si efort pentru a o repara; nevoie de autoprotectie, atât fizic, cât si emotional; conotatii sexuale: agresivitate masculina, exprimare mai libera a sentimentelor; (incarcata) prudenta, autocenzura si controlul propriilor energii si actiuni, pentru a nuti pierde cumpatul; (ranind sau omorând pe cineva) stress, sentimente ostile, certuri cu cei din jur, atmosfera incarcata, sufocanta, agresiva, periculoasa, amenintatoare, complet defavorabila.

ARMATA: (inrolat) nevoie de ordine si organizare mai buna in ceea ce faci, nevoia de a gândi mult mai atent detaliile vietii tale actuale; sarcini asumate; necesitatea de a te maturiza; (salvat de armata) nevoia de a cere sprijin din partea autoritatilor sau a superiorilor; reorganizarea fortelor proprii pentru a da nastere unor proiecte serioase; (trupe mergând la razboi sau la instructie) pericole asumate, cu sentimentul indeplinirii unor obligatii asumate cu buna stiinta si mult discernamânt.

ARMURA: nevoie de ocrotire, de protectie in fata pericolelor si grijilor; bariere fizice, incetineala in actiune, blocaje in tot ceea ce incerci sa faci, dar fara repercusiuni grave.

ARTICOL: (de ziar) vesti importante, evenimente apropiate.

ARTIFICIAL: (lucruri artificiale: blana, mâncare etc) minciuna, iluzii, aparente inselatoare; improvizatii trecatoare pentru a trece de un moment de impas, fara sa fii convins total de ceea ce faci; teatralitate, imagine sau impresie falsa, lipsa de naturalete.

ARTIFICII: succes, victorie in fata problemelor; petrecere; bucurie; motiv de sarbatoare; actiuni care te scot in evidenta, laude spuse in public; participare la evenimente speciale, rare, deosebite.

ARTIST: degajare de grijile cotidiene, creativitate, imaginatie, preocupari extraprofesionale; dorinta de realizare; distractii; lucruri de valoare; esti putin cu capul in nori, chiar neinteles de ceilalti.

ARUNCA: (cu ceva in cineva) tendinta exagerata de autoaparare, presimtire rea, precautii luate din timp; tebdinta de a da vina pe altcineva pentru greseli personale; (pe jos) abandonare, renuntare la ceva inutil, incercarea de a scapa de balastul din viata actuala; (la gunoi) abandonare, despartire, parasire; te descotorosesti de un lucru, o persoana sau o situatie care nuti mai este pe plac sau nu iti mai este utila; (a se arunca in gol) risc, pericol, curaj sporit, aventura, curiozitate; (a nu arunca ceva) posesivitate, prudenta, economie, doresti sa pastrezi lânga tine pe cineva, chiar daca lucrurile nu mai merg bine; dorinta de ameliorare a situatiei; regret.

AS: (de inima rosie) implicare intr-o relatie sentimentala; (trefla) implicare intr-o problema legala, in legatura cu tribunalul sau oficialitatile; (caro) implicare intr-o problema legata de o mostenire; (pica) implicare intr-un scandal.

ASCENSOR: (urcând) situatie materiala in crestere; optimism, sperante noi de a merge mai departe; evolutie, avansare in proiectele tale; gasirea unei solutii nesigure de a inainta intr-o situatie, fara a te pierde in cai laterale sau necunoscute; rezultate favorabile rapide; dorinte de realizare rapida; (coborând) gânduri negative, deznadejde, probleme financiare, piedici, neputinta de a actiona; lucrurile merg din ce in ce mai prost si foarte repede; (in sus si in jos fara incetare) situatia iese de sub control fara a o mai putea repara; plictiseala, rutina; nimic nou nu se mai intampla in viata ta; nevoie de schimbare; suisuri si coborâsuri in banalul cotidian; (stând pe loc sau blocat in ascensor) teama de a merge mai departe; e posibil sa fi facut unele greseli, simtind acum consecintele; piedici; nesiguranta, dezorientare, anxietate; sentimentul ca esti prins intr-o capcana sau intr-o situatie fara iesire.

ASCUTIT / ASCUTITOARE: initiativa, esti gata de atac, pregatit sa-ti aperi interesele de unul singur; incurajare; noi puteri; vigoare; curaj, cinism, tupeu, indrazneala, risc.

ASCULTA: (ceva) atentie, avertisment, supunere, docilitate, pregatire; (a nu asculta) indiferenta, neatentie, greseli sau pericole iminente, incredere prea mare in fortele proprii, spirit reformator, revoltat, rebel.

ASCUNDE: (ceva de cineva) secrete, tainuirea unui adevar, lucruri de care nu esti mândru; (a te ascunde de ceva) teama, incercare de a te eschiva din fata responsabilitatilor, de a scapa de o situatie dificila; (a nu te ascunde de ceva) curaj, indrazneala, asumarea responsabilitatilor, infruntarea primejdiei.

ASPIRATOR: eliberare de piedici, calea este acum deschisa catre noi realizari, dupa o perioada de organizare foarte profunda in propriile planuri profesionale.

ASTUPA: trecerea cu vederea a unor necazuri, sperând ca daca nu le dai atentie, vor disparea.

ASCHIE: te deranjeaza un fleac, teai impotmolit intr-un detaliu aproape nevazut sau neimportant, dar care trebuie inlaturat printr-un act de curaj deosebit din partea ta.

ASTEPTA: (ceva sau pe cineva) esti in fata unor schimbari in viata ta, senzatia de asteptare din vis avertizândute cu privire la aceste evenimente de urmeaza; emotii puternice; neliniste si agitatie sufleteasca; (a nu mai putea astepta ceva) ai gasit deja o solutie, deci nu ar trebui sa-ti mai pierzi timpul; cerceteaza mai bine problemele care te preocupa pentru ca esti deja capabil de o rezolvare; entiziasm, elan.

ASTERNUT: (pus pe podea) pericol sa-ti pierzi partenerul prin acte necugetate sau vei suferi din cauza comportamentului unei persoane iubite; (intins pe pat) relatie sentimentala satisfacatoare; (dat la spalat) probleme trecatoare in familie sau cu partenerul; (curat) dragoste, multumire; fericire in casnicie si dragoste; (la uscat) nevoia de impacare dupa o cearta; (patat, murdar sau sifonat) riscuri de a pierde o prietenie sau partenerul sentimental; tradare, minciuna, inselatorie, bârfe, intrigi; (la calcat) minciuna, eschivare; incercarea de a drege unele greseli in cuplu; (teancuri dupa calcat) perioada linistita in cuplu, dupa certuri sau neintelegeri; variante sentimentale multiple; uneori adulter sau imoralitate pe plan sentimental; ispita, chiar pacat.

ATAC: vulnerabilitate sporita, fragilitate, nesiguranta in unele domenii, frustrari, (atacat de un animal) amenintare din partea unor barbati; precautie sporita; (atacând tu pe cineva) toanele tale ar putea cauza neplaceri celor apropiati; initiativa, indrazneala; inceput in forta; (atacat de o persoana cunoscuta) vei incerca sa-ti aperi onoarea in fata celor care teai umilit; (replicând in fata atacatorului) rezolvarea problemelor, reusita, victorie asupra dusmanilor, curajul de a infrunta realitate; se cere curaj si initiativa.

ATERIZA: necesitatea de a reveni cu picioarele pe pamânt, de a deschide ochii catre realitate, renuntarea la idealism, nevoie de realism, implicare mai prfunda in viata de zi cu zi.

ATINGERE: (senzatie placuta in vis) vindecare dupa o boala, linistire, alinare, odihna, ocrotire, dorinta de afectiune si mângâiere; confort, securitate; (atingere cu senzatie neplacuta) opusul celor de mai sus; (atingând cu mâna ceva catre care te indreptai) dorinta puternica in atingerea unui tel; apropierea unui final al cautarilor de pâna acum; sentimentul ca esti pe drumul cel bun.

ATA: esti luat prin surprindere de noi probleme; cautarea unei solutii; (papiota sau ghem) ai timp destul in fata pentru a-ti rezolva problemele; nu te grabi; (intinsa) esti in plina desfasurare a unui proiect sau a unei activitati, dar care oricând poate fi oprita de factori din afara; (rupta) oprire, piedici greu de trecut; pauza in activitate; concediu; probleme la serviciu; interventii nedorite din afara; (groasa si intinsa) siguranta la locul de munca; incredere in fortele proprii; reklatii trainice; (subtire si intinsa) scepticism; neincredere; nesiguranta; critici; piedici; fragilitatea actiunilor proprii, care oricând pot fi stricate rauvoitori; (incâlcita) necazuri, piedici greu de trecut; probleme coplesitoare; incurcaturi la serviciu; suprasolicitare, sarcini coplesitoare; (colorata) atmosfera de lucru placuta, cu numeroase momente de relaxare; (alba) nevoie de sinceritate, de implicare in actiuni corecte si legale, fara greseli personale; evitarea minciunilor si inselaciunilor.

AUGUST: confort, multumire; caldura sufleteasca, entuziasm, uneori epuizare, sufocare, stress, depinde de senzatia din vis.

AUR: triumf, câstig, situatie cu mari sanse de reusita, prosperitate, curaj, putere, egoism, entuziasm, conducere, dominare, stapânire, aroganta, prestanta, incredere deplina in fortele proprii; atitudine domananta; (tacâmuri de aur) ambitii mari pe plan financiar si profesional; (bijuterii, lucruri de pret) element de context ce vizeaza valori personale cele mai importante (familie, dragoste, profesie, bani etc), ce pot fi reprezentate de un alt element de context; (pierzând) griji, temeri cu privire la o sansa pe care ai putea so ratezi.

AURORA: (vazândo cu sentiment de bucurie) pace interioara, bucurie, iluminare spirituala; dispozitie buna; (vazândo cu sentimente de teama sau tristete) avertisment sa te intorci la valorile spirituale ale vietii, catre religie si Dumnezeu.

AUTOBUZ: (accident de autobuz) vezi accident; (asteptând) nerabdare, asteptarea unor evenimente de natura emotionala, sentimentala sau chiar sociala; (calatorind) implicare intr-un proiect de echipa, cu colegi care au aceeasi tinta sau un eveniment de familie care aduna la un loc mai multe rude.

AUTOGARA: (aglomerata) obligatii si sarcini multiple in plan financiar, cheltuieli iesite de sub control; (goala, parasita) perioada de lipsuri materiale av’nd drept cauza inactivitatea, detasarea de problemele profesionale, dezinteresul fata de problemele materiale ale vietii; (asteptând in autogara) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se intâmple pe plan material si financiar; (plecând la autogara) dorinta de a gasi o noua sursa de venituri; noi initiative pe plan financiar; (conducând pe cineva la atogara) sprijin in probleme financiare; imprumut, credit, sfat din partea unor persoane cu experienta.

AUTOMOBIL: solutie buna, cu care se ajunge repede si pe cont propriu la o rezolvare favorabila; libertate de expresie si de miscare foarte mare; lucru de unul singur; incredere in fortele proprii; rezultate rapide; dar si rutina si plictiseala uneori; personalitate si caracter puternic.

AUTOSTOP: pericol, piedici, avertismente; impas in care ai nevoie de o solutie urgenta.

AVALANSA: izbucnire neasteptata a sentimentelor proprii; decalaje grave intre ce dorinta si capacitatea de a o pune in practica; nervozitate; stress; cearta; conflict; furie; zbucium sufletesc; emotii necontrolate, coplesitoare; amintirea unor experiente emotionale profunde; (prins de avalansa) riscuri, pericol iminent, dar cu sanse de redresare; vulnerabilitate emotionala.

AVEA: situatie sub control, posibilitati de actiune multiple, siguranta, certitudini; (a nu avea) incapacitate de a actiona, lipsuri, limite, piedici.

AVION: amintiri legate de experiente cu mare incarcatura emotionala; progres, dar cu precautie; rezultate bune, dar fragile; succes; detasare de probleme; iluzii, sperante noi; idealism si calatorii imaginare; dorinta de eliberare de griji; nevoia de libertate; lipsa de griji, dar iluzorie; (probleme cu avionul) mari piedici ce trebuie trecute inaintea reusitei; necazuri trecatoare; (prabusire) pericol de tulburari psihice grave, depresie, suparare, zbucium; (decolând) vezi decolare (aterizând) vezi aterizare.

AVOCAT: prestigiu, merite recunoscute; vesti bune pe neasteptate; rezolvarea unui conflict; e nevoie de un sfatuitor, de cineva care sa-ti apere interesele, de cineva care sa te reprezinte intr-o confruntare importanta; o persoana influenta si convingatoare.

AVORT: renuntare brusca la un proiect, la o idee ce parea promitatoare, dar in care nu ai totala incredere; sentiment de vina, de teama pentru perioada imediat urmatoare; presentimente rele; esec provocat chiar de tine; posibile probleme de sanatate.

AZIL: esec; abandonare; uitare; neputinta; boala.

Niciun comentariu: