Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Dictionar vise G

GARAJ: element de context ce vizeaza resursele personale: financiare, de caracter, talente ascunse, cunostinte, orice gen de bun sau valoare tinuta în rezerva, cu scopul de a fi folosit la nevoie; (intrând în garaj) nevoia de a economisi aceste resurse, de a nu le risipi pe actiuni marunte; (iesind din garaj) nevoia de a folosi din plin aceste resurse; (fiind în garaj) tendinta de a acumula aceste resurse pentru momente mai dificile, deci expectativa, senzatia de stagnare.

GARA: (sosind trenul în gara) noi sarcini si obligatii, vesti; (plecând trenul în gara) perioada de repaus, de odihna, departe de orice obligatii; (aglomerata) obligatii si sarcini multiple pe plan profesional; perioada de încercari, teste, examene, concursuri, dispute intelectuale, suprasolicitare nervoasa si psihica; oboseala, extenuare, stress, toate acestea intr-un context ce nu ofera prea multa liberate de miscare, fiind obligat sa respecti niste reguli stricte; (goala, parasita) perioada de plictiseala, de inactivitate, detasare de problemele profesionale, dezinteres; (asteptând în gara) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se întâmple pe plan profesional; noutati, vesti, discutii colegiale; dorinta de a gasi un alt loc de munca sau o alta profesiune; noi initiative pe plan profesional; (conducând pe cineva la gara) sprijin în probleme profesionale; consiliere, sfatuire din partea unor persoane cu experienta.

GARD: (care trebuie escaladat) obstacole, probleme, incapacitatea de a continua o actiune; (care înconjoara un spatiu, incomplet închis, cu posibilitate de iesire) constrângeri, libertate limitata de actiune sau de exprimare; (care înconjoara un spatiu, complet închis, fara posibilitate de iesire si cu sentiment de liniste) protectie, prudenta exagerata, nevoie de odihna, de retragere din mijlocul agitatiei, autocontrol, nevoie de intimitate; (care înconjoara un spatiu, complet închis, fara posibilitate de iesire si cu sentiment de neliniste) izolare, egoism, egocentrism, avaritie, separare, teama de a nu fi prins în capcana.

GAURA: (în ceva) eroare trecuta cu vederea, risipa de energie, pierderea unor resurse importante pe fleacuri sau lucruri neimportante; ceva lipseste sau trebuie schimbat în viata ta; (în ciorap sau pe haine) imagine stirbita, ce necesita o schimbare totala, nevoia de a crea o imagine mai buna despre tine; (întunecate sau adânci) teama de necunoscut, de imprevizibil; (gaura cheii) secrete, dorinta de a afla unele detalii greu accesibile, spionare, tendinta spre bârfa, lipsa de încredere în ceilalti.

GAZ: (miros de gaz) erori ce ar putea crea necazuri; atentie sporita asupra actiunilor proprii sau ale altora, pentru a nu se strecura vreo greseala; actiuni riscante.

GÂNDACI: repulsie, senzatie de respingere, oroare; perioada dificila a vietii, în care esti supus multor schimbari neplacute, traumatizante chiar; nevoia de odihna, de retragere din agitatia vietii, de revigorare fizica si psihica; tendinta de a-ti neglija propria persoana si de a te compromite.

GÂT: element de context ce vizeaza persoane de legatura, orice intermediere, sprijin, relatie din partea altora.

GAINA: credulitate, naivitate, neglijenta, supunere în fata celor mai puternici, creativitate, intuitie, spirit ocrotitor.

GALEATA: (plina) reusita, noroc, satisfactie, emotii si sentimente puternice; (goala) esec, pierdere de timp, fara a ajunge la rezultate bune, incapacitatea de a-ti exprima sentimentele, reprimarea emotiilor, timiditate, emotivitate.

GALUSTE: jigniri, necesitatea de a uita sau de a trece cu vederea unele ofense primite de la altii, sacrificiu, compromis.

GASI: (ceva pierdut) regret, dorinta de a repara o greseala, sanse de a te reabilita; (a gasi ceva nou) vezi a descoperi.

GEANTA: (de femeie) vezi poseta; (de umar sau de voiaj) mobilitate, adaptare, capacitate de a accepta schimbarile din mers, rapiditate în actiuni, senzatia ca nu mai este timp pentru tatonari, dorinta de schimbare; (mare, încapatoare) vezi valiza.

GEMENI: (nascând sau vazând) responsabilitati greu de asumat, oboseala, extenuare, exces de zel, depasirea oricaror limite sau posibilitati; parere exagerata despre fortele proprii; (având un frate geaman) necesitatea de a te cunoaste mai bine, posibilitatea de a-ti forma o noua imagine în fata celorlalti, dorinta de schimbare, dualitate, toane, fire schimbatoare, idei contradictorii, caracter sau comportament instabil, nevoia de a gasi un echilibru în ceea ce faci.

GENUNCHI: flexibilitate, adaptabilitate, acceptarea schimbarilor; (stând sau asezândute în genunchi) supunere, umilinta, compromis, sacrificiu, caracter slab, nevoia de a cere iertare sau de a-ti recunoaste greselile; (lovit la genunchi) piedici, critici, necesitatea de a accepta unele constrângeri.

GHEARA: (animal cu ghearele scoase) amenintare, avertisment; (zgâriat) moment de slabiciune, riscul de a face greseli, neatentie.

GHEATA: (murdara) anxietate, deruta sentimentala, stress, teama de respingere sau de eroare, deruta, stare de confuzie; (curata) rezistenta, economie, stagnare, asteptare, rigiditate, pasivitate; (mergând sigur pe gheata) încredere în ceilalti sau în persoana iubita; (mergând nesigur pe gheata) precautie, prudenta sporita în relatie cu ceilalti, neîncredere, îndoieli, teama de a nu fi înselat.

GHETAR: vezi gheata; (aisberg pe apa) pericol greu de apreciat fara un studiu aprofundat, obstacol mai dificil decât pare la prima vedere, risc.

GHIOCEL: infantilism, puritate, inocenta, copilarie, fragilitate, vulnerabilitate aparenta, un nou început.

GHIPS: (mâna sau piciorul în ghips) lipsa mijloacelor concrete de a ajunge la niste rezultate favorabile, stagnare, impas, piedici, senzatia ca stai pe loc; rigiditate, conservatorism, tendinta de a nu accepta schimbarea; (material de constructie) provizorat, actiuni sau rezultate temporare, soliditate sau siguranta aparente.

GIMNASTICA: sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate, acceptarea schimbarii, lipsa oricarei atitudini rigide.

GINECOLOG: (daca esti femeie) temeri, riscuri, anxietate, panica, nesiguranta; (daca esti barbat) situatii penibile, jena.

GIRAFA: element de context ce vizeaza persoane de legatura, orice intermediere, sprijin, relatie din partea altora, dar care sufera sau stârnesc unele întârzieri sau amânari.

GIRUETA: (pe vârful casei, nemiscata) lipsa momentana a oricaror solutii, stagnare, pasivitate; (învârtita de vânt) deruta, dar cu sanse de a gasi solutii.

GLOB PAMÂNTESC: (pentru orele de geografie) unele probleme par mai mici decât în realitate, tendinta de a ignora complexitatea unei probleme, eschivare, fuga de realitate, neacceptarea unor probleme majore; (cautând un loc pe glob) deruta, sentiment de neintegrare în mediul în care traiesti, dorinta de a lua legatura cu cât mai multa lume, sociabilitate, dar cu imposibilitatea de a cunoaste prea multe persoane, sentimentul ca nu apartii locului în care te afli, ca trebuie sa mai cauti; (pamântul vazut din cosmos) grandoare, admiratie, respectarea valorii, dorinta de a atinge celebritatea.

GLONT: (rana de glont) greseala majora, dar care poate fi reparata; (glont scos din rana) posibilitatea de a repara o greseala importanta, repercusiuni grave ale unei actiuni nepotrivite; (în afara unei arme sau în arma) avertisment, risc de a gresi; pericol iminent, orice greseala te poate costa mult; (împuscat) vezi a împusca.

GOGOSI: minciuni, exagerari, abuzuri, ascunderea adevarului, crearea unei imagini false.

GOL: (loc gol între mai multe ocupate) asteptarea unor evenimente, sentimentul ca mai exista si alte variante în ceea ce faci, sociabilitate, dorinta de integrare, de implicare sau de acceptare intr-un mediu anume; (un recipient sticla, cutie etc gol) lipsa unor resurse, sentimentul ca îti lipseste ceva; (gol la fotbal) atingerea scopului, apropiere de rezultate favorabile, sentimentul ca te afli pe drumul cel bun, ambitie, perseverenta; (dezbracat) vezi goliciune.

GRAJD: element de context ce vizeaza imediata apropiere, intimitatea, viata personala.

GRANITA: limite stricte, piedici greu de trecut, imposibilitatea de a încalca niste reguli, libertate limitata.

GRAS: (tu gras daca te preocupa silueta) pierderea respectului de sine, imagine proasta, panica, teama de a nu fi respectat sau acceptat; (tu gras daca nu te preocupa silueta sau om gras) protectie, încredere, siguranta, perioada satisfacatoare.

GRATII: (la geam sau la usa) limite stricte, piedici greu de trecut, imposibilitatea de a încalca niste reguli, libertate limitata, complexe personale, autoobstructionare, limite impuse de unul singur, lipsa inspiratiei; (închis dupa gratii) vezi închisoare; (taind sau trecând de gratii) dorinta de a scapa de unele piedici sau restrictii, cautarea independentei.

GRAVIDA: (ca tu esti gravida) depinde de felul cum privesti posibilitatea de a avea un copil: teama, panica, libertate limitata, pierderea independentei sau, dimpotriva, asteptare, asumarea de bunavoie a responsabilitatilor, spirit ocrotitor, dorinta de a fi util; (o alta femeie) idei, responsabilitati, imaginatie, inspiratie, mari resurse pentru a ajunge la rezultate favorabile, creativitate.

GRÂU: (lan) dorinte de bogatie, de realizare, de acumulare; (spic) saracie, situatie materiala precara, probleme financiare; (graunte) nevoia de a economisi, încetul cu încetul; acumulare sau evolutie lenta.

GRADINA: (cu legume sau cu flori) acumulare si evolutie numai prin efort si rabdare; (paraginita) pierderea interesului, lene, delasare, abandonarea unor proiecte; (gradina frumoasa) sperante, optimism, încredere în viitor, dorinte de dragoste si de fericire.

GREIERE: lene, delasare, pierdere de vreme, mult zgomot pentru nimic, risc de esec prin neglijenta sau neimplicare.

GRI: teama, confuzie, deruta, perioada de tranzitie, monotonie, rutina, uniformitate, plictiseala, lipsa de originalitate sau de imaginatie, stress, tristete, melancolie, mohorâre, suparare; (gri deschis) pace, neutralitate, sentimente pasnice, liniste sufleteasca; (gri închis) teama, nesiguranta, neîncredere, deruta.

GRINDINA: risc de esec, posibilitatea de a pierde totul din motive ce nu tin de tine, piedici neasteptate.

GRIPA: incapacitatea de a te face înteles, indispozitie, pierderea interesului, crearea unei imagini proaste prin neimplicare, piedici.

GROAPA: vezi prapastie sau gaura.

GUMA: (mestecând) plictiseala, dezinteres; (lipita de ceva) sentimentul ca esti prins în capcana, piedici, stagnare, nervozitate, imposibilitatea de a te elibera de o situatie enervanta; (de sters) vezi radiera.

GUNOI: nevoie de ordine si purificare, de organizare, de eliberare de sentimente sau lucruri inutile; nevoia de a uita situatii din trecut ce nuti mai sunt necesare; maturizare; nevoia de a-ti reabilita imaginea sau reputatia.

GURA: dorinta de a te exprima si a te face înteles; (frumoasa) amabilitate, vorbe frumoase, gânduri bune, armonie si întelegere, buna comunicare cu ceilalti, impresie buna, expresivitate, forta de convingere; (urâta) opusul celor de mai sus.

GUVERN: nevoia unui control sau a unei supravegheri în ceea ce faci, autoritate, conducere, probleme administrative.

Niciun comentariu: