Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Dictionar vise L

LABORATOR: nevoia de a experimenta, de a încerca noi variante înainte de finalizarea unei situatii, fragilitate, vulnerabilitate, hipersensibilitate, incapacitate de adaptare, lipsa de rezistenta la vicisitudini si greutati, cautarea unei solutii salvatoare, nevoie de cercetare profunda a unei situatii, analiza.

LACAT: frustrari, libertate limitata, constrângeri, blocaj, comunicare ineficienta, incapacitatea de a te exprima sau actiona, piedici, perioada de imobilitate sau pasivitate, lipsa de inspiratie, întârzieri, întreruperi, piedici în evolutia unei situatii; (închis) dorinta de securitate, asigurare în fata pericolului.

LANT: (care leaga mai multe elemente între ele) colaborare, puterea celor multi, munca de echipa, relatii; (care leaga pe cineva) frustrari, libertate limitata, constrângeri, blocaj, comunicare ineficienta, incapacitatea de a te exprima sau actiona, piedici, perioada de imobilitate sau pasivitate, lipsa de inspiratie, întârzieri, întreruperi, piedici în evolutia unei situatii; (rupt) dorinta de eliberare dintr-o situatie frustranta.

LAPTE: pace si armonie familiala, dorinta de a forma o familie, protectie, sentiment de ocrotire, puritate, inspiratie, spirit constructiv, capacitatea de a ajunge la rezultate concrete.

LAVA: nervozitate, rabufniri, agitatie, probleme materiale care te afecteaza, activitate intensa, suprasolicitare.

LACUSTA: piedica minora, dar care poate deveni periculoasa.

LÂNA: complacere în trai linistit, fara probleme, senzatie de ocrotire aparenta; (fir) vezi ata.

LAMÂIE: distantare, detasare, neimplicare, indiferenta, critica, neplaceri, disconfort, inconveniente, compromis; vezi si fructe citrice.

LATRA: critici, bârfe, avertisment.

LEBADA: frumusete, fragilitate aparenta, gratie, agilitate, libertate, admiratie.

LEGA: (mai multe elemente între ele) colaborare, puterea celor multi, munca de echipa, relatii; (a lega pe cineva) frustrari, libertate limitata, constrângeri, blocaj, comunicare ineficienta, incapacitatea de a te exprima sau actiona, piedici, perioada de imobilitate sau pasivitate, lipsa de inspiratie, întârzieri, întreruperi, piedici în evolutia unei situatii; (la ochi) secret, acceptarea hazardului, înfruntarea necunoscutului si imprevizibilului, optimism, deschidere spre viitor.

LEGANA: relaxare, confort, ocrotire, lipsa de griji, amintiri placute, nevoie de evadare din prezent catre trecut, perioada cu suisuri si coborâsuri.

LEGUME: sanatate, puritate, naturalete, siguranta, liniste.

LEMN: integritate, justitiar, forta, instabilitate, fermitate, creativitate, inventivitate, optimism, entuziasm.

LESINA: surpriza, evenimente neasteptate, vesti, soc, sentimentul ca esti nepregatit într-o anumita situatie, slabiciune, hipersensibilitate, oboseala, situatii coplesitoare, carora nu le poti face fata.

LEU: putere, mândrie, distinctie, prestanta, egoism, persoana proprie pe primul plan, satisfacerea propriilor placeri, spirit conducator, parere despre sine.

LICURICI: idee aparent fara importanta, dar capabila sa îti ofere o noua perspectiva.

LIFT: vezi ascensor.

LILIAC: (animal) situatii imprevizibile, mistere, aspecte necunoscute, ascunse, vesti proaste, teama, panica, tristete, piedici, greutati, dezastre personale; (floare) vezi flori de primavara.

LIMBA: (în gura) element de context ce vizeaza modul de comunicare: bârfe, critici, vorbe rele sau bune (în functie de aspectul limbii), tatonarea unei situatii, posibilitate de a afla adevarul într-o problema; (taiata) comunicare proasta, vorbe rele, blocaj, teama de a te exprima; (scoasa sau atârnând afara din gura) mari nevoi neîmplinite, dorinte puternice, dor, lucruri dupa care tânjesti, oboseala, extenuare, suprasolicitare; (straina) neîntelegeri, incapacitatea de a te face înteles, comunicare ineficienta, cautarea unei cai de exprimare.

LIMPEDE: situatie fara aspecte necunoscute sau ascunse, sinceritate, sentimente pozitive, relatii sentimentale placute, adaptabilitate, cinste, sensibilitate, corectitudine, întelegere perfecta, armonie.

LINGE: linguseala, vorbe dulci, împacare, încercare de ameliorare a unei situatii neplacute.

LINIE: element de context ce vizeaza o cale de urmat; (ascendenta) progres, evolutie, suis, entuziasm, încredere, optimism, reusita, stare de sanatate buna; (descendenta) regres, coborâs, esec, oboseala, depresie, pesimism, boala, devitalizare, slabiciune; (întrerupta) opriri, piedici, nevoia unei pauze, a micsorarii ritmului; (curba sau ondulata) turnura, schimbare lenta de mentalitate sau de directie, suisuri si coborâsuri frecvente, dar suportabile; (în zig zag) turnura, schimbare brusca de mentalitate sau de directie, suisuri sau coborâsuri frecvente, dar dificile; (foarte subtire) scepticism, neîncredere, nesiguranta, fragilitatea caii de urmat; (foarte groasa) siguranta; încredere în fortele proprii, variante durabile, sigure; (dreapta) aspecte legate de barbati; (frânta) aspecte legate de femei; (multe linii paralele) vezi dunga; (rigla) element de context ce vizeaza necesitatea unei analize profunde, pentru a fi sigur de corectitudinea actiunilor proprii.

LIPITOARE: lingusitori, profit de pe urma muncii altuia, situatii neplacute, enervante, de care nu poti scapa usor.

LIPSA: (obiecte lipsa) vezi a pierde.

LISTA: teama de a nu pierde ceva din vedere, nevoie de organizare si planificare, de ordine si disciplina în gândire, prudenta, grija sporita la detalii, perioada aglomerata, în care trebuie sa rezolvi problemele pe rând, nu te grabi.

LITERE: (cunoscute) vezi literele în parte; (necunoscute) neîntelegeri, incapacitatea de a te face înteles, comunicare ineficienta, cautarea unei cai de exprimare.

LIVADA: când este reperul principal al visului, si nu simplu element de decor, reprezinta propria fiinta în plan social, relational, ca parte dintr-un grup; (înverzita, frumoasa) multumire, încredere în fortele proprii, speranta, bune relatii; (desfrunzita, uscata, taiata, doborâta) vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, deznadejde, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat; (înflorita sau cu fructe) speranta, optimism, încredere, mari asteptari de la ceilalti, suflu nou în relatiile actuale, noutati, schimbari favorabile, speranta, simpatie.

LOC: (la teatru sau cinema) element de context ce vizeaza rolul tau în viata sau în societate. Daca este pe margine, în spate, în întuneric: neimplicare, indiferenta, sentimentul ca esti simplu spectator, respingere, fuga de lume, inadaptabilitate, timiditate, modestie, neîncredere în fortele proprii, izolare, marginalizare; daca este în fata, în centru sau în lumina: încredere deplina în fortele proprii, implicare, interes pentru ce se întâmpla în jur, participare efectiva, popularitate, buna adaptare, acceptare; (a lua loc) vezi a se aseza; (loc gol între mai multe ocupate) asteptarea unor evenimente, sentimentul ca mai exista si alte variante în ceea ce faci, sociabilitate, dorinta de integrare, de implicare sau de acceptare într-un mediu anume.

LOCOMOTIVA: energie, motivatie pentru a merge mai departe, mari asteptari si sperante, dorinta de a ajunge la reusita, stimulare, încurajare.

LOTERIE: vezi joc de noroc sau a câstiga sau a pierde.

LOVI: vezi a bate.

LUA: (ceva oferit de cineva) vezi a primi; (ceva fara sa îti fie oferit) vezi a fura sau a apuca; (a lua un examen) vezi a câstiga; (a lua trenul, autobuzul etc) vezi tren, autobuz etc.

LULEA: element de context ce vizeaza nivelul maxim al unei situatii, apogeul, limita superioara sau relatiile cu trecutul, amintiri, evenimente uitate sau în legatura cu persoane în vârsta.

LUMÂNARE: (aprinsa) nevoia de intimitate, izolare, singuratate, meditatie, timp doar pentru tine sau cei apropiati, fuga de ochii lumii, viata personala intensa, energie, încredere, speranta, actiune, initiativa, curaj, cautarea unui raspuns, analiza, aprofundare a unei probleme pentru a descoperi un adevar; (topita sau stinsa) teama de necunoscut, aspecte nebanuite ale unei probleme, oboseala, depresie, pesimism, neîncredere în viitor, pierderea oricarei sperante, neglijarea vietii personale; (pâlpâind slab sau stingându-se) sanatate subreda, teama de batrânete sau moarte, sentimentul timpului care se scurge, slabiciune fizica sau psihica, lipsa mijloacelor de a pune un proiect în practica, lipsa de elan sau de chef, plictiseala, rutina, lipsa curajului de a actiona; (la biserica) speranta, credinta, asteptarea unui sprijin din partea altora; (de înmormântare) final, apropiere de un capat de drum sau a unei etape, abandonarea unei situatii, relatii, sentimente inutile sau defavorabile; neimplicare, lipsa de sensibilitate sau receptivitate, indiferenta; (de nunta sau de botez) sprijin sau sfat într-un moment de cumpana; (pe tort) finalizarea unei etape si începerea uneia noi, celebrarea unui nou început, ajungere la rezultate favorabile, motiv de sarbatoare, sperante, vise, dorinte.

LUMINA: (obiecte, persoane sau locuri aflate în lumina sau luminate) simbolul vietii constiente, a aspectelor deja cunoscute în viata personala, încredere în viitor, speranta, noi perspective, optimism, gasirea unei solutii, curajul de a merge mai departe, aflarea adevarului sau a unui raspuns, sinceritate, întelegerea unei situatii, acceptarea realitatii, acumulare de informatii si cunostinte, învatare, atentionare; (slaba sau neclara) aflarea partiala a unei solutii sau a unui raspuns, neclaritate, stare de confuzie; (a stinge lumina) vezi întuneric; (a aprinde lumina) vezi lumina.

LUNA: element de context ce vizeaza sufletul, partea feminina a unei persoane, inconstientul, mama; romantism, legatura cu familia, originile sau trecutul, amintiri, mobilitate, schimbari frecvente, popularitate, viata de zi cu zi, emotivitate, pasiune, intuitie, calm interior; (eclipsa de luna) vezi eclipsa; (de zile) vezi luni ale anului.

LUP: agresivitate, atac, dorinte intense, energie, putere de a trece peste probleme, rezistenta, lupta, cooperare, spirit de echipa, dar cu dorinta de a detine conducerea, combativitate pentru un interes propriu.

LUPA: element de context ce vizeaza evenimente sau lucruri cotidiene, care necesita o analiza mult mai aprofundata, nevoia de a descoperi eventuale fisuri, nereguli, greseli, pentru a sti cum sa le remediezi, atentie, concentrare sporita, tendinta spre exagerare.

LUPTA: (implicat într-o lupta) competitie, combativitate, dorinta de a câstiga, de a reusi, efort, furie, agresivitate, dorinta de a face dreptate, conflict, exteriorizare, eliberare de energie, creativitate, spirit constructiv, îndrazneala, capacitatea de a înfrunta pericolul, ambitie.

LUSTRU: crearea unei imagini mai bune, impresionarea celor din jur, capacitatea de a iesi în evidenta, comparatii în favoarea ta.

LUT: (prelucrat de olar sau de sculptor) adaptabilitate, capacitate de a ajunge la rezultate concrete si la câstiguri materiale prin munca, creativitate, maleabilitate, mobilitate; (morman) sprijin util în rezolvarea unei probleme, chiar daca prin efort îndelungat si munca; mijloace concrete de a ajunge la rezultate palpabile.

Niciun comentariu: