Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Farmece

Farmece

Prima data cand mi s-au facut farmece aveam 20 de ani si eram atat de atee incat nu credeam nici in Dumnezeu, nici in necuratul nici macar in farmece. Cu atat mai putin in superstitii si baliverne de babe de la tara. “Vaaai, maica, ai cununiile legate!!!, ai farmece facute”. “Ce-s alea tanti, ca nu inteleg!?, ce farmece ?” Am avut sa inteleg. Am trait pe pielea mea. Un an intreg am plans zilnic si nu intelegeam de ce ma mai trezesc dimineata, din moment ce ma simt un cadavru. Dupa acel an am descoperit ca Dumnezeu exista! De atunci incerc sa spun tuturor: DUMNEZEU EXISTA!

Despre Farmce Farmece

Acum mi se ridica parul pe ceafa cand imi amintesc cate semne mi-a dat Cerul atunci cand o femeie rea tocmai ma lega prin farmece , incaltandu-ma cu niste ciorapi, legandu-mi cu insistenta ghetele cu… legaturi de la mort! (aveam sa aflu mai tarziu) Dupa ce mi-a pus ciorapii in picioare a ranjit! Nu intelegeam, asa cum nu am inteles nimic nici in urmatoarele 5 minute cand icoana Maicii Domnului a cazut de pe perete! Da, s-a desprins cu cui cu tot si a cazut dupa pat. Am ramas cu ochii intepeniti de groaza, dar mi-am gasit repede o explicatie rationala si nu m-am mai gandit. Era mama baiatului cu care aveam de gand sa ma marit. Nu numai ca nu ne-am mai casatorit, dar am ramas nemaritata 11 ani!

Farmece 

M-am dezlegat in al 10-lea an mergand la 9 slujbe de dezlegare (Vineri de la 17.00) la biserica Zlatari, iar in a zecea zi, cand m-am nimerit in biserica goala multumind in gand Sfantului Ciprian ( mare dezlegator de farmece ), in seara acelei zile mi-am cunoscut sotul. Un barbat care s-a casatorit cu mine dupa doua luni, fara “probe” premaritale!

Farmece 

Mai demult, duhovnicul meu mi-a replicat la insolenta intrebare “Unde gasesc eu, parinte, in secolul 21 un barbat care sa ma ia pe neprobate???” Raspunsul lui a fost insotit de blande batai cu crucea peste cap, “Nu vorbiti asa, ca nu stiti cata lume traieste in curatie!!!” Am plecat de la spovedanie cu alta intrebare: “Or fi existand, dar o sa gasesc eu barbatul acela? Unde sa il caut, la biserica? Ptiu satano, ca ma faci sa pacatuiesc agatand la biserica, ptiu, ptiu, ptiu”… Si uita asa am ramas eu cu ruminari frecvente pe tema data. Orice barbat vedeam cu metanii la mana… il intrebam. Doua raspunsuri am primit in doua zile cosecutive. Primul a fost “pentru ca sunt la moda”, iar al dolea a fost in ziua urmatoare (acea a zecea la biserica Zlatari) si suna asa: “paaai… eu am un duhovnic calugar siiii…. este mai aspru, asa ca mi-a dat canon. Am de facut metanii si cu astea le numar!” Am cazut pe spate! L-am intrebat si daca ar putea sa se casatoreasca asa cum ne invata duhovnicii nostri calugari, ducand o viata curata pana la cununie. Raspunsul a fost “da, vrei sa fii sotia mea”? N-am stiut ce sa-i raspund atunci, dar dupa 2 luni eram casatoriti! Poveste continua cu multe invatamine, dar acum trebuie sa fug de farmece , ca ma incuie colegii in birou!
Acum mi se ridica parul pe ceafa cand imi amintesc cate semne mi-a dat Cerul atunci cand o femeie rea tocmai ma lega, incaltandu-ma cu niste ciorapi, legandu-mi cu insistenta ghetele cu… legaturi de la mort! (aveam sa aflu mai tarziu) Dupa ce mi-a pus ciorapii in picioare a ranjit! Nu intelegeam, asa cum nu am inteles nimic nici in urmatoarele 5 minute cand icoana Maicii Domnului a cazut de pe perete! Da, s-a desprins cu cui cu tot si a cazut dupa pat. Am ramas cu ochii intepeniti de groaza, dar mi-am gasit repede o explicatie rationala si nu m-am mai gandit. Era mama baiatului cu care aveam de gand sa ma marit. Nu numai ca nu ne-am mai casatorit, dar am ramas nemaritata 11 ani!
 M-am dezlegat in al 10-lea an mergand la 9 slujbe de dezlegare (Vineri de la 17.00) la biserica Zlatari, iar in a zecea zi, cand m-am nimerit in biserica goala multumind in gand Sfantului Ciprian (mare dezlegator!), in seara acelei zile mi-am cunoscut sotul. Un barbat care s-a casatorit cu mine dupa doua luni, fara “probe” premaritale!

Farmece 

Magia Farmecele si tot ceea ce tine de farmece vor ramane un epizod de groaza din viata mea, si totusi am ajuns la concluzia ca orice farmec sau farmece merg dezlegate, iar legarea pein farmece sau farmec iti pot umbri si nenorocii toata viata.