Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Magia-Descantece-Vrajitoria

       Magia a existat pot spune odata cu aparitia binelui si raului in sufletul omului, a existat in om cred o data cu aparitia lui, ea a capatat contur in momentul constientizarii acesteia care s-a dezvoltat la om mai tirziu, ca o forta la inceput a raului absolut, mai tirziu ca un simbol al vindecarii sufletului, a bolilor, a mintii pina cand s-a vorbit despre magia alba si magia neagra , cele doua fiind surori de altfel, care se au alaturi una pe cealalta, doar ca cel care din neam primeste si harul , este “adevaratul vrajitor”, omul a stiut din totdeauna de ce trebuie sa mearga la vrajitor ca si atunci cand a stiut ca trebe sa mearga la medic sau la biserica.


Ce este magia?

       Probabil ca nimeni nu poate da un raspuns, dar ea exista in noi. Noi am creat magia incercand sa ajungem mai puternici decit cel ,cei care ne-au creat, incercand sa facem rau celui de linga noi doar pentu a ne fi noua mai bine.La inceput a fost intuneric si haos spune biblia, dupa care Dumnezeu a facut lumina si a pus lucrurile in ordine pentru un timp.

      Insa de hos si intuneric tot nu am scapat. Din pacate aceste doua lucruri, fie ca ne plac sau nu merg mana in mina cu lumina si ordinea.Ele nu pot fi separate oricit de mult am vrea.Putem face ceva prin care sa facem diferenta intre ele pentru a putea duce o viata asa cum ne dorim fiecare? Aici… intervine credinta !!! Dar in ce crezi ? in lumina sau in intuneric, in bine sau in rau?…liberul arbitru al fiecaruia. Aceasta ete dilema pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, Alah, Buda, Iehova sau cum vrei sa ai spui.
Exista diavolul?

      Religia spune ca Da, stiinta tace, filozofia habar nu are. “diavolul in magia neagra este marele agent magic intrebuintat de o vointa perversa pentru a face rau” , iata una din definitiile magiei negre data de Elphias Levi intr-una din cartile sale. De unde provine magia neagra ? Daca ne intoarcem cu mult timp in urma vom gasi la tot pasul urme ale acestei practici. Se spune.. nu bagam mina in foc, ca primi care au invocat zeii in ritualuri bine organizate au fost celtii sau mai bine zis preotii lor numiti druizi. Conform istoriei scrise dupa ce romanii au cucerit Galia au gasit in practicile populatiei indigene ritualuri prin care se venera Dumnezeu tatal (Dis Pater).

      Am putea sa continuam aceasta idee pentru a intelege mai bine rolul raului si a binelui pe pamint poate inca citeva mii de pagini, dar esenta tuturor este partea pozitiva sau negativa a lucrurilor, in cazul nostru magia alba si magia neagra care va exista printe noi pina la sfirsitul acestui pamant, si pe care draga cititorule te vom lasa sa te gindesti de partea cui esti si care este mai benefica sau nu. Si pentru a nu lasa nici o urma de suspiciune convinge-te ca intotdeauna orice ar fi binele va invinge raul.

Niciun comentariu: