Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Citirea bobilor

Dupa ce am deprins aranjarea bobilor, ne ramane sa invatam citirea oracolului obtinut. Pentru aceasta trebuie sa respectam cateva reguli:
REGULA 1
Bobii nu raspund decat la o intrebare precisa si numai la una. Prin urmare, consultantul va trebui sa formuleze dinainte o singura intrebare. De pilda, "Se va face casatoria planuita?" va fi intrebarea aleasa aici ca exemplu.
Cand consultantul, din motive de discretie, nu precizeaza intrebarea, ghicitorul da raspunsurile referindu-se la "gandul", "inima", "afacere" consultantului si se concentreaza asupra acestora.
Rezultatul va fi acelasi.
REGULA 2 (privitoare la careurile 2,1,3)
Ghicitorul poate da un raspuns hotarator inca de la prima mulgere. Aranjamentul si totalul bobilor din primele trei careuri (2,1,3) prezic in felul urmator:

- un bob la mijloc (patratul 1) arata inima consultantului, interesul pentru problema care l-a adus la ghicitor. Se talmaceste dupa cum sunt bobii din dreapta sau din stanga (careul 3 sau 2).
- doi bobi la mijloc arata indoiala, vorbe, zabava. Daca in careurile 2 si 3 cad doi bobi, este prevestire rea; dorinta consultantului are multe obstacole in drum.
- un total e 5 bobi in careurile 2,1,3 arata ca dorinta consultantului are prea putin sorti de izbanda.
- cand cad cate 4 bobi in fiecare din careurile 2,1,3, formand un total de 12 bobi , atunci se spune ca "bobii s-au inchis": daca gandul consultantului nu se indeplineste imediat, el nu se va mai indeplini niciodata.
Totusi raspunsul definitiv este dat in bobii din careurile 7 si 9.
- cand totalul bobilor din careurile 2,1,3 este de 9 bobi, inseamna ca dorinta consultantului se va indeplini fara intarziere.
In cazul intrebarii noastre, casatoria proiectata are sorti de izbanda, desi cei doi bobi din dreapta arata vorbe si zabava.
- oricare alt numar de bobi, in afara de 5, 9 si 12 in primele trei patrate strica oracolul chiar de la prima mulgere si bobii trebuie meniti si impartiti din nou.
- trei incercari consecutive care nu dau 5, 9 sau 12 pe primele 3 careuri inseamna amanarea consultarii.

REGULA 3 (privitoare la careul 4)

Un alt indiciu hotarator in aceasta arta a ghicitului este constituit de bobii din careul 4 al oracolului. Acest patrat se refera la vointa celui care consulta. Semnificatia bobilor cazuti in acest careu este urmatoarea:
- un bob, cand oracolul este consultat pentru sanatate, inseamna boala, in problemele de dragoste, inseamna "inima ganditoare", ezitanta. In domeniul afacerilor (sau in asteptarea unei persoane sau a unui rezultat), un bob inseamna indeplinire grabnica.
- doi bobi: indoiala mare, nesiguranta, problema la care se gandeste consultantul nu are temei. Renuntarea este singura solutie.
- trei bob: reusita, bucurie mare, mai ales atunci cand tot trei bobi se gasesc si in careurile 5 si 6.
- patru bobi: vorbe, piedici. Intr-o consultare legata de strainatate, semn nefast: boala lunga, grea, chiar moarte.

REGULA 4 (privitoare la careurile 7 si 9)
- trei sau 4 bobi in careul 7 si un bob in careul 9 formeaza ceea ce se numeste "bob" sositor" si "troita in prag", care, dupa cum spun babele, prevestesc sosirea cuiva sau reusita sigura in dorinta consultantului.
- doi bobi in careul 7 arata indoiala, reusita nesigura si, in cazul consultarilor de sanatate, boala.
In exemplul nostru, conform regulii 3, careul 4 fiind ocupat de 4 bobi, casatoria proiectata are in drum piedici, dusmani, vorbe si indoiala. Prin urmare, ea nu prea are temei. Careul 7, fiind ocupat de 3 bobi, care prevestesc reusita, iar careul 9 avand 4 bobi (vorbe si piedici), pe baza regulii 4 deducem ca vor exista mari obstacole. Reusita nu poate fi atinsa decat printr-o vointa ferma.

Niciun comentariu: