Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Horoscop Balanta Zodia Balanta


Balanta - Horoscop Balanta Zodiac Balanta Zodia Balanta Zodie Balanta Balanta
Zodia Balanta - principalele caracteristici ale zodiei Balanta

Cum să recunoşti un nativ din Balanta

Balanţele detestă să fie nepoliticoase, dar vor îndrepta tabloul strîmb de pe peretele casei tale şi îţi vor da mai încet televizorul. Balantele iubesc oamenii, dar urăsc multtimile. Ca nişte porumbei ai păcii, aceşti nativi umblă să medierze şi să împace persoanele certate, dar lor le place la nebunie o ceartă straşnică în care să fie implicati. Sînt blînzi şi plăcuti, dar pot fi şi posomorîti şi nu suportă să primească ordine.

Balantele sînt extrem de inteligente, iar în acelaşi timp sînt incredibil de naive şi credule. Vorbesc pînă te înnebunesc de cap, dar au un talent minunat de a şti să asculte. Balantele sînt persoane agitate, dar rareori se grăbesc sau se pripesc. Nu mai întelegi nimic? E şi firesc. Această zodie are o inconstantă care te poate scoate din minti şi îi bulversează pe nativi la fel de mult cît pe ceilalti.

Multi îti vor spune că Balanta e numai iubire şi frumusete şi drăgălăşenie şi lumină. E adevărat, pînă la un punct, şi nu prea. Doar pentru că simbolul zodiei e strălucitorul cîntar al justitiei nu înseamnă că nativii sînt întotdeauna perfect echilibrati. Du-te la o farmacie şi roagă pe cel care lucrează acolo să te lase să vezi cum cîntăresc componentele preparatelor. Spune-i că vrei să afli cum "functionează" mătuşa Martha. Ai să vezi de cîte oscilatii e nevoie pînă ca cele două talere ale cîntarului să fie în echilibru perfect. După acest experiment vei şti că Balantele sînt calme, echilibrate, drăgălaşe, politicoase şi fermecătoare doar din cînd în cînd. în restul timpului, ele sînt enervante, certărete, încăpătînate, agitate, deprimate şi confuze. Nativul e acum aşa, acum invers, dar după un timp, apare şi momentul de echilibru perfect.

Ca să-ti dai seama care sînt trăsăturile fizice caracteristice acestor oameni trebuie să ste concentrezi la fel de tare ca şi atunci cînd e vorba de personalitatea lor. Nu prea există trăsături tipice Balantelor, decît dacă punem la socoteală gropita lui Venus. Chipul lor e în general echilibrat, plăcut, dar nu remarcabil, aşa că mai bine începem cu gropitele. de obicei vei descoperi două în obraji sau una în barbă. Dacă nu le găseşti pe fată, caută la genunchi. Multe Balante fac gropite la genunchi. Fii discret, dar verifică. Nu te descuraja dacă persoana are gropite la genunchi dar nu s-a născut în octombrie,. Cu sigurantă are un ascendent în Balanta.

După ce ai verificat chestia cu gropitele, vei observa că chipul nativilor poartă întotdeauna o expresie plăcută. Chiar şi atunci cînd Balanta e furioasă, ea va reuşi cumva să pară blîndă, sau măcar neutră.. Vocile celor dominati de Venus sînt de obicei dulci şi limpezi ca un clopot, iar ei rareori le ridică pentru a tipa sau urla. O Balanta e singura fiintă de pe lume care poate spune "Te urăsc şi am să-ti trag un pumn în nas de să te umplu de sînge" cu tonul cu care ar recita "Pe lîngă plopii fără sot". Gura lor are de obicei o formă arcuită, iar buzele sînt de culoarea vişinatei. De fapt, chipul tipic unei Balante îti poate aminti uimitor de tarte de o cutie cu bomboane, sau un fursec. Unii arată ca nişte acadele umane sau o înghetată de caramel cu multă frişcă deasupra. Acestea sînt şi lucrurile după care se dau în vînt, de altfel, iar dacă o Balanta citeşte asta cu sigurantă salivează deja.

Femeile sînt aproape întotdeauna drăgute, iar bărbatii sînt de obicei frumoşi. Totuşi, nu toti oamenii frumoşi din lume sînt născuti în Balanta. Frumusetea venusiană e ceva aparte şi uneori nu e uşor de recunoscut. Secretul e să te gîndeşti la expresiile drăgălaşe ale lui Dwight Eisenhower şi Brigitte Bardot şi atunci îi vei descoperi. Problema e că uneori femeile arată ca Eisenhower iar bărbatii ca Brigitte Bardot.

Nu vreau să spun că femeia Balanta e masculină. Majoritatea lor aproape că sînt chiar mai feminine decît e în stare să suporte un bărbat normal. Şi cu sigurantă nu vreau să spun bărbatii din Balanta sînt feminini. De obicei sînt nişte masculi foarte virili. Dar nu se poate nega faptul că au o puritate a trăsăturilor care te împiedică să-i confunzi cu vreun boxer sau campion de lupte. Chiar şi acel rar exemplu de Balanta despre care se poate spune că e urîtă are o expresie atît de fermecătoare, încît eşti convins că chipul ei trădează un caracter foarte frumos.

Nu vei cunoaşte o Balanta al cărei zîmbet să nu fie ca un nor moale şi alb. Acel surîs venusian poate topi o ciocolată de la cinci metri distantă. Cînd îşi face aparitia, are puterea să transfigureze chiar şi cele mai şterse sau chiar urîtele trăsături.

Majoritatea Balantelor sînt mai degrabe pline de curbe decît de unghiuri. Părul lor e deseori ondulat. Nu sînt neaparat grase (deşi un ascendent în Taur poate produce şi asemenea specimene). Totuşi, uneori îti fac figura, tin regim şi apoi au o siluetă chiar subtire. Dar chiar şi atunci, curbele tot vor rămîne acolo, trupul lor arătînd ca o clepsidră suplă. Ca s-o luăm din nou drept exemplu pe Bardot, în nici un caz nu poti spune despre ea că e grasă, dar nici nu poti spune că e slabă. Mai există o caracteristică a Balantelor, care te va face să le recunoşti imediat. Vei observa rîsul lor viu, clocotitor, plin de veselie. O dată ce-l auzi, nu-l vei mai uita uşor.

Acuma, ai putea crede că e o binecuvîntare să te naşti atrăgător şi cu gropite, să cauti corectitudinea şi frumusetea, să fii plăcut şi uşor de multumit. ti-ai putea închipui că blîndetea şi inteligenta, gratia şi compasiunea sînt adevărate daruri de la vreo zînă - naşă. Aşa şi e. Cînd talerele balantei sînt echilibrate îti vine să crezi că ai întîlnit un înger coborît din Paradis. Problema e zîna aceea care tot înclină talerele, ba într-o parte, ba în alta. Parcă nu se poate hotărî dacă a făcut o greşeală sau nu şi transmite indecizia asta şi nativilor din Balanta. Mai întîi vor turui într-una, monopolizînd conversatia. Apoi vor asculta atent, cu un interes care te flatează. Cînd altii se ceartă, Balanta va juca rolul pacifistului, liniştind pe toată lumea. Apoi se vor întoarce brusc la 180 de grade şi vor lua cu bună ştiintă partea oponentului tău, stîrnind o discutie aprinsă numai de dragul scandalului. Nativii caută armonia. Totuşi, multi se dedau la excese de mîncare, băutură sau amor fizic, dînd complet peste cap talrele alea, ca să nu mai vorbim de armonia care zboară pe fereastră.

Zile, săptămîni şi chiar luni la rînd Balanta poate fi prea ocupată ca să se distreze. Va lucra pînă tîrziu în noapte şi se va trezi o dată cu răsăritul soarelui. Te oboseşte numai să o priveşti. Apoi, brusc, se va trînti într-un fotoliu şi va spuna: "Sînt frînt!". O dată ce a u făcut asta, nu-i mai vezi mişcînd nici un muşchi

Va fi un efort pentru nativ şi să ridice lingura sau paharul la gură (dar vor reuşi). Dacă e prin preajmă cineva dispus să îi servească, nativii vor pretinde ca acea persoană să facă totul pentru ei. Cînd cade în letargie, Balanta nu mai poate fi mişcată nici cu buldozerul. Va vorbi, va citi, va căsca, va motăi, se va uita la televizor sau se va uita pe fereastră şi abia va fi în stare să se tîrască în dormitor (dar va reuşi). Toată cicăleala sau tipetele din lume nu o vor impresiona. E ca şi cum ar fi pe altă lume. După un timp, cînd şi-a refăcut fortele, va simti un val de energie şi va porni din nou la treabă într-o viteză nebună. Din nou va munci ca un rob, păstrînd echilibrul în mod miraculos, în timp ce îşi planifică sarcinile cu uşurintă eficientă. Deşi Balanta nu e un semn dublu, majoritata prietenilor lor au impresia că de fapt cunosc două persoane complet diferite. Spune cuiva care a cunoscut o Balanta în perioada sa de activitate intensă că acest om e leneş şi te va privi ca pe un om nebun.

Balantele ştiu din instinct că, pentru a păstra armonia trupului trebuie să alterneze pasele active cu odihnă completă. Aranjarea specială a genelor şi celulelor lor cere cu insistentă acest lucru şi majoritatea nativilor sînt foarte priceputi la păstrarea delicatului echilibru al fizicului lor.

Totuşi, armonia mintii şi emotiilor nu e la fel de instinctivă. Nativii pot vărsa rîuri de lacrimi copleşitti de emotie, în clipa următoare pot fi usturător de sarcastici, ca apoi să devină veseli şi vioi ca nişte cintezoi. Sentimentele Balantei sînt foarte profunde, indiferent care dintre ele o cuprinde într-un moment sau altul. în plus, ea are o atitudine filozofică fată de bucurii şi tristeti, atitudine care în final echilibrează lucrurile.

Instinctul îi păstrează pe nativi sănătoşi din punct de vedere fizic şi mintal. De obicei reuşesc să evite bolile grave. Cea mai mare amenintare pentru sănătatea lor e excesul de un fel sau altul. Consumul de dulciuri poate provoca obezitate, probleme stomacale şi dermatologice. Excesul de alcool poate duce la grave afectiuni ale rinichilor şi vezicii urinare, care au ca rezultat violente dureri de cap. Depresiile pot provoca iritatii pe piele sau chiar eruptii purulente. Partea sensibilă a trupului lor e pieptul şi uneori pot apărea probleme la tălpi şi la intestine, deşi acestea nu sînt foarte răspîndite printre nativi. Multi dintre ei suferă de ulcer, nu atît din cauza stressului, cît din cauza exceselor alimentare şi din cauza emotiilor lor fluctuante şi puternice. în general, Balantele sînt mai sănătoase decît majoritatea oamenilor, cu conditia să nu se epuizeze şi să nu uite să-şi facă perioadele de odihnă completă. Efectul pe care-l au liniştea şi armonia supra sănătătii venusienilor e miraculos.

Cînd sînt bolnavi, ei au nevoie de lungi perioade de odihnă, fără situatii stressante emotional, în care să fie înconjurati de cărtile favorite, muzică lentă şi cuvinte liniştitoare. O asemenea atmosferă ajută întotdeauna Balanta să se pună rapid pe picioare.

Personalitatea Balantei e alcătuită din cantităti aproape egale de bunătate, blîndete, corectitudine, spirit de contradictie, încăpătînare crîncenă, logică filozofică şi nehotărîre. Să luăm de exemplu spiritul de contradictie. Balanta se va certa cu tine pe un subiect banal cum ar fi cît e ceasul, dacă ea consideră că al tău a rămas în urmă cu două secunde. Nu-ti închipui că ai să scapi cu generalizări de genul "Adolescentii distrug tara". îti va fi servită o dizertatie bine documentată şi amănuntit gîndită despre rolul benefic al adolescentilor şi tinerilor în societate. Să nu spui niciodată pe ton lejer "E o prostie să locuieşti la oraş cînd poti locui la periferie. Nici nu se compară!". Mai ales ultima remarcă e o greşeală imensă. E de-ajuns să pronunti cuvîntul "comparatie" şi nativul din Balanta se va dezlăntui.

Poate face comparatii toată noaptea, cu pauze pentru gustări. Nu ar avea nici o importantă dacă ai sustine contrariul, căci Balanta ar tine un discurs argumentînd în favoarea ideii opuse. în fond, nu-i pasă de partea cui e într-o discutie în contradictoriu, atîta timp cît e în tabăra opusă. Uneori, dacă se plictiseşte, poate schimba "taberele" în toiul discutiei. Spune-i că-ti place un film şi îti va spune ce defecte are. Critică-l şi el îl va lăuda. în tot acest timp, va încerca să rămînă corect. Balantei îi e groază să fie considerată o persoană cu prejudecăti, la fel de mult pe cît îi e groază de acuzatiile nedrepte şi credinta oarbă.

E o trăsătură admirabilă, desigur, dar atîta balans al talerelor poate scoate din minti o persoană optimistă şi chiar poate împinge Balanta într-o stare de constantă nehotărîre. Chiar şi cei mai controlati venusieni detestă să ia decizii într-o clipă, fără să ia în considerare toate posibilitătile. Pentru ei, corectitudinea e un adevărat fetiş. Un general născut în Balanta este un excelent strateg, iar planificarea lui atentă poate cîştiga o bătălie îaninte chiar ca ea să aibă loc. Totuşi, în sinea lor, aceşti nativi urăsc vărsarea de sînge. Numai gîndul la război le face rău. Capacitatea lor de a vedea o problemă din toate unghiurile, de a calma temperamentele violente şi de a linişti fac din venusinei cei mai buni mediatori, capabili să reunească oameni car se urăsc şi nu au încredere unii în altii şi de a-i face să coopereze în armonie. Un ofiter născut în octombrie va lăsa pe altii să ia decizii rapide, în focul luptei, în timp ce el va pune la cale sclipitoarele manevre strategice care vor salva milioane de vieti şi vor duce şi la cîştigarea războiului.

Din cauza acestei probleme pe care o au cînd e vorba să ia o decizie, Balantele pot ajunge să întîrzie la servici fiindcă nu s-au putut hotărî dimineată dacă să-şi pună mai întîi papucul stîng sau pe cel drept. Chiar şi în cazul venusianului mediu, vei observa această tendintă de a cîntări lucrurile şi a despica firul în patru pînă te apucă nebunia. Va spune: "Dacă faci asta, se va întîmpla cutare şi cutare. Pe de altă parte (aceasta e una dintre expresiile lor favorite!), dacă faci invers..." Nimic nu e mai chinuitor decît să urmăreşti un nativ încercînd să ia o hotărîre. Şi nici nu-i place să fie grăbit sau influentat cînd ia o hotărîre. Dacă nu ai răbdare poti transforma Balanta într-un munte de încăpătînare pe lîngă care Taurul pare un naiv numai bun de învîrtit pe degete. Nerăbdarea e o trăsătură pe care majoritatea venusienilor nu pot să o suporte.

Persoanele superficiale, pripite, impulsive, care nu se gîndesc la consecinte îi scot din minti pe cei din Balanta.

Partea amuzantă e că venusienii vor nega întotdeauna imediat cînd sînt acuzati de indecizie. Nu-i lăsa să te vadă zîmbind. în traducere, asta înseamnă că, deşi le ia o perioadă de timp diabolic de lungă ca să ia o decizie (lucru pe care se fac că-l uită), o dată ce au ajuns la o concluzie, ei rămîn fixati la ea. Dacă îi dai timp, nativul va pune în aplicare decizia finală cu o asemenea convingere încît ajunge să creadă că e o persoană fermă, cu mare putere de decizie. Oricum, cînd spune că nu e deloc nehotărît nu face decît să stîrnească una dintre controversele pe care le iubeşte atît de mult.

Cînd îti contrazice analiza astrologică, spunei cu îngîmfare: "Mă aşteptam să adopti atitudinea asta. Balantele se contrazic întotdeauna din orice." Asta îl va face să se urce pe pereti de nervi, dar îl va face să îşi dea seama care e adevărul şi pentru el adevărul e foarte important. Nu strică nici să-i atragi atentia că nu e corect din partea lui să nu ia în considerare argumentele ambelor părti. Pînă la urmă va vedea logica rationamentului.

Putini dintre cei născuti în Balanta sînt excentrici sau ostentativi. în general ei detestă manifestările publice de furie sau pasiune, aşa cum detestă şi exagerările. Au o capacitate de concentrare fantastică şi le place să mediteze la subiecte profunde. Au o afectiune înnăscută pentru cărti şi un respect adînc pentru cuvîntul tipărit. Aproape sigur vei găsi o bibliotecă bine garnisită în casa fiecărei Balante.

Venusianul adoră armonia sunetelor, a culorilor, poezia şi folosirea corectă a cuvintelor, atît în scris cît şi în discutii. Indiferent de imaginea pe care o proiectează în societate, nativul din Balanta e îndrăgostit de tot ce e bun şi curat, frumos şi plăcut. în adîncul său el are suflet de artist. Muzica liniştită, blîndă, conversatia interesantă, mîncarea bună şi vinul de calitate sînt pentru el un adevărat balsam. Mintea lui e sclipitoare ca diamantul dar fină ca suprafata opalului.

Balanta - Horoscop Balanta Zodiac Balanta Zodia Balanta Zodie Balanta Balanta
Zodia Balanta - principalele caracteristici ale zodiei Balanta

Niciun comentariu: