Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Horoscop Varsator Zodia Varsator


Varsator - Horoscop Varsator Zodiac Varsator Zodia Varsator Zodie Varsator
Zodia Varsator - principalele caracteristici ale zodiei Varsator

Cum să recunoşti un nativ din Varsator

Tuturor le plac curcubeele. Copiii îşi pun o dorinţa cînd vad unul, visatorii alearga dupa ele, pictorii le pun pe pînza, dar Varsatorul locuieşte într-unul. Mai mult, el l-a demontat şi a examinat fiecare bucaţica, fiecare culoare, şi tot crede în el. Nu e uşor sa crezi în ceva dupa ce ai aflat exact cum e acel lucru, dar Varsatorul e în esenţa un realist, deşi adresa lui e ziua de mîine, privita cu ochelari roz.

Ca şi buimacita Alice, dusa prin Lumea Minunilor de Varsatorul Lewis Caroll, va trebui sa fii mereu pregatit pentru neprevazut cînd e vorba de uranieni. În general amabili şi liniştiţi, Varsatorilor le place, însa, sa sfideze opinia publica şi sînt extrem de încîntaţi în sinea lor cînd şocheaza din cînd în cînd oamenii mai convenţionali cu comportamentul lor iraţional. Aceşti oameni în general blînzi şi politicoşi te pot zgudui brusc cu cele mai uluitoare afirmaţii exact cînd te aştepţi mai puţin. Uranianul tipic e pe jumatate Albert Schweitzer şi jumatate Mickey Mouse. Poate fi încalţat în sandale, bocanci, pantofi eleganţi sau adidaşi şi rareori îşi va bate capul sa verifice daca ceea ce poarta se potriveşte ocaziei. Va aparea la uşa ta desculţ, daca aşa îi vine cheful, şi va rîde de tine fiindca rîzi de el. Varsatorii deseori adopta o ţinuta bizara, pentru a-şi demonstra refuzul de a se conforma normelor.

Poţi recunoaşte deseori oamenii nascuţi în aceasta zodie fixa, de aer, dupa cît de des folosesc cuvîntul "prieten". Întrebarea tipic uraniana dupa ruperea unei legaturi amoroase este "Nu putem ramîne prieteni?". Varsatorul nu e nici obtuz, nici naiv, nici entuziast, nici blazat. Experimentarile permanente nu-l fac decît sa fie curios în legatura cu urmatorul mister pe care-l are de descifrat. Şi urmatorul mister poţi fi tu. Persoana care pare cînd complet absenta cînd te studiaza ca sub un microscop invizibil e probabil un Varsator. Poate fi derutant sa descoperi, dupa toata curiozitatea lui intensa, care te-a flatat, ca manifesta acelaşi interes pentru viaţa personala a poliţistului din colţ, a barmanului sau a cîntereţei din bar. Politica îl fascineaza, sporturile îi intereseaza, iar copiii îl intriga. Acelaşi lucru e valabil pentru cai, maşini, batrîni, descoperiri medicale, scriitori, astronauţi, alcoolici, piane etc. Renunţa la orgoliu, ori abordarea lui distanta, impersonala ţi-l va rani.

Ochii Varsatorului au de obicei o privire, vaga, absenta, visatoare şi sînt deseori deschişi la culoare, dar nu întotdeauna. Parul e de obicei drept şi matasos, deseori blond sau şaten deschis; tenul e palid şi de obicei are o înalţime peste medie (ascendentul poate duce la modificari în aspectul general). Vei observa o nobleţe a profilului. Trasaturile uraniene sînt fine şi bine definite, amintind de cele ale împaraţilor romani de pe monedele de aur. Adevaraţii nativi vor adopta deseori o poziţie cu capul plecat de la baza gîtului cînd cugeta la o problema sau imediat dupa ce au pus o întrebare. Capul le cade brusc în faţa sau se înclina într-o parte, aşteptîndu-ţi reacţia. În mod ciudat, datorita sexualitaţii duale a uranienilor, trupurile masculine au deseori caracteristici feminine (cum ar fi şoldurile late), iar cele feminine au cîte o trasatura masculina (cum ar fi umerii laţi).

Nativii iubesc libertatea şi pot fi deseori extrem de amuzanţi, perverşi, originali, îngîmfaţi şi independenţi, dar pot fi şi diplomaţi, blînzi, înţelegatori şi timizi. Ei vor cauta aproape cu disperare sentimentul de siguranţa pe care li-l dau mulţimile, aglomerarile de oameni şi se va înconjura cu prieteni. Apoi vor cadea într-o pasa mohorîta, pesimista şi vor dori sa fie lasaţi singuri. În oricare dintre aceste faze ar fi, nativul îşi pastreaza percepţiile acute, care sînt mai profunde şi mai rapide decît ale altora. Uranus face din el un rebel înnascut, care crede ca toate vechile obiceiuri sînt greşite şi ca oamenii şi lumea au nevoie de schimbari drastice şi revoluţionare mai mult decît de orice altceva (deşi, daca e implicat în politica, va fi suficient de inteligent încît sa nu-şi faca publice opiniile prea devreme, distrugîndu-şi strategia).

Varsatorii analizeaza constant situaţii, prieteni şi straini. Poate fi deranjant cînd se apuca sa-ţi puna întrebari directe, fara pic de tact, ţintind exact spre cele mai intime sentimente ale tale. Cînd descopera ca puzzle-ul nu era deloc prea complicat, se plictisesc şi uneori chiar se supara. Nu e nimic mai jignitor decît un Varsator care se satura de acest joc de-a examinarea sub microscop şi se orienteaza spre alt subiect tocmai cînd te-a convins ca pentru el eşti cea mai importanta fiinţa de pe planeta. E foarte dureros!

În ciuda obsesiei lor pentru prietenie, nativii nu au prea mulţi apropiaţi. Ei cauta cantitatea şi nu calitatea în relaţiile lor şi rareori întemeiaza o legatura pentru o perioada mai lunga de timp. Sînt prea multe de descoperit ca sa se limiteze prea mult timp la numai una sau doua prietenii. Nu rezolvi nimic cu rugaminţile patetice, caci acest om e prea impersonal dar, daca reuşeşti sa ajungi la inima unui Varsator, de obicei acesta va coborî de pe bicicleta lui ca sa vada daca nu cumva i-a scapat ceva.

Uranianul e înconjurat de un fel de izolare ciudata şi deseori e înţeles greşit de ceilalţi. Asta pentru ca ceilalţi înca sînt cu un pas în urma Varsatorului. Purtatorul apei traieşte în viitor, întorcîndu-se în prezent numai pentru perioade foarte scurte de timp, aşa ca oamenii mai realişti îl considera pur şi simplu sarit de pe fix. El simte acest lucru şi sentimentul lui de izolare se accentueaza. Dar, dupa parerea lui, faptul ca cei din jur nu reuşesc sa ţina pasul cu el nu e un motiv sa mearga înapoi. Aşa ca rataceşte singur printre norii lui, în timp ce noi, simplii muritori, ne întrebam ce naiba cauta tocmai acolo, atît de departe. Astrologii spun ca ceea ce gîndesc Varsatorii va gîndi toata lumea peste cincizeci de ani. Asta o fi adevarat, dar prapastia dintre ei şi noi ceilalţi ramîne la fel de adînca. Acest semn e cunoscut ca fiind semnul geniului şi aşa şi este, caci mai mult de jumatate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sînt nascuţi în Varsator sau au ascendent în Varsator. Pe de alta parte, un procentaj la fel de mare dintre cei închişi în sanatorii de boli nervoase sau dintre cei care au şedinţe frecvente la psihoterapeut sînt tot uranieni. Se spune ca graniţa dintre geniu şi nebunie e foarte subţire, iar prietenii tai Varsatori te pot face uneori sa te întrebi de care parte a graniţei se afla ei. Mare parte din confuzie e provocata de faptul ca omul a avut întotdeauna tendinţa sa-şi huleasca profeţii.

Uranienii sînt un bizar amestec de pragmatism rece şi instabilitate excentrica şi par sa aiba o înţelegere instinctiva pentru cei bolnavi psihic. E ciudat, dar aproape orice nativ poate reduce substanţial agitaţia nebunilor doar vorbindu-le încetişor. Are un talent minunat de a calma persoanele isterice şi de a linişti copiii înspaimîntaţi. Sa fie oare din cauza ca propriul lui sistem nervos e atît de sensibil şi de slab protejat?

Mintea Varsatorului e atît de deschisa încît e o raritate sa gaseşti unul care are prejudecaţi, cu condiţia sa nu aiba grave influenţe negative în harta stelara natala. Chiar şi atunci va fi foarte şocat cînd îi vei scoate în evidenţa aceste prejudecaţi. Instinctul fratern e atît de puternic la el, încît atunci cînd un Varsator se face vinovat de intoleranţa, nu numai ca el nu-şi da seama de asta, dar detesta eticheta respectiva. În mod obişnuit, toţi îi sînt fraţi sau surori. Va umbla prin înalta societate ca şi prin cele mai mizere mahalale cu ulciorul lui simbolic, adunînd cunoştinţe şi varsîndu-le din nou. Chiar şi perioadele lui de hibernare sînt scurte, aşa ca nu apuci sa-i duci dorul, ca el şi apare din nou, prezent peste tot. Nu încerca sa-i întrerupi solitudinea. Cînd vrea sa fie singur, vrea sa fie singur, însa nu s-a retras permanent din lume, chiar daca i-a venit brusc sa-şi treaca numarul de telefon la secret. Adresa nu i s-a schimbat, şi nici el. Nu poate renunţa prea mult timp la compania oamenilor.

De obicei e greu sa convingi un Varsator sa fixeze o întîlnire la o anumita ora. Prefera sa lase o marja de siguranţa mai mare, pentru ca nu-i place sa se simta legat de anumite îndatoriri sau obligaţii la anumite ore. Prefera ceva de genul "Ne mai vedem... poate marţi". Şi uneori se refera la marţea de peste doua saptamîni. Însa trebuie spus ca, o data ce l-ai prins la înghesuiala şi şi-a dat cuvîntul ca va veţi întîlni la o anumita ora, va respecta cu sfinţenie ora cu pricina. Poţi sa fii sigur de asta şi ai face bine sa nu întîrzii. El va fi acolo, cu condiţia sa nu fie rapit în drum spre întîlnire (ceea ce, fiind Varsator, e posibil. Acestor oameni li se poate întîmpla orice, oricînd. Absolut orice!)

Îşi va expune deschis opiniile, dar nu va avea pretenţia sa-ţi dicteze cum ar trebui sa gîndeşti sau sa-ţi traieşti viaţa. Nici el nu are de gînd sa-ţi permita sa-i dictezi lui lucrurile astea. Spre deosebire de Berbec, Leu sau Gemeni, nu doreşte sa-i convinga pe ceilalţi cu orice preţ sa-i adopte ideile. Filosofia uraniana e ca fiecare are nevoile lui proprii, danseaza dupa propria muzica şi individualitatea ar trebui respectata.

Rareori ai sa vezi un Varsator luptînd feroce pentru o cauza. Ei traiesc dupa propriul sistem de valori şi considera ca asta e suficient. Lasa-i pe Berbec, Leu, Scorpion şi Sagetator sa apuce sabia şi sa lupte glorios pentru a-i elibera pe nedreptaţiţi. Uranianul e prea ocupat sa descopere cauzele revoluţiei, sa asculte necazurile oamenilor şi sa împarta compasiune înţelegatoare. Nativul crede în schimbarile violente, dar lasa violenţa în seama altora. Nu e un laş, dar pur şi simplu nu are echipamentul necesar pentru batalie. Cînd un scandal îl ia prin surprindere, fie va ataca orbeşte, derutat, fie va fi de acord cu adversarul ca sa puna capat disputei. Reacţia lui e imprevizibila, dar un lucru e sigur. A doua zi opinia lui va fi la fel de ferma ca înainte. Oricine are pregatire şi talent la dezbateri îl poate învinge de obicei, caci atenţia lui poate sa rataceasca foarte uşor spre abstract într-o confruntare a inteligenţelor. Varsatorul lupta cel mai bine cu palaria. Şi-o pune pe cap şi pleaca. Însa mintea lui plina de respect pentru adevar nu se va clinti nici un milimetru cînd e ferm convins de ceva, în ciuda faptului ca nu-i plac disputele neplacute. Toate ţipetele şi presiunile emoţionale din lume nu-l vor face sa se abata de la calea ideilor lui independente.

Un alt motiv pentru care Varsatorul se confrunta deseori cu critici ostile e faptul ca e mereu plin de surprize. Te poate conduce spre vest, ca apoi sa se întoarca şi sa marşaluiasca spre est fara sa te previna. El are o anume încapaţînare în hotarîrea lui de a nu te anunţa ce pune la cale.

Uranianului nu-i vine foarte uşor sa aiba încredere în oameni. Mai întîi trebuie sa-ţi întoarca pe toate feţele motivele posibile şi chiar sufletul, daca se poate. S-ar putea sa ai senzaţia ca fiecare cuvînt al tau şi fiecare gest sînt catalogate şi puse la pastrare în mintea lui intuitiva pentru a putea apela mai tîrziu la aceste date. Aşa şi e. Poate ca ţi se pare din cînd în cînd pierdut în vise, dar sa nu te laşi înşelat. Probabil ca ţi-ar putea spune şi cîte gene ai. Sa nu te aştepţi niciodata ca un uranian sa te accepte la prima vedere. El vrea sa ştie ce se ascunde dincolo de chipul tau şi va pune întrebari foarte jenante ca sa afle. Dar trebuie sa ştii ca o data ce ai fost acceptat îţi va fi loial şi prietenia lui nu va fi zdruncinata de bîrfe rauvoitoare. Nu va crede şoaptele rautacioase ale inamicilor tai, dar le va asculta cu siguranţa din pura curiozitate. Fii însa sigur ca analiza finala şi decizia îi vor aparţine în totalitate.

Maladiile uraniene au de obicei legatura cu sistemul circulator. Nativii tremura de frig iarna şi sufera de cald vara. La batrîneţe sînt predispuşi la varice şi îngroşarea arterelor, daca emoţiile lor sînt orientate în direcţii negative, şi au tendinţa sa sufere accidente la picioare, mai ales la gambe şi glezne. Oasele gleznei sînt deseori fragile şi s-ar putea ca nativii sa se plînga de dureri în picioare din caza proastei circulaţii. Alte probleme de sanatate ar fi durerile dese în gît şi uneori palpitaţii, dar aceste nu sînt grave. Uranienii au nevoie de foarte mult aer curat, somn şi exerciţiu fizic, dar rareori se folosesc de aceste remedii naturale. Nu au parte de prea mult aer curat pentru ca de obicei închid ferestrele, se înfofolesc în paturi şi tot se plîng ca le e frig. Tensiunea nervoasa tipica nativilor îi împiedica deseori sa se odihneasca sufient, şi deseori somnul le e tulburat de vise stranii. Cît despre exerciţiu fizic, daca n-a fost învaţat de mic sa iubeasca sporturile e greu sa-l îmboldeşti pe uranian şi sa mearga mai repede, daramite sa alerge. Adevaratele probleme de sanatate ale uranienilor nu încep decît la maturitate, cînd încapaţînarea lor creşte. Aceşti oameni sînt extrem de uşor de hipnotizat. Mulţi simt intuitiv acest lucru şi se feresc sa se expuna dar, facuta de un specialist, hipnoza le-ar putea vindeca unele dintre numeroasele lor fobii.

Varsatorii nu au memorii grozave, dar nici nu au nevoie sa memoreze prea multe, din moment ce par sa prinda cunoştinţe din aer. De ce şi-ar îmbîcsi mintea cu lucruri de care s-ar putea sa nu aiba nevoie niciodata, cînd pot sa-şi întinda antenele invizibile şi sa prinda tot ce le trebuie? Probabil ca aceşti oameni vor veni acasa de la cumparaturi fara sa fi cumparat nici macar un articol de pe lista. Nativul tipic este întruchiparea legendarului profesor distrat. E în stare sa treaca pe lînga soţia lui pe strada fara sa o salute daca e adîncit în conversaţie cu un prieten.

Puterea de concentrare a Varsatorului poate fi uluitoare. Totuşi, e în stare sa prinda lucruri care se petrec în spatele lui, daca vrea, ca un radar. Nativii pot purta o conversaţie complicata fara sa piarda nici o mişcare din ceea ce se întîmpla în cealalta parte a camerei, daca se hotarasc ca îi intereseaza. Uneori ai putea sa juri ca n-a auzit nici un cuvînt din ce ai spus, ca a doua zi el sa-ţi repete totul, cuvînt cu cuvînt, ca un casetofon. Nu subestima niciodata puterea unui uranian de a se îmbiba cu informaţii în timp ce pare complet absent, chiar daca uneori se poate pierde în concentrare.

Capacitatea extraordinara a nativului de a plonja în necunoscut şi de a absorbi secrete mistice fara macar sa încerce duce spre o stranie intuiţie, o putere premonitorie uluitoare. Cunosc un Varsator care raspunde la telefon înainte ca acesta sa sune şi, mai mult, ştie dinainte cine e la celalalt capat al firului. Aproape fiecare uranian are o sensibilitate unica, ce îl ajuta sa-ţi cunoasca cele mai ascunse dorinţe. Fara cuvinte, el înţelege o nevoie îngropata atît de adînc în sufletul tau încît nici tu nu eşti prea conştient de prezenţa ei. Prin acelaşi proces bizar, el poate sa-ţi transmita sentimente şi gînduri, chiar daca e cu spatele la tine. Unii dintre ei nu au nevoie de serviciile poştale ca sa trimita o telegrama. Totuşi, gîndirea lor nu are nimic superstiţios. Ca e mecanic auto sau muzician, Varsatorul e un adevarat om de ştiinţa şi nu se va grabi sa traga o concluzie pîna cînd nu a întors totul pe toate parţile. Însa cînd ajunge la o concluzie, aceasta va ramîne bine înfipta în creierul lui. Cînd e vorba de progresul omenirii, mintea lui e mai deschisa ca a oricui, dar se închide ermetic cînd e vorba de propriul lui comportament, care poate fi neaşteptat de conservator.

Varsatorii detesta minciuna şi înşelatoria. Îţi vor da bani în dar, dar nu le cere un împrumut, caci urasc sa împrumute sau sa ceara împrumuturi. Daca totuşi amicul tau uranian îţi împrumuta bani, ai grija sa-i dai înapoi exact cînd ai spus. O promisiune încalcata poate provoca o fisura adînca în prietenia voastra. Aceşti nativi se ţin de cuvînt şi-şi platesc facturile şi au aceeaşi pretenţie de la tine. Însa toata aceasta dragoste de adevar poate fi distorsionata într-un comportament dubios, caci poate raspunde la întrebari atît de inteligent, încît creeaza impresii greşite. Dar îşi va exprima liber indignarea daca va prinde pe altcineva folosind aceasta delicata nuanţa de minciuna. Rareori va minţi de-a dreptul, dar te poate pacali în moduri extrem de subtile. Permanenta goana dupa adevar şi dorinţa de a-şi ascunde propriile motive sînt trasaturi incompatibile şi Varsatorii trebuie ca la un moment dat sa priveasca în faţa aceasta problema daca vor sa afle adevarul adevarat despre sine.

Varsator - Horoscop Varsator Zodiac Varsator Zodia Varsator Zodie Varsator
Zodia Varsator - principalele caracteristici ale zodiei Varsator

Niciun comentariu: