Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Invata sa dai in bobi!

Aceasta arta divinatorie, a carei vechime nu poate fi stabilita(a fost practicatat si in templele egiptene, dar nu se poate sti daca atunci a fost inventata) a fost folosita in toata Europa de catre tigani. Acest popor nomad, care nu a apreciat niciodata asezamintele stabile, s-a lipsit de fastul ceremoniilor religioase si de complicatiile unor sisteme de divinatie cu simbolistica foarte complexa, cum ar fi tarotulș tiganii au pastrat cu sfintenie datul in bobi, una dintre cele mai simple si mai eficiente tehnici ale ocultismului. Ei nu au nevoie decat de 41 de pietricele sau boabe de porumb pentru a interoga destinul. Modul in care se intocmeste oracolul datului in bobi este miraculos ca si destinul insusi; un bob, trei bobi, patru bobi si linia se formeaza. Bobii raspund la fel precum se tese viata, din inlantuirea faptelor.

Introducere

Practica datului in bobi este absolut empirica, ea fiind folosita, in general, de oameni lipsiti de cultura si de inclinare in a cauta teoriile pe care se bazeaza aceasta arta a ghicitului.
Este intalnita in special la femeile de la tara, unde a ramas probabil mostenire a unor contacte cu satrele de tigani nomazi. Tigancile, datorita inclinatiilor si stilului nomad, sunt detinatoarele majoritatii sistemelor de divinatie.
Datul in bobi are menirea de a raspunde intrebarii puse de consultant; raspunsul este oferit prin intermediul "citirii" figurilor rezultate din risipirea bobilor la aruncare, sau a celor ivite din asa-zisa "mulgere" a boabelor de porumb. Deci, la datul in bobi nu se pune decat o singura intrebare, la care oracolul raspunde printr-un simplu "da" sau "nu". Astfel, este gresit sa ne asteptam ca acest sistem de divinatie sa ne dea informatii ample despre trecut, prezent sau viitor. Consultantul se va margini la o singura intrebare, de genul "Voi reusi in afacerea inceputa?", "Casatoria planuita se va face?". La asemenea intrebari, bobii pot raspunde afirmativ aratand asa-zisul "bob sositor" sau "bucurie" , "prieteni", etc., sau pot da un raspuns negativ, daca bobii arata "zabava", "dusman", "vorbe" sau "piedici".

Niciun comentariu: