Vraji-Magie

VRAJI

Credeti in vraji?

Descantec de sanatateCea mai mare avere a omului este sanatatea, toate celelalte decurgand de aici. Cand nu suntem sanatosi nu stim ce bogatie aveam, abia cand ne iimbolnavim devenim constienti de ce am pierdut. E bine ca din cand in cand sa ii amintim subconstientului ca dorim sa ne ajute in pastrarea sanatatii.
Descantecul se face intr-o sambata dimineata.

1. Te trezesti devreme, inaintea zorilor, aduci apa neinceputa intr-o oala de lut si muind in ea un buchetel de busuioc sfintit stropesti in jurul tau. Stropesti si faci semnul crucii spre rasarit si apus, spe miaza noapte si miaza zi, rostind:

Boli necurate, boli spurcate / Mergeti in pustietate / La mine sa nu veniti / Sa nu va lipiti / De capul meu / De trupul meu
De de sufletul meu / Mergeti in loc departat / In pustiul fara viata / In pustiul cel de foc / In pustiul cel de gheata!

2. Iti faci cruce spre rasarit si spui:

Macei Donului m-am rugat / Maica Domnului m-a ascultat / Bolile le-a adunat / Departe le-a aruncat / Bolile s-au vindecat
Si am ramas / Frumos si sanatos / Curat si luminat / La trup / La cap / Si la suflet / Ca de Maica Domnului lasat!

3. Iesi in prag si te stropesti pe tot trupul, pe fata pe cap meniind:

Cum straluceste soarele in zori / Asa sa straluceasca Trupul meu / Capul meu / Sufletul meu / De curatenie si de sanatate! / Cum nu poti trece cu piciorul marile / Asa sa nu poata patrunde bolile / In casa mea / In trupul meu / In capul meu / In sufletul meu!

Apa ramasa o arunci dincolo de prag in batatura sau peste balcon daca stai la bloc. Descantecul il repeti la inceputul fiecarui anotimp. El asigura mobilizarea fortelor subconstientului pentrupastrarea sanatatii corpului, mintii si sufletului omului respectiv. Asta nu inseamna ca poti duce in continuare o viata plina de vicii. Legile universale au grija sa stabileasca echilibrul asemeni unei roti.

Niciun comentariu: